«Ειρωνικά αποσύρονται, ψεύτες μαχητές» Στέλιος-Σταύρος Καλαϊτζής,Φαντασία.

Ads

Αναρωτιόνται οι καλόπιστοι [και αφελείς;] φίλοι του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα οι  front men/women της εκλογικής διαδικασίας,γιατί δεν δημιουργούν ρεύμα.

Η απάντηση είναι απλή:διότι όλοι φοβούνται τις συνωμοσίες της οπισθοφυλακής,δηλαδή των  shadow men. Νομίζω ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι-ακόμα κι αυτοί που συμμετέχουν με τον ένα η άλλο τρόπο στο «παιχνίδι» – δεν ελέγχουν ούτε την πορεία των πραγμάτων στο [λεγόμενο ] χώρο της Κεντροαριστεράς, ούτε βέβαια τη στρατηγική.

Πολλοί μάλιστα μένουν έκπληκτοι από τους χειρισμούς της ανεξάρτητης [;] επιτροπής, μέλη της οποίας είναι προφανώς μυημένοι στις σκοπιμότητες των κινήσεων. Ενώ για τους αγωνιούντες πασοκτζήδες μοιάζει μπροστά να χάσκει το άγνωστο χάος και πίσω να επικρέμεται ο κίνδυνος της διάσπασης κάποιοι μέσα στα παρασκήνια απεργάζονται το τέλος του ιστορικού πράσινου ΠΑΣΟΚ και την αντικατάστασή του από ένα λαχανί παντός καιρού μόρφωμα.

Ads

Προσοχή. Η Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά του μέλλοντος έχει ανάγκη από τους γνήσιους αριστερούς του ΠΑΣΟΚ για να εγγυηθούν, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ,την προοδευτική Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Οι ένθεν/κακείθεν ριψάσπιδες πρέπει να αντιληφθούν ότι παρά τις διαφωνίες,τόσο στο επίπεδο της διακυβέρνησης, όσο και σε αυτό της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, δεν είναι η ώρα των ενδο-συγκρούσεων αλλά των προσεκτικών βημάτων προσέγγισης.

ΥΓ. Πάντοτε πίστευα ότι ο εχθρός κινείται «εντός στρατοπέδου», όμως τώρα που οι κερκόπορτες ανοίγουν από παντού,όλοι όσοι ομνύουν στην αριστερή ιδεολογία οφείλουν να καλύψουν τα νώτα της Κυβερνώσας γιατί αν προδοθεί ή αλωθεί ο χώρος δεν θα είναι ένοχοι για τα κόμματα αλλά για τα όνειρα του λαού.