Μια φορά κι έναν καιρό… η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν ένα αθώο, απρόσεκτο κορίτσι που μιλούσε με ξένους κι ο λύκος ένα άγριο, αιμοβόρο ζώο που παραμόνευε στο δάσος. Έτσι ήταν το παραμύθι και είχε τους συμβολισμούς του. Τα χρόνια όμως πέρασαν  και  πολλά έχουν αλλάξει…

Ads

Η Κοκκινοσκουφίτσα μπορεί να είναι και αγόρι… Ο  λύκος μπορεί να είναι μια ολόκληρη αγέλη… Το δάσος  μπορεί να είναι το ίδιο σου το σπίτι. Ο τρόμος  όμως παραμένει  τρόμος. Ο πόνος που τρυπάει σαν  κοφτερός κυνόδοντας  τις τρυφερές σάρκες,  παραμένει  πόνος , βασανιστικός  για όλη τη ζωή.

Εν τω μεταξύ, αδέσποτοι  λύκοι γυρνάνε παντού στον κόσμο…

Νορβηγία – Πριν από λίγες μέρες, στο κέντρο υποδοχής προσφύγων Forus Akuttinnkvartering, ένα τρίχρονο αγοράκι υπέστη ομαδικό βιασμό. Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί.

Ads

Ινδία – Πριν από τρεις μήνες. Δυο κοριτσάκια 2,5 και 5 ετών έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού περίπου την ίδια ώρα, από διαφορετικές αγέλες βιαστών.

Υεμένη –Ανήλικες νύφες 8-12 ετών, πεθαίνουν από εσωτερική αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου τους.  Αν επιζήσουν από τις «περιπτύξεις»  του γαμπρού και τους τοκετούς,  θα ενηλικιωθούν με βαθιές πληγές  στην ψυχή και στο σώμα. Οι γάμοι του αίσχους γίνονται σε όλη την Αφρική: 142 εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια θα παντρευτούν αυτή τη δεκαετία.

Βραζιλία – Η χρονιά του Μουντιάλ αποδείχτηκε χρονιά φρίκης για χιλιάδες παιδιά σχολικής ηλικίας  που ρίχτηκαν στην αγορά για να ικανοποιήσουν τους παιδόφιλους φιλάθλους.

Καμπότζη – Ανήλικα θύματα από όλη τη χώρα, τροφοδοτούν την πρωτεύουσα και τις γειτονικές χώρες: Ταϊλάνδη και Μαλαισία (γνωστά κέντρα παιδικής πορνείας). Σύμφωνα με τη Unicef: κάθε χρόνο, εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση περίπου 2.000.000 παιδιά.

Κάτι πάει λάθος στο παραμύθι… Πού είναι ο κυνηγός που θα σκοτώσει το λύκο;

Σε κάποια επίσκεψη του Πάπα στη Μανίλα, η μικρούλα Γκλιζέλε Παλομάρ, ένα από τα εκατομμύρια παιδιά του δρόμου, τον ρώτησε με κλάματα: «Πολλά παιδιά μπλέκουν με ναρκωτικά και πορνεία. Γιατί το επιτρέπει ο Θεός; Τα παιδιά δεν είναι ένοχα για τίποτα». Το παιδί ρώτησε το αυτονόητο.

«Είναι η μοναδική που έθεσε ένα ερώτημα στο οποίο δεν υπάρχει απάντηση», απάντησε ο Πάπας. – (Α ωραία, τώρα μας παρηγορήσατε Ποντίφηξ). Απάντηση υπάρχει απλώς ο Πάπας δεν είναι σε θέση να την δώσει. Έχει να διαχειριστεί την παιδεραστία στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδόφιλοι», ανέφερε στη La Repubblica, ο Πάπας Φραγκίσκος ( η στατιστική τους έλειπε) ενώ στις ΗΠΑ όπου πήγε, δήλωσε ότι «η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία  «πρόκειται να ακολουθήσει την οδό της αλήθειας, όπου και αν αυτή οδηγήσει». (Σιγά τα αίματα.)

Να όμως που κάποιοι καθολικοί ιερείς σαν τον Τζίνο Φλάιμς  έχουν εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος… Ο ανεκδιήγητος ιερέας δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι για την παιδεραστία φταίνε σε μεγάλο βαθμό τα ίδια τα παιδιά! (Τα «παλιόπαιδα», σα δεν ντρέπονται.) Άποψη που θυμίζει μια εξωφρενική περσινή απόφαση δικαστηρίου της Αργεντινής  που μείωσε την ποινή ενός παιδόφιλου γιατί το 6χρονο θύμα είχε βιαστεί και στο παρελθόν -από τον πατέρα του- και «φαινόταν γκέι»!

«Ευτυχώς η Βραζιλία, η Καμπότζη, η Ινδία είναι τόσο μακριά από εμάς…». Πράγματι. Μόνο που στο πολύ κοντινό μας  Πεδίο του Άρεως,  πιτσιρικάδες 13-14 ετών, χωρίς πατρίδα, χωρίς οικογένεια, χωρίς ταυτότητα, ψαρεύουν πελάτες για το εξευτελιστικό ποσό των 2-5 ευρώ. «Καλά,αυτά είναι παιδιά αλλοδαπών, δεν είναι ελληνόπουλα». Σωστά. 

Θεσσαλονίκη – Πριν από δυο-τρεις μέρες, συνελήφθη άνδρας 53 ετών για ασέλγεια στην κόρη του. Πριν από πέντε χρόνια, όταν  το κορίτσι ήταν μόλις εννιά ετών, ο πατέρας έγινε λύκος. Το κορίτσι βρήκε τώρα το κουράγιο να τον καταγγείλει. Η λέξη «πα-τέρας» γράφεται ολοένα και πιο συχνά με παύλα.

Με τόσους  λύκους, η εταιρία Trottla  βρήκε αμέσως  πελατολόγιο για το προϊόν της:  τις πρώτες  κούκλες – σεξουαλικά βοηθήματα με τον σωματότυπο και τα χαρακτηριστικά πεντάχρονου παιδιού. Ο Ιάπωνας Shin Takagi που σχεδίασε τις sex dolls (ή μήπως: pedo-lls ?) υποστηρίζει ότι βοηθά τους ανθρώπους να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους νόμιμα και ηθικά. (Παστρικά πράγματα). «Συχνά λαμβάνω μηνύματα από τους αγοραστές   που με ευχαριστούν επειδή τους αποτρέπω από το να διαπράξουν έγκλημα» δήλωσε ο Ιάπωνας. (Ευεργέτης)

Αυτή η (βρώμικη) μπίζνα μου φερε στο μυαλό τον παλιό ινδιάνικο μύθο με τους δυο λύκους που κρύβουμε όλοι μέσα μας.  Τον διηγείται ένας γέρος Ινδιάνος  στον εγγονό του: «Παιδί μου, μέσα μας έχουμε όλοι δύο λύκους: ο ένας λύκος είναι το Κακό, ο άλλος είναι το Καλό. Οι δυο τους μάχονται συνέχεια ποιος θα νικήσει τον άλλο.» Όταν ο μικρός ρωτάει: «Και ποιος από τους δυο νικάει;» ο γερο- Ινδιάνος απαντά: «Αυτός που ταϊζεις».

Αν είναι να πω στο παιδί μου ένα μύθο με λύκους, προτιμώ τον ινδιάνικο.

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος;  Παραμύθια. Έχουν δίκιο οι οικολόγοι. Οι λύκοι είναι μια χαρά. Οι άνθρωποι δαγκώνουν πολύ άσκημα.

* ο άνθρωπος για τον άλλο άνθρωπο μοιάζει με λύκο