Μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης, δηλαδή της εφαρμογής των υπογραφέντων μνημονίων ή των προγραμμάτων καταστροφής της Ελληνικής παραγωγής που υπήρχε και όχι σωτηρίας της χώρας μας, οσονούπω έρχονται και οι πλειστηριασμοί επιχειρήσεων και  ακινήτων, δυστυχώς και κατοικιών (μονοκατοικίες και διαμερίσματα), των φτωχών και αδυνάτων.

Ads

Τους προύχοντες ποσώς τους ενδιαφέρει ή τους απασχολεί. Το εγκληματικό ή εξοργιστικό είναι ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του eurogroup, ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, κος Ντάισεμπλουμ, ανερυθρίαστα δήλωσε ότι «χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων με λάθος τρόπο για να σώσουμε τις τράπεζες. Όσοι λένε πως όλα έγιναν για τις τράπεζες έχουν δίκιο». Σε άλλες εποχές θα είχαν σηκωθεί  και οι πέτρες!

Καλά μας έκαναν, θα έλεγε κάποιος αφού όλα τα ανεχόμαστε και τα υπομένουμε. Αυτό εκμεταλλεύονται. Ο λαός χρηματοδότησε μέσω δανείων τις τράπεζες και τιε έσωσε. Έρχονται τώρα οι τράπεζες με τα funds, δηλαδή τα «κοράκια», όπως κοινώς τα αποκαλούμε, να πάρουν και τα σπίτια μας’ τέτοιο θράσος, τέτοια αναλγησία, δύσκολα κανείς συναντά’ «εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι».

Πουλήσανε και πουλάν τα κόκκινα δάνεια στο 1% έως 10% της αξίας των στα funds- «κοράκια» και όχι στους δανειολήπτες, σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν, όσα μπορούν να πληρώσουν. Στην ουσία με τα λεφτά του Ελληνικού λαού σώζονται οι τράπεζες’ με την ανακεφαλαιοποίηση και την είσοδο των ξένων funds , από Ελληνικές που ήταν οι τράπεζες,  με την αγορά των μετοχών τους σε εξευτελιστική τιμή (αυτός ήταν εξάλλου και ο στρατηγικός στόχος των δανειστών ή «εταίρων» ή τοκογλύφων) τώρα  ελέγχονται πλήρως από αυτούς’ το χειρότερο, το εξοργιστικό είναι ότι παίρνουν και σπίτια του κοσμάκη και όχι της πολιτικής, τραπεζικής και οικονομικής ελίτ, που έχουν τεράστιες ευθύνες αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει, δυστυχώς ! Το εγκληματικό δε,  είναι ότι σώζει ο λαός την τράπεζα από την χρεοκοπία και σαν ευχαριστώ του παίρνει και το σπίτι σου !

Ads

Θα ρωτήσει κανείς ότι η κυβέρνηση  ακόμη και τώρα λέει ότι  η πρώτη κατοικία δεν θα βγει σε πλειστηριασμό’ ο νόμος όμως λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και μετά είναι  ελεύθεροι  οι πλειστηριασμοί και της πρώτης κατοικίας. Η τρόικα προς το παρόν δεν δέχεται νέα παράταση, γιατί ο στόχος των δανειστών ποιος είναι;
Είναι γνωστό ότι πρώτα η κυβέρνηση υπέγραψε το υπερταμείο για 100 χρόνια  στο οποίο ανήκει όλος ο πλούτος της χώρας ήτοι : τα ακίνητα, εταιρείες του δημοσίου, ΔΕΚΟ, πετρέλαια κλπ, που οδεύουν προς ξεπούλημα λόγω της οκταετούς απαξίωσής των,  οι τράπεζες τις οποίες ήδη ελέγχουν τα ξένα funds  και τελευταίο έρχονται και οι πλειστηριασμοί επιχειρήσεων και σπιτιών.

Πολλοί επιμένουν να ρωτάνε:
-Η κυβέρνηση τι κάνει;
-Το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» που πήγε;
-Ξεχάστηκε τόσο γρήγορα ή το κάνει για να μας σώσει πάλι, όπως και οι προηγούμενοι ;
-Για να βγούμε από τα μνημόνια;

Τι είναι πάλι αυτό το προπαγανδιστικό τρικ;

Με το υπογραφέν για πέντε χρόνια, πλεόνασμα 3,5% και 2% πλεόνασμα μέχρι το 2060, με δεδομένη τη φτωχοποιημένη χώρα μας, με την ανύπαρκτη παραγωγή, με την καταστροφή του πρωτογενή τομέα παραγωγής που έχει επέλθει, είναι δυνατόν νοήμων άνθρωπος, όχι οικονομολόγος, να πιστεύει ότι θα βγει από τα μνημόνια;
Η απλή λογική, όχι οι οικονομικές θεωρίες  των «καθηγητών του Χάρβαντ» που είναι γενικές , αόριστες και μη ρεαλιστικές γιατί κάθε τόπος, χώρα έχει το δικό της οικονομικό περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αποδεικνύει το αληθές ΟΧΙ, δηλαδή το επάπειρον μνημόνιο!

Το πλεόνασμα ! Ποιο πλεόνασμα; Αυτό που προέρχεται από την υπερφορολήγηση μέχρι και 80% -φόροι και εισφορές μαζί- και την εξαφάνιση της μεσαίας  τάξης που μια ζωή τροφοδοτούσε τα έσοδα του κράτους;

Ότι και να κάνουν ο λογαριασμός δεν βγαίνει  τώρα’ πόσο μάλλον από το 2018-19 που θα έχουμε και άλλη μείωση συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, αφού έχουν υπογραφεί και ψηφισθεί από την πλειοψηφία της βουλής.

Υπερφορολόγηση μπορείς να κάνεις όταν υπάρχουν  παραγωγή και κέρδη και για ένα ή δύο το πολύ έτη’ δεν μπορείς να συνεχίζεις όπως συνεχίζεται γιατί θα καταλήξει σαν τον «γάιδαρο του Χότζα».

Απόδειξη είναι η τεράστια αύξηση των ληξηπρόθεσμων οφειλών, χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών κατά 1 δις ευρώ το μήνα περίπου.
Η άνευ όρων υποταγή στα σχέδια των δανειστών-τοκογλύφων, έφερε τα σημερινά αποτελέσματα της πλήρους φτωχοποίησης της μεγίστης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού!

Υπάρχει άραγε ελπίδα να σωθεί η χώρα, ο λαός από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική συμπαράταξη τώρα (σωθήκαμε!) ή της ΝΔ ,που υπέγραψαν και ευθύνονται με την υπογραφή τους για τα μνημόνια;

Για μένα ασφαλώς, χωρίς κανένα ενδοιασμό ΟΧΙ με κεφαλαία. Με το πρόσχημα ότι αν θα μας διώξουν από την ευρωζώνη και την  ευρωπαϊκή ένωση θα καταστραφούμε, συντελέστηκε η μεγαλύτερη καταστροφή της χώρας που έχει γίνει ποτέ εν καιρώ ειρήνης’ χωρίς παραγωγή, μόνο με δάνεια δεν μπορεί να επιβιώσει η χώρα μας!

Αλλά και το ίδιο το μέλλον της ευρωζώνης και της Ε.Ε. είναι πολύ αβέβαιο. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι και αναλυτές πιστεύουν ότι θα διαλυθεί το όλον οικοδόμημα της Ε.Ε.

Όσο η ηγέτιδα της Ε.Ε. Γερμανία κερδίζει, διατηρείται’ εάν αρχίσει να χάνει, που θα αρχίσει να χάνει, τότε αναγκαστικά θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη και δυστυχώς θα είναι χειρότερα για τη μικρή -χωρίς δική μας παραγωγή- χώρα μας. Οχτώ χρόνια περάσανε και πόσα ακόμα θα περάσουν χωρίς μόνοι μας να ανασυγκροτήσουμε τοπικά, την τοπική και περιφερειακή παραγωγή μας με τα πολύ καλά, υγιεινά, οικολογικά τοπικά προϊόντα και ποικιλίες που έχουμε εγκαταλείψει,  για να επιβιώσουμε, γιατί διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουμε μια έρημη χώρα!

Το κακό είναι ότι οι πολιτικοί έχουν σχεδόν πλήρη ασυλία για ότι υπογράφουν, κάνουν, για τα λάθη και τις παραλείψεις των και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες των ούτε καν με τις παραιτήσεις των.

Σωτήρες δεν υπάρχουν πια ! Αυτό πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε καλά !

Τοπικά και περιφερειακά λοιπόν χρειάζεται, όσο γίνεται το ταχύτερον, να αυτό-οργανωθούμε και να προχωρήσουμε, αναγκάζοντας και την Α-Τοπική αυτοδιοίκηση (όπως εγώ ονομάζω) να συμβαδίσει και να πορευτεί μαζί με το λαό της. Άμεση δημοκρατία λοιπόν για να αναλάβει ο ίδιος ο λαός τις ευθύνες του, την τύχη και το μέλλον του !