Π​​ολλοί δεν θα ’χουν πληροφορηθεί ακόμα από τους αρμόδιους πομπούς ότι τελευταία πλήθυναν απότομα τα σημεία και τέρατα. Συνεχίζουν λοιπόν τον αμέριμνο βίο τους, ενώ θα ’πρεπε να έχουν ήδη προμηθευτεί δύο ή και τρεις από τους «οδηγούς επιβίωσης» που διακινούν οι προφητοπώλες των καναλιών. Μα είναι δυνατόν να πορεύεται κάποιος ασφαλής επί γης δίχως «δελφικό οδηγό επιβίωσης»; Ισως δεν τον έχει γράψει ιδιοχείρως ο Απόλλων, εντούτοις, όπως διαβεβαιώνουν έγκυροι δελφικοί κύκλοι καθώς και το περιβάλλον της Πυθίας, ο μπούσουλας αυτός, που θα μας βοηθήσει ν’ αντέξουμε στις φουρτούνες που μας επιφυλάσσει η φθονερή μοίρα, είναι γραμμένος πάνω στο δέρμα του δράκοντα Πύθωνα, που τον σκότωσε ο θεός του φωτός. Πρόκειται λοιπόν για κείμενο αυθεντικό.

Ads

Είπα πύθωνας και θυμήθηκα ένα από τα σημεία των καιρών, ίσως το αποκαλυπτικότερο όλων. Ιδού ο αναγγελτικός τίτλος: «Εμφανίστηκε το φοβερό φίδι της πανάρχαιας “προφητείας” – Σημάδι για τα επερχόμενα δραματικά γεγονότα». Ο υπέρτιτλος: «Πύθωνας 3 μέτρων τρομοκρατεί την Τουρκία». Και οι ερμηνευτικοί υπότιτλοι: «Σημείο των καιρών: Επίκειται τουρκική επίθεση σε Αιγαίο, Κύπρο ή αλλού! – Τελική κατάληξη η νομοτελειακή διάλυση της Τουρκίας που ΗΔΗ δρομολογήθηκε! – Η τρομερή σύγκρουση “φωτός” (ελληνισμός) και “σκότους” (σιωνιστικός Πύθων)!».

Αν είχε την πεντάλφα χαραγμένη στην κοιλιά του ο τουρκομάχος πύθωνας ή αν τον άκουσαν να απαγγέλλει χωρία των «Μακκαβαίων» με φιδίσια φωνή, γνωστή από τις ταινίες του Χάρι Πότερ, δεν το ξεκαθάριζαν τα ρεπορτάζ. Γιατί η είδηση είναι αληθινή, η ερμηνεία της έχει προβληματάκια. Πράγματι, στην πόλη Σάρκοϊ της Ανατολικής Θράκης κυνηγοί εντόπισαν ένα φίδι κατά τι μεγαλύτερο των τριών μέτρων. Μόνο που το κακομοίρικο δεν «τρομοκρατούσε» την Τουρκία ολόκληρη ούτε καν την πόλη Σάρκοϊ ή έστω μια συνοικία της. Γιατί, ω της ανθελληνικής αδικίας, την πρώτη κιόλας φορά που είδαν αυτόν τον μάλλον μικροκαμωμένο πύθωνα (αν ήταν να γίνει η δουλειά, θα είχε κινηματογραφικές διαστάσεις, εικοσάμετρος και βάλε), τον είδαν νεκρό. Σκοτωμένο λέει από φιδαετό.

Αυτή η ασήμαντη λεπτομέρεια, πάντως, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα κάποιον ελληνόψυχο δόκτορα, δεινό ερμηνευτή των ουρανίων αγγελμάτων, που έδωσε την εξήγησή του: «Ζούμε στους έσχατους καιρούς! Δεν εξηγείται αλλιώς, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας: πράγματα πρωτάκουστα, αλλόκοτα και τρομακτικά, που φανερώνουν ότι η ανθρωπότητα πλησιάζει στο Σημείο-Χ, εκεί από όπου δεν υπάρχει πια επιστροφή. Οτι ένα Μεγάλο Γεγονός αναμένεται, έπειτα από το οποίο τίποτα κυριολεκτικά δεν θα είναι πλέον το ίδιο, και πουθενά! Κοντεύουμε, ώρα με την ώρα, λεπτό το λεπτό, προς το σημείο “κρούσης” που θα μεταλλάξει μια και καλή την ανθρώπινη ιστορία, και για πάντα… Και να λοιπόν που στην Τουρκία (αναπόφευκτα, το επίκεντρο σήμερα των παγκοσμίων εξελίξεων!) συμβαίνουν καθημερινά πράγματα και θαύματα, σημεία και τέρατα! Η γειτονική μας χώρα είναι ένα τεράστιο “καζάνι που βράζει”. Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι το φοβερό και τρομερό έπεται να συμβεί στην Τουρκία (και όχι μόνο) ολοένα και πυκνώνουν».

Ads

Ε, ένα από αυτά τα σημάδια, φως φανάρι (και τι φως: απολλώνιο), πήρε τη μορφή του πύθωνα. Ο οποίος, παρότι «σιωνιστής», τουτέστιν ανθέλλην, σκόπευε να αυξηθεί κατά μήκος και κατά πλάτος καταπίνοντας Τούρκους, τουτέστιν να δράσει ως φιλέλλην. Τον πρόλαβε όμως ένας αετός. Μα, τουρκοφαγικά φιλέλλην ο σεσημασμένος ανθέλλην όφις; Και ο αετός, το φτερωτό που ταυτίζεται με τον Δία, τον δικό μας Δία, τον Ελληνα, σκοτώνει τον σύμμαχό μας; Μύλος. Ο οποίος μύλος άλεσε και την πιθανότητα να μην έπεσε εξ ουρανού το φίδι, αλλά να το βαρέθηκε κάποιος που το είχε σαν κατοικίδιο και να το παράτησε έξω απ’ την πόλη. Πώς βρέθηκε στην Κρήτη ο Σήφης, ο διάσημος κροκόδειλος; Κάπως έτσι.

Δεν ήταν πάντως ο όφις το μοναδικό σημείον και τέρας. Μια προσεκτική ματιά στα πρωτοσέλιδα των ειδικευμένων εφημερίδων θα το πιστοποιούσε. Ιδού: «Θαυμαστό σημάδι σε Αγιο Ορος: Η Παναγία “βούλιαξε” τα τουρκικά τανκς στον Εβρο! Το υπέρλαμπρο ουράνιο τόξο από τη Μονή Ιβήρων με την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας θάμπωσε τους τουρκαλάδες στον Εβρο!». Κι άλλο: «Μέγα θαύμα! Δάκρυσε εικόνα της Παναγίας σε μοναστήρι της Ανδρου» (έχει απομείνει άραγε καμία μη δακρυρροούσα εικόνα;). Τρίτο: «Ουράνιο μήνυμα “προειδοποίησης” ελληνοτουρκικού πολέμου! Συγκλονιστικές μαρτυρίες και φωτογραφίες ντοκουμέντο: “Κουνήθηκαν τα καντήλια και οι πολυέλαιοι”». Στο Ξυλόκαστρο αυτό, 11 Φεβρουαρίου.

Τέταρτο: «Θεία αποκάλυψις μετά από όραμα πιστής. Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε παρεκκλήσι. Για θαύμα της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας κάνουν λόγο οι κάτοικοι». Το πέμπτο είναι τσάτρα-πάτρα στιχουργημένο: «“Αγγελιοφόρος του Χριστού” προειδοποιεί για Μάρτιο! Μήνυμα Αγίου Ορους προς ένδοξο ελληνικό στρατό: “Ερχεται επιστράτευση γενική, ο τακτικός στρατιώτης να μην φοβηθεί, τα σύνορα από επικείμενη τουρκική εισβολή να υπερασπιστεί”». Εκτο: «Αγιος Παΐσιος και Πατροκοσμάς στηρίγματα του ελληνισμού – Στο φως δύο συγκλονιστικές επιστολές που προφητεύουν την παράδοση της Πόλης και της Αγίας Σοφίας στους Ελληνες». Οχι και της Σόφιας;

Στο έβδομο πρωταγωνιστεί άλλος γέροντας: «Πρόσφατα στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα μια νεαρή γυναίκα προσευχόταν θερμά, γονατιστή κάτω από την εικόνα του Χριστού. Πέρασαν δύο ώρες και η γυναίκα συνέχιζε να προσεύχεται. Ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης κουρασμένος περίμενε τη μαυροφορεμένη γυναίκα να τελειώσει την προσευχή της για να κλείσει την εκκλησία. Την πλησιάζει και της λέει: “Κοπέλα μου, είμαι κουρασμένος και σε περιμένω για να κλείσω”. Και η γυναίκα απαντάει: “Προσεύχομαι στην Εικόνα του Υιού μου για την Ελλάδα, γιατί θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση”». Θαύμα θαυμάτων. Η Παναγία δεν μεσιτεύει στον Χριστό συνομιλώντας απευθείας μαζί του, στους ουρανούς, αλλά προσεύχεται μπροστά σε μια εικόνα του.

Τέλος (;), έχουν πυκνώσει εσχάτως οι εμφανίσεις σταυρών στο εξωτερικό της Αγίας Σοφίας, επί τρούλου, και στο εσωτερικό της, επί ασβεστωμένων τοίχων. Εχει ξαναγίνει. Στους «Ξένους ταξιδιώτες στην Ελλάδα» (τόμ. Β΄, Στάχυ, 1999), ο Κυριάκος Σιμόπουλος παραθέτει από το χρονικό του Αγγλου αρχαιολόγου Ρίτσαρντ Τσάντλερ, ο οποίος βρέθηκε στην Πόλη το 1765: «Τον πρώτο χρόνο της παραμονής μας στην Ανατολή κυκλοφόρησε η φήμη πως στην Πόλη φάνηκε λαμπρός σταυρός να μετεωρίζεται πάνω στο μεγάλο τζαμί που ήταν άλλοτε ο ναός της Αγίας Σοφίας. Ελεγαν πως αυτό το θαύμα είχε αναστατώσει τους Τούρκους, που μάταια προσπαθούσαν να εξαφανίσουν την οπτασία. Σύμφωνα με την ερμηνεία που έδιναν σ’ αυτό το σημείο, οι χριστιανοί θα αναστήλωναν την ελληνική αυτοκρατορία». Φευ, η αναστήλωση ακόμη αναμένεται.

Πηγή: Καθημερινή