Ο κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας, με σημαντικό επιστημονικό έργο και μεγάλη αναγνώριση από την ιατρική κοινότητα. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Σήμερα είναι πρόεδρος του ιδρύματος μακροζωίας και συνεργάζεται με το ιατρικό κέντρο.

Ads

Ο κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά σε θέματα υγείας. Κατάγεται από τον Εύδηλο της Ικαρίας και είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν. Δ. στην εκλογική περιφέρεια Σάμου.

Από την Τετάρτη 14/01/2015 κινητό κλιμάκιο γιατρών του ιατρικού κέντρο και του ιδρύματος μακροζωίας, περιφέρεται στα χωριά της Σάμου και προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίας στους ιθαγενείς. Καρδιογράφημα και ψήφος, σπειρομέτρηση και σταυρός.

Την ίδια στιγμή το νησί παραμένει με ένα ασθενοφόρο και μετράει χαμένες ζωές. Τα μισά αγροτικά ιατρεία είναι άδεια και στο νοσοκομείο από τριάντα ειδικευόμενοι γιατροί υπηρετούν τέσσερις. Οι καρκινοπαθείς πηγαινοέρχονται κάθε είκοσι ημέρες στην Αθήνα για να κάνουν χημειοθεραπεία. Μέχρι πρότινος, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς πήγαιναν σε ιδιωτικό εργαστήριο για να κάνουν ακτινογραφία θώρακος.

Ads

Πόσο θράσος χρειάζεται για να υποκρίνεται θύτης τον σωτήρα του δικού του θύματος. Με πόση ευκολία ξεφτιλίζουν το ιατρικό λειτούργημα, μετατρέποντας αξιοπρεπείς, εξαρτημένους νέους γιατρούς σε πλανόδιους μικροπωλητές που διαλαλούν την εκλογική πραμάτεια του πολιτευτή – αφέντη στα καλντερίμια.  Πόσο χυδαία υποτιμούν τη νοημοσύνη, την κρίση και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, νομίζοντας πως μπορούν να εξαγοράσουν φτηνά την ψήφο και την ψυχή τους.

Η υπόθεση αναπαράγει με ακρίβεια το σενάριο της ταινίας. Με τη διαφορά ότι ο Μαυρογιαλούρος  ήταν ανυποψίαστος για την απάτη. Ο κ.  Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι ο εμπνευστής και οργανωτής της απάτης. Κρίμα Πώς να αισθάνεται άραγε που ακυρώνει ακαδημαϊκούς τίτλους και επιστημονικές διακρίσεις για μια βουλευτική έδρα.

Πλησιάζει η ώρα της πληρωμής. Θα φύγουν, εκτός των άλλων, για λόγους αισθητικής και αξιοπρέπειας, με τη ρετσινιά του κομπογιαννίτη και του μικροαπατεώνα.

Σάμος, 15/01/2015

Νίκος Σ. Κακλαμάνης