Ο κομψός κ Μητσοτάκης ψωνίζει πια απ’ τα πανέρια; Ίσως αν πρόκειται για υποψηφίους εκ του ΠΑΣΟΚ …

Ads

Αλλάζει τελευταία στιγμή τον εκλογικό νόμο με συνταγματικές πιρουέτες, παρακολουθεί και την σκιά του, μοιράζει τρία επιδόματα την ημέρα, μεγαλοποιεί κάθε συριζαική κοτσάνα, μαζεύει ο,τιδήποτε ας είναι και ρώγα, δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα γιατί αντιλαμβάνεται ότι η μη αυτοδυναμία είναι η αρχή του τέλους. Είναι να μην αρχίσει να ξηλώνεται αυτό το πουλόβερ  …

Πομπωδώς παρουσίασε τριάδα υποψηφίων προερχομένων εκ του ΠΑΣΟΚ που σε άλλες συνθήκες δεν θα εξασφάλιζαν ούτε θέση υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου. Αθροίζουν μια προίκα λίγων εκατοντάδων ψήφων.

Μένανδρος Φουρθιώτης (κάποιος…Φθου)

Κατά την περσινή πρόταση μομφής (Φλεβάρης 2022) ο κ Πρωθυπουργός προσπάθησε να αστειευτεί με το επώνυμο του Μένανδρου (Μένιου). Κάποιος Φθου… είπε υποδυόμενος ότι δεν ξέρει καν να το εκφέρει. Αγνοεί ακόμη το φουρθιώτικο παρελθόν ενός εκ των νεοπροσήλυτων;

Ads

Τότε το μισό υπουργικό συμβούλιο είδε τα SMS του να δημοσιοποιούνται. Διάσημα έγιναν τα ‘σάλια’ του κ  Γεραπετρίτη προς  τον κ Φουρθιώτη που επισκίασαν Κυρανάκηδες, Καραγκούνηδες κι άλλους συνομιλητές. Ο νεοπροσηλυτος τι παραπάνω να είχε κάνει; Απλώς προξένευε τον κ Φουρθιώτη ως υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ και διαμεσολάβησε την εξευτελιστική φωτό με τον Ιερώνυμο. Είχαν επίσης, από κοινού, εκτελέσει στον καιρό της παντοδυναμίας τους το τηλεοπτικό λιντσάρισμα της τ. βουλευτού κ Αυλωνίτου.

Το πέρασμα του από την ‘Κοινωνική Συμφωνία’ της Λούκας Κατσέλη, δια του ΚΙΝΑΛ, στην θέση υπασπιστή Λοβέρδου θεωρώ ότι υπήρξε απολύτως αρμόζον και ταιριαστό (όμοιος, ομοίω …). Ακόμη και το τατουάζ που δεν ήταν τελικώς αυθεντικό, θα έλεγα ότι επιβεβαιώνει μια γενικότερα κίβδηλη εικόνα.
Θα πει κανείς κωλώνει το πυροβολικό; Εδώ ο κ Μητσοτάκης την γλύτωσε από του Χάρου τα δόντια με την μετεγγραφή Καιλή …

Πίσω από τη βιτρίνα 

Δεν συμμερίζομαι τις αναλύσεις ότι ετοιμάζει το διάδοχο προσωποπαγές σχήμα της αύριον. Αύριον δεν θα βρει ο παπάς να θάψει … Δίνει απελπισμένη μοναχική μάχη με το σύνολο των ιστορικών παραγόντων της παράταξης να προσδοκούν την συντριβή του.

Δεν συμμερίζομαι επίσης τα περί αποστασίας που θα την δούμε μετά τις εκλογές από γνωστό παράγοντα και τους τρεις ακόλουθους του βουλευτές, αν επανεκλεγούν.

Δεν συμμερίζομαι καν τα περί συνδρόμου Στοκχόλμης του κ Ανδρουλάκη που το πάει ξυ και ξύσιμο με τον ΣΥΡΙΖΑ ενόσω ο Μητσοτάκης του αποσπά τους υποψηφίους. Ο κ Ανδρουλάκης κλαίει με μαύρο δάκρυ για την απώλεια της κ Φτακλάκη Ελευθερίας αλλά τον απασχολούν περισσότερο άλλες εξελίξεις, που ερμηνεύουν την στροφή στην προεκλογική τακτική του.

image

Στον παραπάνω απόσπασμα πίνακα από την πρόσφατη ανασκόπηση ευρημάτων της pulse και του αντικειμενικού ΣΚΑΙ βλέπουμε ότι:

Η ΝΔ διατηρεί το ποσοστό του Ιουλίου 34% ενώ το άθροισμα των 2ου και 3ου  από 39% πέφτει στο 36,5% Παραδόξως δηλαδή η ΝΔ ωφελείται σημαντικά από τον χαμό που έχουν προκαλέσει οι υποκλοπές!

Ωστόσο η εταιρεία αποδέχεται ότι η ΝΔ που στις εκλογές του 2019 υπερέβη το άθροισμα του 2ου συν 3ου , υπολείπεται πλέον αυτού σταθερά. Κατά -5,5% προ των  υποκλοπών και μόλις κατά -2% μετά από τις υποκλοπές που την …ευνόησαν. Επίσης αναγνωρίζει ότι σαφή βελτίωση κατά το τελευταίο έτος έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυριότερο όμως που «δέχεται» είναι ότι όλο το αναμενόμενο σταδιακό ξεφούσκωμα της εκλογής νέου αρχηγού ΠΑΣΟΚ, διαρρέει προς ΣΥΡΙΖΑ! Είναι σαν να λέει κάποιος στον κ Ανδρουλάκη η τρύπα είναι αριστερά, κάνε κάτι γι’ αυτό αμέσως! Από την τρύπα έχεις μόνο εκροές και καθόλου εισροές οπότε περιχαρακώσου και κόψε τα πολλά- πολλά …

Φαίνεται ότι το μήνυμα αυτό έγινε ακουστό, ασχέτως των επιφυλάξεων που μπορεί να έχει κι ο ίδιος ο παραλήπτης περί του τι θέλει να πει ο ποιητής.