Κατ’ αρχάς κάποιος να πει στον Μητσοτάκη πως ούτε στο φετινό global game jam αναδείχτηκε παιχνίδι με αντικείμενο τις εκλογές. Εντάξει, το «παιδί» έχει κόλλημα με τις εκλογές αλλά ας παίξει το «Game of Thrones» ή κάποιο από τα κλασσικά επιτραπέζια. Και επειδή με τέσσερα ορθογραφικά λάθη σε δυο λέξεις το Scrabble δεν το ‘χει, ας παίξει τα αγαπημένα του «Monopoly» και «Σχολή των Μάγων» που αποδεδειγμένα είναι άπαιχτος.

Ads

Να παίρνεις δάνειο 300.000 ευρώ με υποθήκη ακίνητο που δεν καλύπτει το δάνειο αφού είναι ήδη υποθηκευμένο. Να «ξεχνά» η τράπεζα ότι σου έδωσε δάνειο και πως δεν έχεις πληρώσει ούτε δεκάρα επί έντεκα (11) χρόνια σύμφωνα με την ΤτΕ και την ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έδωσε το δάνειο. Να εξαφανίζεις από το πόθεν έσχες αγορές στο Παρίσι. Να έχεις αποδεδειγμένα (όπως φαίνεται στα ΦΕΚ) δύο ΑΦΜ. Να είσαι σε διάσταση από τη σύζυγό σου 5 χρόνια αλλά αυτή από εσένα 8 χρόνια.

Αυτά τα «μαγικά» δεν γίνονται ούτε στο επιτραπέζιο «Σχολή των Μάγων» ούτε καν στο «Monopoly» στο οποίο, σύμφωνα με τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, «οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικής δολοπλοκίας και απεμπόλησης με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων». Γίνονται όμως με τον «ΚΗΡΥΚΑ Χανίων» που θα κατοχυρώσω ως το επόμενο, νέας γενιάς, «Monopoly».

Αν μάλιστα το εμπλουτίσω με μόλις το 20% από τη βρώμα, δυσωδία και μπόχα που αναδύθηκε (όχι από το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά) από τα πρακτικά της επιτροπής, δηλαδή απ’ αυτά που δήλωσαν οι κληθέντες, τότε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Κι ακόμα μεγαλύτερη θα είναι για το επιτραπέζιο «Σχολή των Μάγων» αν εμπλουτιστεί με τα μαγικά του τριγώνου της διαπλοκής που είναι τρίγωνο χωρίς γωνίες.

Ads

Όπως είπε και ο Δένδιας στην «Πρώτη ΓΡΑΜΜΗ» (ΣΚΑΙ 24/1/17): Υπάρχει ευθεία σχέση των κομμάτων με τις τράπεζες. Ευθεία των κομμάτων με τα ΜΜΕ. Ευθεία των ΜΜΕ με τις τράπεζες. Δηλαδή, υπάρχει η ευθεία ΑΒ, η ΒΓ και η ΑΓ αλλά δεν υπάρχει το τρίγωνο ΑΒΓ. Τι «Σχολή των Μάγων» και «Harry Potter». Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως από τα γήινα. Βρίσκονται σε άλλα σύμπαντα.

Στην ίδια συνέντευξη ο Δένδιας δηλώνει: «Τα κόμματα έπαιρναν λεφτά από τις τράπεζες. Με ποιο τρόπο έπαιρναν λεφτά από τις τράπεζες; Βάζοντας εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση. […] Το ερώτημα εδώ δεν τίθεται αν αυτά τα πράγματα έγιναν σωστά ή λάθος. Το ερώτημα που τίθεται είναι. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι’ αυτό; Τι θα πει ποινικές ευθύνες; Κάποιος από όλους αυτούς τους ανθρώπους είχε προβλέψει ότι δεν θα μπορεί να τα πληρώσει και παρά ταύτα τα έπαιρνε; Επί τούτου εξαπατώντας την τράπεζα; Δεν απεδείχθη. Δεν απεδείχθη για έναν απλό λόγο. Γιατί δεν συνέβαινε». 

Ερώτημα: «Κι αν αύριο αντί για 40(+)% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάρουν 30% ή 20% οπότε θα μειωθούν τα έσοδά τους τι γίνεται; Ποιος θα πληρώσει τα δάνεια;» Οι τράπεζες δεν έθεσαν ποτέ, ως όφειλαν να κάνουν, το αυτονόητο αυτό ερώτημα. Κι όχι μόνο δεν το έθεσαν αλλά λειτουργώντας με ΜΗ τραπεζικά κριτήρια δέχονταν ως εγγύηση την ίδια κρατική επιχορήγηση (δηλαδή της ίδιας χρονιάς) παρότι ήξεραν πως αυτή έχει ΗΔΗ δοθεί από τα κόμματα ΚΑΙ σε άλλες τράπεζες.

Το ερώτημα αφορά και τα κόμματα. Ρε πολιτικοί απατεώνες βάζατε δυο και τρεις φορές εγγύηση την ίδια κρατική επιχορήγηση και τολμάτε να μας λέτε πως δεν εξαπατούσατε τις τράπεζες (στην πραγματικότητα τον Ελληνικό λαό); Να μας λέει ο Δένδιας «Δεν απεδείχθη». Υπάρχει όμως και ένα (ίσως ακόμα πιο σημαντικό) ερώτημα.

Πόση καθεστωτική αντίληψη (για να μην πω φασιστική) πρέπει να έχετε όταν λέτε «Κάποιος από όλους αυτούς τους ανθρώπους είχε προβλέψει ότι δεν θα μπορεί να τα πληρώσει;». Εμ πώς να το προβλέψει; Η καθεστωτική σας αντίληψη θεωρεί δεδομένους τους Έλληνες και πως ες αεί θα μπαινοβγαίνουν από το πράσινο στο γαλάζιο μαντρί και το αντίθετο.

Κλείνοντας ας σταθούμε και στα λόγια του Δένδια για τον «ΚΗΡΥΚΑ Χανίων». Είπε λοιπόν επί λέξει: «Αν υπάρχει ένας που δεν ξέρει τι γίνεται στον “ΚΥΡΗΚΑ” είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σας το καταθέτω ενόρκως. Δεν έχει ιδέα τι γίνεται στον “ΚΥΡΗΚΑ”». (Ακούστε το εδώ στο 7:35) Συγνώμη, είναι τόσο ανόητος ή πιστεύει πως με αυτήν την δήλωση υπερασπίζεται το Μητσοτάκη; Αν αυτό δεν είναι κανονικό θάψιμο τι είναι;

Ο μεγαλομέτοχος μια εταιρείας (του «ΚΥΡΗΚΑ») παίρνει 300.000 ευρώ δάνειο και «Δεν έχει ιδέα τι γίνεται στον “ΚΥΡΗΚΑ”»!!! Κι αυτός ο άνθρωπος θέλει να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας. Και επείγεται. Ζητά εκλογές εδώ και τώρα παρότι ξέρει (αυτό παίζεται) ότι δεν πρόκειται να πάρει ποσοστό τουλάχιστον 36% που θα του δώσει αυτοδυναμία. Mε ποιους λοιπόν θα πάει;

Οι απαντήσεις στο νέο επιτραπέζιο «Ο Κυριάκος Πρωθυπουργός». Μέχρι τότε εγώ πάω να παίξω μια πρέφα (κλασσικά πράματα) και σε σας αφήνω ένα πιο ελληνικό ερώτημα. «Μήπως το τρίγωνο της διαπλοκής είναι τετράγωνο;»

Η απάντηση στο επόμενο άρθρο μου.