Το παρήγορο (;) είναι ότι δεν θέλει το Γερμανό του. Για φανταστείτε να θεωρούσαν οι «θεσμοί» μονομερή ενέργεια την επιλογή του αφεντικού στην ΕΡΤ και να απαιτούσαν τον διορισμό του Φουχτελάρχη; Όχι πείτε μου, δεν θα ήταν χειρότερα; Τουλάχιστον αυτός «Λάμπη».

Ads

Ξέρω πως η θέση του διευθύνοντος συμβούλου με απλά ελληνικά σημαίνει αφεντικό. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν απ’ αυτήν την θέση στην ΕΡΤ ο Λάμπης θα λάμπει αυτόφωτα ή ετερόφωτα. Κι αυτό γιατί ένα από τα κριτήρια για την επιλογή ήταν η προσφορά στον Πολιτισμό.

Αντιλαμβάνομαι την προσφορά στον Πολιτισμό των Διονύση Τσακνή, Μιχάλη Γρηγορίου, Έλλης Παπακωνσταντίνου και Νίκου Τρανού. Έχουν την αυτόφωτη διαδρομή τους. Προσπαθώ να θυμηθώ τι ακριβώς λάμπει στον Λάμπη. Θυμάμαι το χαβαλέ που κάνανε με τον Θ. Λάλα. Αν δεν έχω χάσει «επεισόδια» και οι εκλέκτορες του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν αυτόν τον χαβαλέ προσφορά στον Πολιτισμό, τότε δεν είναι στραβός ο γιαλός.

Μήπως τελικά ο Λάμπης θα λάμπει στον Πολιτισμό ετερόφωτα; Τότε όμως το συνολικό φως του Πολιτισμού στην ΕΡΤ, θα είναι πρόδηλα υποβαθμισμένο. Κι αν ακόμα θεωρήσουμε πως θα είναι ο μέσος όρος του φωτός του Λάμπη και των άλλων τεσσάρων. Πολύ περισσότερο που ο Λάμπης θα είναι το αφεντικό.

Ads

Επόμενο κριτήριο. Το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Αν δεν είμαι από άλλο πλανήτη, κι απ’ όσο ξέρω δεν είμαι, το όραμα το εκφράζει, το διατυπώνει, το διαχέει στο λαό η κυβέρνηση. Και βέβαια όχι μόνο το όραμά της στην ΕΡΤ, αλλά για μια σειρά ζητήματα. Στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην υγεία κ.λπ. Γι’ αυτά τα οράματά της  εκλέχτηκε από το λαό κι όχι για να κάνει διαγωνισμούς οραμάτων.

Για να μην τρελαθούμε κιόλας. Έγιναν διαγωνισμοί για το ποιος έχει το καλύτερο όραμα για την οικονομία, την εξ. Πολιτική, την υγεία, την παιδεία, […], την Εθνική τράπεζα κ.λπ. και καλύτεροι αναδείχθηκαν οι Βαρουφάκης, Κοτζιάς, […], Κατσέλη κ.λπ.; Είμαι από άλλο πλανήτη, είναι στραβός ο γιαλός ή κάποιοι στραβά αρμενίζουν;

Τελειώνω με το κριτήριο της επαγγελματικής και διοικητικής επάρκειας. Δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δεδομένα να κρίνω τον Ταγματάρχη. Εκτός από ένα στο οποίο ο Λάμπης «λάμπει». Το 1997 ο Ολυμπιακός «μεταναστεύει» στο ΟΑΚΑ. Τότε η διοίκηση Σ. Κόκκαλη έδινε στους αγοραστές εισιτηρίων διαρκείας, δωρεάν (ξανά ΔΩΡΕΑΝ) έναν αποκωδικοποιητή της FILMNET.

Ο Ταγματάρχης ήταν τότε διευθυντής. Η συνέχεια στο παραστατικό που βλέπετε.

image
*Πατήστε πάνω για μεγέθυνση

Μιας και ο αποκωδικοποιητής ήταν ΔΩΡΕΑΝ, τι σκέφτηκαν οι αθεόφοβοι της FILMNET; Να εισπράττουν 5000 Δρχ. (συν 900 ΦΠΑ = 5.900) για έξοδα συσκευασίας!!! Ω ναι, ΕΞΟΔΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ. Αυτή κι αν είναι επαγγελματική και διοικητική επάρκεια. Με τέτοια διεστραμμένη φαντασία, πιθανολογώ ότι με Ταγματάρχη αφεντικό στην ΕΡΤ θα λύσουμε το πρόβλημα του χρέους.

Εν κατακλείδι, ας είναι σιδεροκέφαλοι όλοι τους, να εργαστούν χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις για μια ΕΡΤ όπως την θέλει ο ελληνικός λαός. Φάρο πλουραλισμού, αντικειμενικής ενημέρωσης, δημιουργίας και πολιτισμού στο σκοτάδι των ΜΜΕ, κι ας μείνω εγώ και όποιοι άλλοι με την γκρίνια(;). Υπάρχουν φορές που αυτή (η γκρίνια) βοηθά να γίνει κάποιος καλύτερος.