Ένα άρθρο με υπονοούμενα, ερωτήματα και ασαφείς αιχμές με τίτλο “Το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ” δημοσιεύτηκε στον περιοδικό Unfollow. Τα ερωτήματα που θέτει το εν λόγω δημοσίευμα εστιάζουν στο “Πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο κόμμα που θέλει να οδηγήσει “πρώτη φορά Αριστερά” και στοχοποιεί στελέχη που σε αυτές τις εκλογές δούλεψαν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και είχαν την ευθύνη της εκστρατείας του κόμματος.

Ads

Ένα από αυτά είναι ο πολιτικός επιστήμονας Αλέξανδρος Μπίστης, συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ο Α. Μπίστης   είχε την  επιμέλεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τα site left.gr, syriza.eu, και neaellada.gr και ενημέρωνε συστηματικά τα όργανα του κόμματος.

Εντύπωση προκαλεί ότι το δημοσίευμα εμφανίζεται κριτικό, ακόμα και στην ιδιαίτερα πετυχημένη απόφαση να αποτραπεί η κλοπή του συνθήματος «Νέα Ελλάδα» από τη ΝΔ, απόφαση η οποία υλοποιήθηκε όχι μόνο με την κατοχύρωση του σχετικού domain name, αλλά και με αρθρογραφία στελεχών καθώς και τις ομιλίες του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Ευθείες βολές γίνονται και προς την εταιρεία του Δ. Τζιώτη, Cleverbank, βολές τις οποίες οι γνωρίζοντες  αποδίδουν σε ανταγωνίστριες εταιρείες οι οποίες απέτυχαν να «πάρουν τη δουλειά» της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα βέλη του δημοσιεύματος δεν ξεφεύγει και ο Ανδρέας Καρίτζης ο οποίος έκανε μαζί με το Νίκο Παππά την πρώτη επαφή με το Δ. Τζιώτη, στα γραφεία της εταιρείας του στο Κολωνάκι.

Ads

Στο Ν.Παππά,  διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το δημοσίευμα χρεώνει, τις συναντήσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας πριν ένα χρόνο με τις διευθύνσεις των μεγάλων εφημερίδων αλλά και τις παρουσίες στελεχών στα κανάλια, παρόλο που όπως είναι γνωστό την ευθύνη για αυτές έχει το γραφείο τύπου.

Από τα ερωτήματα δεν ξεφεύγει και η τυχαία συνάντηση που είχαν ο Ανδρέας Καρίτζης και η Ρένα Δούρου με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία το δημοσίευμα αποδίδει σε «στρατηγική απόφαση». Βολές δέχεται και ο Ν. Κοτζιάς ο οποίος συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στο τελευταίο ταξίδι στη Μόσχα.

Σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα του συγγραφέα προκαλεί το κομμάτι του δημοσιεύματος που διατυπώνει την εκτίμηση ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν στηρίχτηκε από το κόμμα και τον Αλέξη Τσίπρα αρκετά, ενώ ο Σακελλαρίδης αλλά και η Δούρου ήταν στο πλευρό του Τσίπρα στην τελική συγκέντρωση της πλατείας Κοτζιά πριν από τον πρώτο γύρο. Και οι δύο συνδυασμοί υποστηρίχθηκαν  από το κόμμα, την εφημερίδα και το ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι η εξαιρετική καμπάνια των δύο συνδυασμών και η ικανότητα των υποψηφίων έφεραν τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, αφού για λίγες χιλιάδες ψήφους θα είχε επικρατήσει και ο Γ. Σακελλαρίδης. Έλεγαν επίσης ότι το δημοσίευμα είναι υποβολιμαίο, έρχεται σε μια στιγμή που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν τα δικά τους σοβαρά θέματα απόδοσης ευθυνών για την ήττα, διατυπώνοντας το ερώτημα: «Πως είναι δυνατόν να δημιουργηθεί κλίμα εσωστρέφειας μετά από μια ιστορικών διαστάσεων νίκη»,

Περίεργα πράγματα…