Οσοι ήταν 15 με 16 χρονών το 2008 που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και συγκεκριμένα όσοι ήταν φίλοι και γνωστοί του, όσοι από αυτούς έμεναν στο Χαλάνδρι έκαναν παρέα και πήγαιναν σε δύο συγκεκριμένα σχολεία, όσοι εντάχτηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ιδεολογικά και πρακτικά στους αναρχικούς και στους αντεξουσιαστές, όσοι από τους παραπάνω μετά από όλα αυτά και κυρίως μετά από πολύ ξύλο στους δρόμους έκαναν τις λάθος επιλογές, τις πέρα από τα όρια την νομιμότητας συγκροτώντας οργανώσεις που δρούσαν με (χαμηλής μεν έντασης) αλλά πάντως βίαιες και ένοπλες ενέργειες, επιθέσεις σε ΑΤΜ ακόμα και ληστείες τραπεζών, όλοι αυτοί θα τιμωρούνται διπλά και τρίδιπλα σύμφωνα με τους παλιούς αλλά και με το νέο νόμο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ads

 
Ενας νόμος που καλείται να ψηφίσει η Βουλή επειδή ο Χριστόδουλος Ξηρός το έσκασε από την άδειά του αφού πρώτα έκανε Χριστούγεννα στην πτέρυγα των παραπάνω νεαρών αναρχικών που κρατούνται στον Κορυδαλλό, πράγμα που στα μάτια των κυρίαρχων ΜΜΕ θεωρήθηκε ο απόλυτος «ευτελισμός» του κράτους.

Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένοι (περίπου 19) κρατούμενοι δικάστηκαν και συνεχίζουν να δικάζονται σε αλλεπάλληλες δίκες, με εκτός των ορίων του Π.Κ. κατατεμαχισμό των ίδιων υποθέσεων ούτως ώστε να τιμωρούνται για τις ίδιες πράξεις πολλές φορές ( 5 δίκες με υποθέσεις των Πυρήνων γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα και αφού κάποιοι υπόδικοι ήδη έχουν δικαστεί για 20 από την πρώτη δίκη), τώρα θα στερούνται όχι μόνο τις άδειες αλλά ακόμα και τις λιγοστές ανθρώπινες πτυχές που απομένουν στο κράτος δικαίου και ειδικά στο σωφρονιστικό σύστημα.
 
Αυτοί οι περίπου 20 αναρχικοί (που άλλοι λήστεψαν τράπεζες και άλλοι προκάλεσαν εκρήξεις συνοδεύοντάς τες με προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης), οι 5 που έχουν απομείνει στις φυλακές καταδικασμένοι για τη 17 Ν και κάποιοι άλλοι χαρακτηρισμένοι ως επικίνδυνοι κρατούμενοι θα τιμωρούνται με ένα επιπλέον «μπόνους» ειδικών συνθηκών κράτησης «χωρίς ανάσα» στις φυλακές  τύπου Γ. Ακόμα και υπόδικοι θα πηγαίνουν εκεί πριν γίνει η δίκη τους (αν υποθέτει το ανακριτικό βούλευμα ότι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες). Θα γίνεται πρώτα η «αξιολόγηση» και μετά θα οδηγείται ο «επικίνδυνος» στις φυλακές τύπου Γ δηλαδή στον απόλυτο τιμωρητικό εγκλεισμό.
 
Μέσα στο νέο αυτό ανθρώπινο νομικό παράλογο όποιος επιβαρύνεται με τον 187 α δηλαδή ένταξη σε εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση (πάντα του «αριστερού» άκρου) θα παίρνει το δρόμο για τις ειδικές φυλακές στο Δομοκό. Για να γίνει κατανοητό αυτό, αν για παράδειγμα ένας ναζιστής έχει δολοφονήσει τρείς μετανάστες ανήκοντας στη ΧΑ αυτός θα πέφτει στα πιο μαλκά μια και η δική του εγκληματική οργάνωση δεν είναι τρομοκρατική και άρα δεν τιμωρείται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του 187α. Από την άλλη μεριά αν ένα αναρχικός βάλει ένα γκαζάκι σε μια γωνία και με προκήρυξη αναφέρει ότι το έβαλε ανήκοντας στην οργάνωση τάδε, αυτός θα θεωρείται επικίνδυνος θα τιμωρείται σε χρόνια περίπου με την ίδια ποινή, δεν θα πάρει άδεια ποτέ και θα οδηγείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Τόσο απλά και τόσο… σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα η «ιδιαίτερη αυτή επικινδυνότητα».
 
Για την δε υφ’ όρον απόλυση δεν θα γίνεται καν λόγος πριν από 20 χρόνια κράτησης σε αυτές τις κατηγορίες κρατουμένων. Τέλος για αυτούς τους κρατούμενους προβλέπονται και εξαιρέσεις και στα άλλα ευεργετήματα όπως επισκεπτήρια, επισκέψεις συνηγόρων κλπ. «αν και εφόσον χρειαστεί». Οσο για τη λέξη άδεια αυτή πρέπει να σβηστεί εντελώς από το μυαλό «τέτοιων» κρατουμένων. Μόνος τρόπος να μεταφερθούν αλλού θα είναι η πολύ σοβαρή βλάβη στην υγεία τους. Στις φυλακές αυτές θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις πέρα των σωφρονιστικών υπαλλήλων έτοιμες να δράσουν κατασταλτικά αν διαπιστωθεί απείθεια ή  φασαρία από κάποιους κρατούμενους. Και για να εξηγούμαστε μετά την επιβολή της ποινής για κανένα κρατούμενο δεν μπορεί να προβλέπεται επιπλέον τιμωρητική διαδικασία.
 
Το λόγο τώρα σε όλα τα παραπάνω θα έχουν οι βουλευτές και τα κόμματα στη Βουλή που καλούνται από τον Υπουργό να ψηφίσουν αυτές τις «φωτογραφικές» και αντιβαίνουσες του Συντάγματος και του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα διατάξεις που βάζουν (ξανά) το ιδιώνυμο από την κεντρική πύλη της Βουλής στην Ελλάδα του 2014. Οι θετικές διατάξεις (που υπάρχουν) του νέου αυτού Νόμου δυστυχώς κρύβονται τόσο πολύ από το τιμωρητικό έως και εκδικητικό παραπάνω πλαίσιο που δεν επιτρέπουν σε πρώτη φάση ούτε καν το σχολιασμό τους σαν τέτοιες.