Εάν δεν είμαστε φαιδροί,  είμαστε επικίνδυνοι. Κι αν δεν είμαστε βολεμένοι, είμαστε απλά μοιραίοι.

Ads

Είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως που διασώθηκε με πρωθυπουργική εντολή και πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά αρνείται να το αντιληφθεί. Είμαστε η μοναδική χώρα που καταδίκασε εαυτόν να διασωθεί, σώνει και ντε, από εκείνους που την κατέστρεψαν! Είμαστε η μόνη χώρα που ομνύει στη «νομιμότητα» για να εκτρέψει τη Δημοκρατία.

Είμαστε η μοναδική «δημοκρατική» χώρα παγκοσμίως που έθεσε, με το έτσι θέλω, εκτός νόμου την αξιωματική αντιπολίτευση. Είμαστε η «πεφωτισμένη» δημοκρατία που ποινικοποίησε τον αντίλογο – που βάφτισε «αντιευρωπαϊσμό» την όποια αμφισβήτηση, «άκρο» τον Κέινς και «εθνικό μειοδότη», όποιον δεν προσκυνά νυχθημερόν και γονυπετής το δόγμα Μέρκελ.

Είμαστε η χώρα εκείνη όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πληρώνεται για να παίζει τον σκιώδη υπουργό του …Τσίπρα. Με αποκλειστική ενασχόληση την τεκμηρίωση ενοχής του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα! Με προσφιλές πεδίο δράσης την τρομολαγνεία  και με αξιέπαινη πρόοδο εσχάτως στη συρραφή βίντεο που καθιστούν την προβοκάτσια επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Ads

Είμαστε ο δημοκρατικός εκείνος παράδεισος, όπου ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού συλλέγει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μέσω Twitter. Και προειδοποιεί δημοσίως με προγραφές τους μη συμπαθούντες.

Είμαστε το παγκόσμιο χρεοκοπημένο θαύμα, όπου ο πρωθυπουργός μπορεί να φέρει μ’ένα νεύμα του την ανάπτυξη, αλλά εκείνη δεν έρχεται γιατί φοβάται την αντιπολίτευση. Όπου, μετά τους μόχθους και τις θυσίες των κυβερνητικών εταίρων, συρρέουν οι επενδυτές στην πόρτα του, αλλά τρέπονται σε φυγή μόλις δουν τον Λαφαζάνη! Όπου, περισσεύουν οι υπερ-πατριώτες  κροίσοι, αλλά στέλνουν τα λεφτά τους στην Ελβετία γιατί το τσιγάρο του Σκουρλέτη μπορεί να βάλει μπουρλότο στη Βουλή.

Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που πήρε τέτοια χαρά επειδή χρεοκόπησε και βρήκε στον δρόμο της την τρόικα! Που ανακάλυψε την ευλογία της λιτότητας, της ανεργίας και της λυτρωτικής κάθαρσης από την δανεική ευδαιμονία. Και κάπως έτσι, έπεισε μέχρι και τη γιαγιά απέναντι ότι ή τη βγάζει με 300 ευρώ το μήνα ή πεθαίνει και μας αδειάζει τη γωνιά. Διότι έχει συνευθύνη για την καταστροφή, τα «τρώγε» κι εκείνη μαζί με τον Πάγκαλο.

Είμαστε ο ένας και μοναδικός λαός που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ από τον αρχηγό ενός κόμματος 23 βουλευτών. Που όταν ο Αντώνης έσωσε τον Βαγγέλη, έλαβε εντολή να πιστέψει ότι διεσώθη και η χώρα. Που επείσθη ότι η Αριστερά για να γίνει «κυβερνώσα» πρέπει να αποποιηθεί το «Δημοκρατική».  Που δεν υποπτεύθηκε καν ότι για να διασωθεί το όποιο χρεοκοπημένο σύστημα έχει ανάγκη να επιδεικνύει διασωθέντες – έστω και σε εκδοχή εικονικής πραγματικότητας.

Εάν δεν είμαστε οπερέτα, είμαστε απλά η πιο κακόγουστη και άξια λήθης τραγωδία που γέννησε ποτέ αυτός ο τόπος. Γιατί, ενίοτε, ακόμη και οι τραγωδίες κρίνονται από την αισθητική και την αξιοπρέπεια του τέλους τους…
 
Θυμωμένος; Ναι! Πρώτα με τον εαυτό μου…