Έβγαλε ανακοίνωση σήμερα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στην οποία επιβεβαιώνει μεν την άρνησή του να βγει κείμενο καταδίκης της φασιστικής βίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αλλά προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με μια σειρά από ψέματα:

Ads
  • Λέει ότι καταθέσαμε ψήφισμα 5 λεπτά πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μόνο που ο Κανονισμός Λειτουργίας λεέι ότι τα ψηφίσματα κατατίθενται στην ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ. Κι εμείς το καταθέσαμε ΠΡΙΝ την αρχή της συνεδρίασης.
  • Ισχυρίζεται ότι προτείναμε ψήφισμα για τον 1 χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ το ψήφισμα αφορούσε την καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες 10 μέρες, με την απλή κατανόηση κειμένου έχει πρόβλημα ο Περιφερειάρχης; (το ψήφισμα είναι κατατεθειμένο στην Περιφέρεια και είναι αναρτημένο εδώ: https://anticapitalist-attiki. blogspot.com/…/blog-post_7.. .)
  • Ισχυρίζεται ότι πέρσι δεν ψηφίσαμε το φοβερό και τρομερό του ψήφισμα για την Χρυσή Αυγή, ενώ δεν ήταν ψήφισμα καταδίκης του φασισμού, αλλά της “βίας από όπου κι αν προέρχεται”. Προφανώς και δεν ψηφίσαμε το ψήφισμα εξομοίωσης των θυτών με τα θύματα, το ψήφισμα της λογικής των “δύο άκρων” που προσπαθεί να αποφύγει την καταδίκη της φασιστικής βίας.
  • Έχουν ήδη συλληφθεί δράστες των επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και το Ν. Ηράκλειο: πρόκειται για φασίστες, που δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις “διάδοχες” της Χρυσής Αυγής. Ο 30χρονος στην Αττική, μάλιστα, που πρωτοστάτησε στο Τάγμα Εφόδου, είναι πρώην χρυσαυγίτης, συνελήφθη εντός αυτοφώρου και ήδη καταδικάστηκε από το δικαστήριο.
  • Παρόλ΄ αυτά ο Πατούλης ακόμη συζητά για τη «βία από όπου κι αν προέρχεται». Μάλλον δεν συζητά, γιατί χτες την ώρα της συζήτησης ούτε εμφανίστηκε, ούτε μίλησε, ούτε είπε αυτά που λέει σήμερα στο Δελτίο Τύπου. Γιατί αν τα λεγε θα είχε αντίλογο και αυτό δεν το ήθελε. Προτιμά τον μονόλογο των Δελτίων Τύπου.

Η ουσία είναι μία: ο Γ. Πατούλης καταψήφισε ψήφισμα καταγγελίας για τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αττική, μαζί όλους τους ακροδεξιούς συμβούλους στο ΠΕΣΥ, με τους οποίους έχει συνάψει συμμαχία για να τους έχει στο πλευρό του στα κρίσιμα θέματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί.

Ο Γ. Πατούλης χαϊδεύει τους φασίστες. Η επανεμφάνιση της φασιστικής βίας έχει απόλυτη συνάφεια με την πολιτική της ΝΔ, που τους στρώνει το δρόμο και τους κλείνει το μάτι. Έχει απόλυτη σχέση με το ότι η ΝΔ και ο Πατούλης, μετά τις φασιστικές προκλήσεις στη Σταυρούπολη, αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, καταφεύγουν στην αντιδραστική θεωρία των «δυο άκρων» δίνοντας συγχωροχάρτι στις φασιστικές συμμορίες! Άλλωστε, η θεωρία των “δύο άκρων” και της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό (!) είναι η επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης -άρα και των κομμάτων που ομνύουν στη δήθεν «δημοκρατική» ΕΕ.

Κι όλα αυτά δεν κρύβονται, όσο κι αν προσπαθεί να τα «φτιασιδώσει» ο Πατούλης με τα δελτία τύπου του.

Ads

Πηγή: Facebook