Με κάθε σεβασμό, θα διαπράξω σήμερα κάποιες σκέψεις, ως έργω συνδρομή στα λαγωνικά του ανασχηματισμού, αλλά και συμβολή στη σκέψη του πρωθυπουργού. Που θα πρέπει, μιας και η κυβέρνηση, η οικονομία, η χώρα, μπαίνουν σε νέα μέρα –έτσι είπε- οψέποτε φτιάξει νέα κυβέρνηση, να λάβει υπόψη όχι μόνο το θετικό έργο κάθε υπουργού, αλλά και το αρνητικό. Διότι, δεν μπορεί να μείνει στη θέση του κάποιος, αν έχει υποπέσει σε λάθη, που σήκωσαν κύμα κριτικής και πολεμικής από αξιόπιστα μεγάλα ΜΜΕ.

Ads

Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω τον Παππά, που ώθησε ακόμα και τον Βαρδινογιάννη-Star να τον μηνύσει. Μαζί του και τον Κρέτσο. Τα δυο αυτά στελέχη, αφού υπονόμευσαν την ενημέρωση, και τα οικονομικά των ιδιοκτητών καναλιών, επιμένουν ακόμα σε διαγωνισμούς, εγγυημένο αριθμό εργαζομένων, και τέτοια, πράγμα που αντίκειται στα αρχές της ελεύθερης οικονομίας. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο Σπίρτζης, που καταργεί την ελεύθερη οικονομία όχι μόνο μεγάλων εργολάβων, αλλά και του ΟΑΣΘ.

Επίσης, εκείνον τον μελαχρινό στην Υγεία, μαζί με τον Ξανθό, δεν είναι καιρός να τους αλλάξει; Ως πότε δεν θα κάνει ξαστεριά στην ΠΟΕΔΗΝ, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στη Novartis; Δεν πάει άλλο. Όπως δεν πάει άλλο με τον Τσακαλώτο, που ούτε μια χρεοκοπία της προκοπής κατάφερε. Ή με τον μπολσεβικισμό της Αχτσιόγλου, που κυνηγάει φαντάσματα μαύρης εργασίας, τρομάζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Και φυσικά με τον λαϊκιστή Σκουρλέτη, που σιγά-σιγά θα βάλει και στολή ναυάρχου στους σκουπιδιάρηδες.

Να μην ξεχάσω τον Τζανακόπουλο, που δεν βάζει γλώσσα μέσα, κυκλοφορεί και με μικροαστική γραβάτα. Στην ίδια κατηγορία και η Γεροβασίλη, που δεν ανοίγει το στόμα της τελευταία, κυκλοφορεί και με αστική ενδυμασία. Ο Κοτζιάς, επίσης, σε πόσες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πρέπει να αποτύχει για να κοπεί; Κι εκείνα τα μικρά –ο Χουλιαράκης, ο Χαρίτσης, ο Καλογήρου, και κάτι άλλα: Ως πότε θα μας θυμίζουν ότι μεγαλώσαμε; Ας πάρουν πρώτα το πτυχίο της ζωής και του αγώνα. Α σιχτίρ, πια.

Ads

Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι, αλλά δεν παίρνει ο χώρος. Άλλη φορά. Τελευταίο, και πιο σοβαρό. Μήπως πρέπει να ανασχηματιστεί και ο ανασχηματιστής; Γιατί σε μεγαλύτερο μπελά απ’ όλους αυτός μας βάζει. Να ηρεμήσουν όχι μόνο οι βαρόνοι, αλλά και ο Κυριάκος;

* Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Καρτερού στην Αυγή