Μια ακόμη ολιγωρία – ομολογία ενοχής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη βάζει σε περιπέτειες τη χώρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλεί και την Ελλάδα για την καθυστέρηση ενσωμάτωσης της οδηγίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην εθνική νομοθεσία.

Ads

Πρόκειται για τη νομοθετική ρύθμιση που είχε έρθει στο Υπουργικό Συμβούλιο, αποσύρθηκε κακήν κακώς και έκτοτε… αγνοείται.

Πρόκειται για τη ρύθμιση για την οποία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε πει ότι θα έρθει «στην ώρα της».

Πρόκειται για τη ρύθμιση που ο ΓΓ του Υπ. Δικαιοσύνης είχε προαναγγείλει πως κατατίθεται προς διαβούλευση…«αύριο», πριν από 78 ημέρες απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ads

Πρόκειται φυσικά για μια ακόμη πολιτική απάτη μιας κυβέρνησης που στελέχη της απειλούσαν ότι θα «βγάλουν τις κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες της NOVARTIS.

Μια πολιτική απάτη που βάζει τη χώρα μας στο στόχαστρο για ένα ακόμη θέμα που αφορά τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έκθεση – κόλαφο της Κομισιόν.

Μια πολιτική απάτη που για το καλό της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, αλλά και για το κύρος της χώρας μας, πρέπει να είναι η τελευταία αυτής της κυβέρνησης.