Σήμερα στις ειδήσεις ακούσαμε για την κατάθεση του αστυνομικού που δέχτηκε την επίθεση στη Ν. Σμύρνη. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι πως ο κατηγορούμενος γνωστός στα ΜΜΕ ως “Ινδιάνος”, παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Τρικάλων παρά το βίντεο που κατατέθηκε στην ανακρίτρια και που αποδεικνύει ότι βρισκόταν σε άλλη πόλη τη στιγμή της επίθεσης.

Ads

Ο δικηγόρος του κατηγουμένου κύριος Σαράκης, σε ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε πριν λίγο για τραύμα της δικαοσύνης. Για έναν άνθρωπο που είναι αθώος και παραμένει στη φυλακή χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

Ανέφερε πως η ανακρίτρια στεναχωρήθηκε που το βίντεο που αποδεικνύει την αθωότητα του κατηγορουμένου δόθηκε στη δημοσιότητα πριν κατατεθεί στις αρχές.

Επίσης άφησε αιχμές για σκοπιμότητες που κρατούν τον πελάτη του στη φυλακή ενώ σημείωσε πως ο πελάτης του έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει συλληφθεί ποτέ.

Ads

Αυτό παρά το ότι σύμφωνα με την αστυνομία αλλά και τα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν αυτές τις πληροφορίες ο κατηγορούμενος όχι μόνο ήταν γνωστός αλλά είχε αποκτήσει και το παρατσούκλι “Ινδιάνος”.

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η κοινωνία αφήνει αυτόν τον άνθρωπο να παραμένει στη φυλακή χωρίς να έχει αντιδράσει σε όλο αυτό το νομικό σκάνδαλο που συμβαίνει στη χώρα μας.

Πως είναι δυνατόν σε τόσες άλλες περιπτώσεις να έχουν εκφράσει διάφορες συλλογικότητες την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αδικούνται από το κράτος, την αστυνομία και τους νόμους αλλά σε αυτή την περίπτωση όλοι ξεχάσαμε τόσο γρήγορα πως ένας αθώος άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή από μία κατάσταση που θυμίζει δικαστική πλάνη.

Ο κ. Σαράκης δικηγόρος του κατηγορουμένου έφτασε στο σημείο να πει πως αν βρεθεί στη δικογραφία οποιοδήποτε στοιχείο εναντίον του πελάτη του θα σκίσει το νομικό του πτυχίο και πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν τόσο κάθετος να υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο τονίζοντας πως είναι αθώος και δεν έχει καμία σχέση, αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα οποιαδήποτε από τις κατηγορίες να ήταν αληθινή.

Λυπάμαι πολύ που σε ένα κράτος που σε δυο μέρες γιορτάζει τα 200 χρόνια επανάστασης και ελευθερίας, υπάρχει αθώος πολίτης που βρίσκεται άδικα φυλακισμένος χωρίς κανένα στοιχείο.

Λυπάμαι πολύ που η κοινωνία έχει μείνει τόσο σιωπηλή σε μια τέτοια αδικία που συμβαίνει σε έναν αθώο πολίτη.

Πηγή: Facebook