Η παρέμβαση που έκανε ο κος Σ. Τσιόδρας, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τους Ρομά, ήταν υποδειγματική. “Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας ούτε στις υπόλοιπες κοινωνίες του κόσμου. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας” είπε και πρόσθεσε πως: “Σε κάποιες χώρες δυστυχώς μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε αυτούς ως απειλή. Δεν είναι απειλή. Είναι ευάλωτη ομάδα”.

Ads

Ο Γαβριήλ  Σακελλαρίδης, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, σχολίασε πολύ σωστά στον λογαριασμό του στο Fb «Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι αναμένουμε τον ίδιο λόγο για τους προσφυγικούς καταυλισμούς σε νησιά και ενδοχώρα. Και πολύ περισσότερο πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Αλήθεια είναι. Σήμερα όμως θα κρατήσουμε ότι τα λόγια αυτά θα μπορούσαν να αφορούν όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς στην Ελλάδα».

Η αλήθεια είναι, πως στο κοντινό παρελθόν, το 2018, σε συνέντευξη του ο κος Τσιόδρας είχε πει με περηφάνια, πως στη χώρα μας οι μετανάστες, έχουν δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία και τα σχολεία.

Σήμερα, που ο κύριος Τσιόδρας, φαίνεται να είναι το πρόσωπο που επιθυμεί να προβάλλει η κυβέρνηση, ως δικό της, καθώς χαίρει της εμπιστοσύνης και των κομμάτων και του λαού, οι δηλώσεις αυτές έχουν μεγαλύτερη αξία.  Τέτοιες δηλώσεις, σπάνια ακούμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Αντιθέτως, έχουμε χορτάσει ρατσιστικές κορώνες και  έχουμε ανατριχιάσει από την ντροπιαστική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό. Αυτή η αυτονόητη για εμάς θέση, όχι απλά δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ, αντιθέτως,  τηλεοπτικά κανάλια κυρίως κάνουν ότι μπορούν για να δαιμονοποιήσουν τους ανθρώπους αυτούς, με άφθονες δόσεις ρατσιστικού δηλητηρίου στον λόγο μερικών δημοσιογράφων και παρουσιαστών.

Ads

Μπράβο λοιπόν στον κύριο Τσιόδρα, που μας έδωσε τη χαρά να ακούσουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς. Ελπίζουμε σύντομα, να συμβουλέψει την κυβέρνηση, αν δεν το έχει κάνει ήδη, να αποσυμφορήσει τις φυλακές και τα camps στα οποία στοιβάζονται κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες, πριν να είναι αργά.