Είναι αλήθεια ότι, στα πλαίσια μιάς αντι-ΣΥΡΙΖΑ ψύχωσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρεώθηκε κατά καιρούς, εκτός από δικά του αμαρτήματα, ακόμη και το προπατορικό αμάρτημα.

Ads

Αυτό ως εισαγωγή, συν την παρατήρηση ότι ο νεοπροσηλυτισμός ιστορικά ταυτίσθηκε με τον έξαλλο φανατισμό, ο οποίος στρέφεται, εν προκειμένω, κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάδελφοι από το “Liberal” και τον “ΣΚΑΙ” διαμαρτυρήθηκαν επειδή ο Αντ. Λιάκος, ως ιστορικός, χρησιμοποίησε για την δικτατορία τον όρο “αυταρχικός εκμοντερνισμός” και κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό ξενίζει κάποιον, που δεν του είναι οικείοι ορισμένοι όροι, τους οποίους χρησιμοποιούν οι ιστορικοί για να περιγράψουν φαινόμενα όπως, στην περίπτωση αυτή, η δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.

Ads

Στην γενιά μου δεν ξέρω αν κάναμε καλά που χρησιμοποιούσαμε τον όρο “νεοφασιστική” για την απριλιανή χούντα, ώστε να την ξεχωρίσουμε από τον κλασσικό φασισμό. χωρίς να αφαιρούμε κάτι από το αποτρόπαιο των πεπραγμένων της. Λέω όμως ότι η διαμάχη γύρω από το θέμα αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ γιατί έρχονται και Χριστούγεννα.

Κάνω μάλιστα μία πρόταση για τον σκοπό αυτό: να αποδεχθούμε όλοι ότι το αυθεντικό αντιδικτατορικό αίσθημα εκφράζεται από τους εκπροσώπους του πρώην ΛΑΟΣ, που έχουν σήμερα το πάνω χέρι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι, όποιο κουμπί και να πατήσεις, κυριαρχεί από το πρωί ως το βράδυ ο μονόλογός τους.

Δημοκρατία έχομεν, κύριοι!  

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.