Θα δει, σύντομα και ξεκάθαρα, ο καθένας από αυτούς που τους ψήφισε, ότι δεν είναι μόνο αυτές οι γυαλισμένες φάτσες τους που βγαίνουν στην τηλεόραση, αλλά είναι και τα χέρια τους που είναι βουτηγμένα στο αίμα, αφού έχουν σκοτώσει, τουλάχιστον 2μιση χιλιάδες ανθρώπους, σαν παραγωγή αυτοκτονιών, για να μην αναφέρουμε τους άστεγους, τους εξαθλιωμένους, κλπ.” ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης, σχολιάζει τα αποτελέσματα των ελληνικών εθνικών εκλογών στην Κρυσταλία Πατούλη, συμμετέχοντας στην ακτιβιστική Έρευνα για την Κρίση που δημοσιεύεται στο tvxs από το 2010.

Ads

 
Κατ’ αρχήν, νομίζω ότι τα εκλογικά αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά, από την άποψη, ότι:

Οι δυνάμεις του δικομματισμού και του μνημονίου δεν θα άφηναν τα πράγματα έτσι, θα το πάλευαν μέχρι τελικής πτώσεως. Και τώρα, τα καταφέρανε! Μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, σε λίγο καιρό, εκτός του ότι θα χειροτερεύσουν ραγδαία τα πράγματα, θα αποσαφηνιστεί αναγκαστικά και το τι κακό έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, και θα δημιουργηθεί αναπόφευκτα μία λαϊκή οργή.

Ads

Και αυτή η λαϊκή οργή, θα πρέπει να εκφραστεί πολιτικά, με έναν Σύριζα που θα πρέπει να ωριμάσει αναλόγως των εξελίξεων, για να μπορέσει να διοχετεύσει αυτή τη λαϊκή οργή, σε μία πολιτική πρόταση άμεσης εξόδου από την κρίση. Kι αυτό θα συντελεστεί, σε 3 με 8 μήνες.

Γιατί, αυτοί οι άνθρωποι που έχουν βουτηγμένα τα χέρια τους στο αίμα, δεν μπορούν να κάνουν κάτι για τη σωτηρία της χώρας.

Θα δει, σύντομα και ξεκάθαρα, ο καθένας που τους ψήφισε, ότι δεν είναι μόνο αυτές οι γυαλισμένες φάτσες τους που βγαίνουν στην τηλεόραση, αλλά είναι και τα χέρια τους που είναι βουτηγμένα στο αίμα, αφού έχουν σκοτώσει, τουλάχιστον 2μιση χιλιάδες ανθρώπους, σαν παραγωγή αυτοκτονιών, για να μην αναφέρουμε τους άστεγους, τους εξαθλιωμένους, κλπ.

Οπότε, αυτή την καταστροφή, ο ελληνικός λαός θα αναγκαστεί να την δει ολοκάθαρα, και έτσι θα δώσει μια ευκαιρία στις επόμενες εκλογές, στην Αριστερά, να παρέμβει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.

Μια ευκαιρία, για μια πολιτική λύση, η οποία θα έχει σαν γνώμονα, όχι τα ψευτοδιλλήμματα ευρώ, δραχμή, ευρωζώνη, και ξε-ευρωζώνη, αλλά το πώς θα υποστηριχθεί η πρόοδος και η ανάπτυξη του ελληνικού λαού.

Υπάρχουν πολλά θέματα, αλλά αυτό είναι ο πρώτος γνώμονας, δηλαδή, το πώς θα αναπτυχθεί η Ελλάδα.

Και έχουμε παραδείγματα ανάλογα –τα οποία, μάλιστα, δεν κατάλαβα, για ποιό λόγο δεν τα ανέφεραν προεκλογικά- όπως είναι η Αργεντινή, η οποία, το 2001 ήταν μια κατεστραμμένη χώρα, και το 2011 αντίθετα, ήταν μία από τις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού ημισφαιρίου.

Έχουμε παραδείγματα, λοιπόν, ανάπτυξης, όπως η Αργεντινή, η οποία, είχε το αντίστοιχο ευρώ, δηλαδή το δολάριο, και γύρισε στο πέσος, το οποίο είναι πολύ δυνατό νόμισμα.

Επομένως, αν μπορέσει και συσπειρωθεί αυτός ο κόσμος, σε μια κατεύθυνση ανάπτυξης, ή μάλλον αποανάπτυξης για να το πούμε με όρους πιο μοντέρνους… θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να πάει μπροστά.
 
Και με μία Κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε η Ελλάδα, σε λίγα χρόνια, να γίνει, για παράδειγμα, η πρώτη παραγωγική χώρα σε οικολογικά προϊόντα για όλο τον κόσμο.

Ήδη υπάρχουν σοβαρές προσπάθειες, αλλά δεν βοηθάνε. Όπως, υπάρχει και θαυμαστή τεχνολογία, όπως υπάρχει έρευνα, αλλά δεν την χρηματοδοτούν, όπως υπάρχουν τομείς όπως η υγεία και η παιδεία – πολιτισμός, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κέντρο ενδιαφέροντος όλης της Μεσογείου.

Μπορούν, με λίγα λόγια, να γίνουν πολλά, με γνώμονα όμως, πάντοτε, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Όπως, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, χιλιάδες θέσεις εργασίας με αυτό τον τρόπο. Αλλά το ζήτημα είναι, και πως θα μπορέσουν, να δημιουργηθούν και συλλογικότητες.

Γιατί, ένα σοβαρό θέμα είναι, η Χρυσή Αυγή η οποία είναι το απόσταγμα μιας ελληνικής κοινωνίας της Άκρας Δεξιάς, των εκτελέσεων, των βασανισμών, των διώξεων, των κομμένων κεφαλιών.

Και αυτός ο «πολιτισμός» της γίνεται αποδεκτός, από ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, περίπου μισό εκατομμύριο έλληνες. Κι ενώ αυτοί οι άνθρωποι, στην προεκλογική τους καμπάνια, χτυπήσανε κόσμο, λειτουργεί υπέρ τους.

Αυτό, σημαίνει, ότι η ελληνική κοινωνία, αποδέχεται μια τέτοια κατάσταση, ενώ έχει στο παρελθόν της εκτελεσμένους, έχει εξορισθέντες, φυλακισθέντες, έχει τα πάντα!

Αφού, λοιπόν, παρ’ όλη την ιστορία μας, η ελληνική κοινωνία το δέχετε, αποδεικνύεται ότι υπάρχει μία διάχυτη ακροδεξιά κουλτούρα, και που δυστυχώς εκφράζεται και από το Πασοκ, και από τη ΝΔ και άλλα κόμματα, γιατί το να ψηφίζεις π.χ. κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, δεν σημαίνει ότι οι αντιλήψεις σου δεν είναι, ρατσιστικές, σεξιστικές ή και φασιστικές. Και αυτήν όλη την ακροδεξιά κουλτούρα, την εκφράζει η Χρυσή Αυγή, και διαμορφώνει μια απειλή για το μέλλον ολονών…
 
Στο κοντινό μέλλον, λοιπόν, με πρώτη στην κυβέρνηση την ΝΔ, θα δει ο κόσμος ξεκάθαρα, ότι, όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα του, αλλά οξύνονται.

Και το ζήτημα, τότε, θα είναι στις επόμενες εκλογές, να καταφέρουμε να στηρίξουμε και να διαμορφώσουμε μία Αριστερά, που θα έχει σαν γνώμονα τους πολλούς, εναντίον των πολύ λίγων.  Δηλαδή, το Occupy Athens…

Γιατί, πώς λέει το σύνθημα του κινήματος Occupy Wall Street “είμαστε το 99% του κόσμου ενάντια στο 1% των άπληστων καπιταλιστών”; Ε, αυτό ισχύει, και για κάθε χώρα!

Άσχετα, σε τι… Θεό πιστεύει ο καθένας, λοιπόν, το 99% του κόσμου, ζητάει μια θέση στον ήλιο…