Ο αρθρογράφος του συγκροτήματος Μαρινάκη ανέλαβε, στη χθεσινή του στήλη στα Νέα, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους για τους ανεμβολίαστους.

Ads

Και ξεκίνησε έτσι το άρθρο του:

«Όλα τα πράγματα έχουν μια εξήγηση. Το ίδιο κι οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου έχουμε αντι-εμβολιαστές στην Ελλάδα επειδή “η ΝΔ έλεγε π.χ. πως ο Αλ. Τσίπρας ξεπούλησε τη Μακεδονία για να μην κοπούν οι συντάξεις” (tvxs, 15/7). Πράγμα που σημαίνει ότι το 2019 ξέσπασε πανδημία, το 2020 βρέθηκαν τα εμβόλια, το 2021 άρχισαν οι εμβολιασμοί αλλά οι άλλοι δεν πάνε σήμερα να εμβολιαστούν επειδή θυμήθηκαν ότι το 2018 ο Μητσοτάκης είπε ότι ο Τσίπρας “ντιλάρισε” στο Μακεδονικό».

Ads

Στο δικό μου άρθρο, είχα καταγράψει 3 βασικές αιτίες για τη διαφορετική αντίδραση Ελλήνων και Γάλλων στα διαγγέλματα πρωθυπουργού και προέδρου αντίστοιχα, για τον εμβολιασμό. Πρώτον ο Μακρόν εξήγγειλε άμεσα και δραστικά μέτρα, αντίθετα με τον κ. Μητσοτάκη που δεν φάνηκε να βιάζεται. Δεύτερον την έλλειψη εμπιστοσύνης στον Ελληνα πρωθυπουργό , που έχει εξαγγείλει 7 φορές το τέλος της πανδημίας και άλλες τόσες έχει παρουσιάσει το εμβόλιο σαν τη μαγική λύση.

Και τρίτη αιτία:  όταν ήταν στην αντιπολίτευση, η ΝΔ διέδιδε θεωρίες συνωμοσίας. Έλεγε πχ ότι ο Α. Τσίπρας “ξεπούλησε” τη Μακεδονία για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αυτή η καταστροφική πολιτική θα μπορούσε να ονομαστεί «διάδοση συνωμοτικής νοοτροπίας».

Ο Πρετεντέρης ανέφερε μόνο την τελευταία, αλλά η τήρηση της δεοντολογίας δεν είναι το δυνατό του σημείο. Μάλιστα στη συνέχεια του άρθρου του, για τις ανάγκες της προπαγάνδας, γράφει ότι «ο Τσίπρας χαρακτηρίζει τα εμβόλια ρετσινόλαδο».

Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας το είχε χαρακτηρίσει ευλογία, κατακρίνοντας την αντίληψη της ΝΔ ότι όλα τα ζητήματα λύνονται με την αστυνομία:

«Οι απειλές, οι διώξεις και οι καταδίκες, που μετατρέπουν το εμβόλιο από ευλογία ζωής σε ρετσινόλαδο, για να θυμηθούν κάτι οι παλαιότεροι, είναι πρακτικές που ανήκουν σ’ ένα άλλο πλαίσιο σκέψης και οργάνωσης της κοινωνίας».

Aλλά είπαμε, η τήρηση της δεοντολογίας δεν είναι το δυνατό του σημείο. Να όμως που όσα έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα τα υποστήριζε και το πρωτοσέλιδο, κύριο άρθρο του προχθεσινού Βήματος:

«Είναι ο ίδιος οπισθοδρομικός κύκλος που συντονίστηκε με τον παραληρηματικό αγώνα κατά των νέων ταυτοτήτων, που δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με τις αμβλώσεις γιατί δεν αναγνωρίζει στις γυναίκες την αυτοδιάθεση του σώματός τους, που πρωτοστάτησε με λάβαρα και ακατονόμαστες ύβρεις κατά πάντων στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και τώρα επιμένει να παίζει με τις ζωές των άλλων..»

Και αμέσως μετά προσδιορίζει ότι η πολιτική της ΝΔ, την οποία φωτογραφίζει, λειτουργεί σαν μπούμεραγκ εμποδίζοντας τον εμβολιασμό:

«Το δυστύχημα είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις κατά καιρούς, ανάλογα με τη συγκυρία, έχουν παίξει με αυτόν τον κύκλο της καθυστέρησης. Χρησιμοποίησαν την όποια δυναμική προσέθεταν στις πολιτικές και εξουσιαστικές επιδιώξεις τους, ορισμένες φορές μάλιστα συντονίστηκαν μαζί τους, τους έδωσαν “αέρα”, τους «χάιδεψαν» και τώρα πληρώνουν ακριβώς την ανοχή τους και τον όποιο συμβιβασμό μαζί τους».

Άραγε ο Πρετεντέρης δεν διαβάζει το κύριο άρθρο της εφημερίδας του; ή μήπως διαφωνεί και τα λέει στον Κούλογλου για να τα ακούσει η πεθερά;

Μπερδεμένα πράγματα στο συγκρότημα. Αν βγάλουν άκρη, ας ενημέρωσουν κι εμάς..