Τα γεγονότα: η γριφώδης ανακοίνωση του ΕΟΔΥ λέει, για όποιον λύσει τις εξισώσεις, την αλήθεια:

Ads
  • Μια εβδομάδα πριν τον Αύγουστο (στις 24/7) η χώρα έφθασε τους 31.000 νεκρούς. Πέρασε έτσι τους 3.000 νεκρούς ανά εκατομ πληθυσμού (21η θέση) Είναι και θα παραμείνει για καιρό, η πρώτη σε νέους θανάτους στην Ευρώπη.
  • Το ευχάριστο είναι ότι ο δείκτης των κρουσμάτων για πρώτη φορά μειώθηκε ελαφρά κατά την εβδομάδα που πέρασε. Παρά τις επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του δείκτη, δημιουργείται η προσδοκία ότι φθάσαμε στην κορύφωση της διασποράς κι από εδώ και πέρα θα έχουμε σχετική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων.
  • Φυσικά δεν συμβαίνει το ίδιο με την αύξηση στις νέες εισαγωγές που συνέχισαν να ανέρχονται. Οι 2.793 νέες εισαγωγές της εβδομάδας που πέρασε σημαίνουν περαιτέρω αύξηση από 244 σε 271 ανά εβδομάδα και ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ενδεικτικά, τα πέντε προηγούμενα μεγάλα κύματα κορυφώθηκαν σε τιμές μεταξύ 279-374. Αυτό σημαίνει ότι η κορύφωση στις νέες εισαγωγές θα έρθει μέσα σε αυτό το φάσμα και μάλλον κατά την εβδομάδα που διάγουμε. Αυτό σημαίνει ότι η αντίστοιχη κορύφωση των θανάτων πάει για την 2η εβδομάδα του Αυγούστου.
  • Μένει τέλος να δούμε πόσο ψηλότερα θα φτάσει αυτή η κορύφωση των θανάτων. Πάντως κατά την εβδομάδα που πέρασε κινήθηκε μεταξύ 34 και 44 ημερησίως (271), ήδη πολύ κοντά στην μέχρι τώρα χειρότερη θερινή βδομάδα της πανδημίας (2η εβδ Σεπτ 2022).

Ο Αύγουστος προβλέπεται ότι θα μπει με περισσότερες από 31.000 απώλειες και θα βγει μάλλον με το 32 ή ακόμη και με το 33 μπροστά. Σίγουρα πάντως, στις αρχές Αυγούστου ημερήσιες απώλειες θα υπερβαίνουν σταθερά τους 50. Η θνητότητα του φετινού θερινού κύματος, που θα κορυφωθεί μέσα στον Αύγουστο θα υπερβεί την περυσινή που ήταν όμως κατά ένα μήνα πιο καθυστερημένη.

13 Ιουλίου: Κύριε Πλεύρη, ο ανασχηματισμός «κολλάει στους κλειστούς χώρους»;

ΘΡΑΣΥΣΤΟΜΟΣ

Ένας άνθρωπος που έχει ζητήσει δημοσίως να τρέξει αίμα αμάχων στα σύνορα, που έχει εξυμνήσει ό,τι το αντισημιτικό και ωστόσο δηλώνει στο χαλαρό, κεντροδεξιός τι είναι; Για να μη ρωτήσουμε τι είναι όσοι τον πιστεύουν…

Ads

Ο τέως λοκατζής-πορθητής της πλατείας Εξαρχείων υπήρξε η ιδανική επιλογή για να υπηρετήσει την μητσοτακική πολιτική πανδημίας (είχαμε 16.000 νεκρούς αλλά έσωσα τον τουρισμό!, συν/ξη στον Ν.Χατζηνικολάου τον Ιανουάριο του 2022).

Θρασύς, αδίστακτος, υποταγμένος στα πιο ακραία κελεύσματα των αγορών κι ορκισμένος εχθρός του ΕΣΥ. Μια κλωνοποίηση του Αδώνιδος στην Αριστοτέλους με το επιπλέον πλεονέκτημα της τυφλής υποταγής. Υπάρχει άραγε πολιτική ζωή γι’ αυτόν μετά Μητσοτάκη, με 17.000 απώλειες σε δέκα μήνες θητεία;

ΡΕΛΑΝΣ

Με την έννοια αυτή, η ρελάνς του να βγάλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασπορέα της πανδημίας και παραβάτη κατά την ημέρα της Δημοκρατίας, ακούγεται κάπως γκεμπελική αλλά δεν παραξένεψε κανέναν. Σιγά μην ζητούσε συγγνώμη!

Ο διστακτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέπεμψε όσο έπρεπε καθαρά το μήνυμα ότι προτάσσει την δημόσια υγεία από την οικονομία ούτε απαίτησε εγκαίρως την αποπομπή του κ Πλεύρη.

Αν ο Μητσοτάκης ήθελε να παραστήσει στον κόσμο της αγοράς την μετεμψύχωση του Tραμπ, τι το απλούστερο να βάλουνε κι αυτοί τη μάσκα τους και να κάνουν τον Μπάιντεν; Την διστακτικότητα αυτή στο «δια ταύτα» την διέκρινε ο κ Πλεύρης κι επιχείρησε να τους ζητήσει και τα ρέστα.

Του άφησαν επίσης το χρονικό περιθώριο να εμφανιστεί ως προβοκάτορας Διγενής Ακρίτας της παράταξης του και να ισχυριστεί ότι στρέφονται όλοι εναντίον του, όχι γιατί θα κορυφωθούν οι θάνατοι της πανδημίας στο peak της τουριστικής σαιζόν αλλά για λόγους τάχα κομματικής κόντρας.

Δειλός μπροστά στις ευθύνες του και θρασύς στην προσπάθεια του να τις αποφύγει ωστόσο αρκετά πονηρός για να κρυφτεί μέσα στην αγέλη βγάζοντας και γλώσσα.