Δεν θα σταθώ ιδιαίτερα  στις συνωμοσιολογικές θεωρίες της οργάνωσης «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας», ούτε στις φιλοσοφικές αρλούμπες. Παρότι αφθονούν στην προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφείο του Real group, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ads

Mόνο δύο παραδείγματα. Το σύστημα βάζει πυρκαγιές για να ενισχύσει τον ..τουρισμό: «καίτε τα πάντα για να τα ερημώσετε, να αφανίσετε κάθε ίχνος άγριας ζωής και στη θέση τους να κάνετε αιολικά και άλλες βιομηχανικές ΑΠΕ, να βάλετε σίδερα και μηχανές, εμπορικά και να ενισχύσετε την τουριστική βιομηχανία»!

Kαι αμπελοφιλοσοφίες περί κυρίαρχης βίας: «Διανύουμε την περίοδο της πλήρους σύγχυσης και απονοηματοδότησης κάθε αξίας. Μια περίοδο περιτριγυρισμένη από την βία της επιβίωσης, την βία των μπάτσων, την έμφυλη βία, την βία ενάντια στην φύση και την κυρίαρχη βία απ’όλες: αυτήν της απάθειας που αυτή πραγματικά σκότωσε το πριν, σκοτώνει το σήμερα και το μετά».

Διαβαστε επίσης; Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στη Real News

Ads

Δεν θα σταθώ ούτε στην άγρια εκμετάλλευση του εμπρησμού από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη. Ο οποίος στη Βουλή   συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση , ακριβώς για να μην συζητηθεί ούτε η ακρίβεια και οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης στο ξεζούμισμα των πολιτών ούτε το νομοσχέδιο Κεραμέως, που διευρύνει τις ταξικές διακρίσεις και στέλνει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Θα δώσω μερικές πληροφορίες για το πώς η επίθεση κατά Real βοήθησε τον Μητσοτάκη στην Ευρώπη, όπου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για την χειραγώγηση των ΜΜΕ στην Ελλάδα , τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και τις άλλες λίστες Πέτσα. Όπως είναι ήδη γνωστό, οι ευρωβουλευτές διαφόρων πολιτικών ομάδων, άσκησαν αυστηρή κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά την ομιλία του στο Στρασβούργο στο Ευρωκοινοβούλιο, πριν δύο εβδομάδες.

Ακολούθησε δεύτερο κύμα ψυχρολουσίας.  Λίγη ώρα μετά την πρωθυπουργική ομιλία, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης ψέλλισε διάφορα κατά των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα , αποφασίστηκε η αναβάθμιση της σχέσης του Ευρωκοινοβουλίου ακριβώς με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της οργάνωσης με το προεδρείο της Ευρωβουλής.

Όπως είναι επίσης γνωστό, ο συγχυσμένος από τις κριτικές κ. Μητσοτάκης, παραχώρησε λίγο αργότερα συνέντευξη τύπου. Μόλις ξεκίνησε, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο του Euractiv Σαράντη Μιχαλόπουλο και τον κατηγόρησε ότι γράφει «σαχλαμάρες»: αφορούσε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν έθεσε θέμα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Εκνευρισμός Μητσοτάκη και επίθεση σε δημοσιογράφο

Η επίθεση Μητσοτάκη έγινε στις 5 Ιουλίου,. Μια εβδομάδα αργότερα, το ρεπορτάζ της ευρωπαϊκής ενημερωτικής ιστοσελίδας επιβεβαιώθηκε πλήρως: η Κομισιόν δημοσίευσε την ετήσια έκθεση για το κράτος δικαίου στα 27 κράτη μέλη. Όπου, μεταξύ άλλων, περιγράφει δυσμενώς την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, την απονομή της δικαιοσύνης και την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα ΜΜΕ.

Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του euractiv παράλληλα με την επίθεση στον δημοσιογράφο του, είχαν κινητοποιήσει ξανά τις Βρυξέλλες, που ετοίμαζαν νέες παρεμβάσεις-ανακοινώσεις με κριτική κατά του κ. Μητσοτάκη για τη συμπεριφορά του. Ανεστάλησαν, μετά την επίθεση με τα γκαζάκια εναντίον της Real, από  τους «Χιλιάδες Ήλιους της Νύχτας»