Το Σάββατο το πρωί, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι «εξετάζεται η χαλάρωση του lockdown και η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ανά γεωγραφική ζώνη». Δύο ώρες αργότερα ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωνε νέο, καθολικό lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου. Την Κυριακή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «ήξερα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά»,  αλλά εξηγούσε ότι δεν μπορούσε να το πει. 
 
Καλά και γιατί δήλωνε ότι εξετάζεται χαλάρωση του lockdown και  επαναλειτουργία του λιανεμπορίου; Γιατί, αντί να σιωπήσει, είπε ακριβώς τα αντίθετα δύο ώρες πριν τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις; Στην αρχή μοιάζει για τη συνηθισμένη δικαιολογία του ανθρώπου που τον φτύνουν και παριστάνει ότι ψιχαλίζει. Κανείς δεν έχει ενημερώσει για το lockdown τον υπουργό Ανάπτυξης με τις ελάχιστες αρμοδιότητες, οπότε έκανε το άδειασμα φιλοτιμία.
 
Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Με τη δήλωση του, ο σοφός υπουργός είχε κάνει μια μεγαλοπρεπή ντρίμπλα στον ιό: τον έκανε να πιστεύει ότι θα ανοίξει  το λιανεμπόριο και θα έχει πολλή δουλειά να κάνει και άλλους τόσους να προσβάλλει. Και μόλις ο covid είχε χαλαρώσει, νάτος πετιέται ο Πέτσας και τον στριμώχνει στη γωνία. Αμ πως!
 
Γιατί η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση είναι άσος στις ντρίμπλες. Το αυστηρότερο, γενικό lockdown, που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά χωρίς η κυβέρνηση να κρατήσει τα προσχήματα, υποκρινόμενη όπως άλλες φορές ότι ακούει τους επιστήμονες που θα συνεδρίαζαν τη Δευτέρα, έγινε βασικά για 2 λόγους.
 
Ο πρώτος είναι ότι ήταν μεγάλες οι πιέσεις από τους «σπόνσορες» του κυβερνώντος κόμματος, τόσο από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που χάνουν έσοδα, όσο και από τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέλουν να τερματίσουν τις γονικές άδειες ειδικού σκοπού. Για αυτό και αποφασίστηκε να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, ενώ επιστήμονες και στοιχειώδης λογική λένε ότι θα έπρεπε να ανοίξουν σταδιακά και ανά περιφέρεια.
 
Ο δεύτερος είναι ότι πλησίαζαν τα Θεοφάνεια και ο πρωθυπουργός δεν τολμούσε να τα βάλει με την ιεραρχία, αποφασίζοντας να μην γίνουν οι παραδοσιακές θρησκευτικές τελετές. «Γιατί κύριε Μητσοτάκη, αφήνετε τότε ανοιχτά τα νυχάδικα ή τα βιβλιοπωλεία;», θα του έλεγαν. Τώρα οι ιεράρχες θύμωσαν και θα αποφασίσουν τι θα κάνουν σήμερα (Δευτέρα) αλλά δύσκολα να ξεκινήσουν ανταρσίες. Δεν πειράζει που η οικονομία ξαναπάει στο μηδέν, ενώ θάνατοι και διασωληνωμένοι μειώνονται: ήταν μια τρομερή ντρίμπλα στην εκκλησία. Να περάσουν τα Θεοφάνεια και σε 2 μέρες το ανοίγουμε το μαγαζί. Δικό μας δεν είναι άλλωστε;
 
Άξιος ντιμπλέρ αποδεικνύεται και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μετά το αλαλούμ με τα εμβόλια και την αναβολή των προγραμματισμένων για τη Δευτέρα εμβολιασμών: «o εμβολιασμός των υγειονομικών θα γίνει σε τρεις φάσεις» δήλωσε, ντριμπλάροντας τις σχετικές οδηγίες που είχε εκδόσει το υπουργείο του μερικές μέρες πριν και την κοινή λογική.
 
Και ακόμη δεν ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, σε μία χώρα όπου σύμφωνα με το Bloomberg, είναι τελευταία στην Ευρώπη και ουραγός παγκοσμίως στους εμβολιασμούς. Βάλτε με το μυαλό σας τι ψεματο-ντρίμπλες θα δούμε και θα ακούσουμε.