Παρά το σοκ του Μαύρου, παρά την απώλεια και την καταστροφή μιας ολόκληρης ζωής, παραμείναμε ΟΡΘΙΟΙ, αναλύσαμε την κατάσταση, και πήραμε θέση ΤΟΤΕ, έγκαιρα, χωρίς να κρυφτούμε, βάλαμε το κεφάλι μας στον τορβά, χωρίς να κλαφτούμε, «ένεκα η ανάγκη…». Δεν καταθέσαμε αίτηση ούτε στη Δ.Τ., ούτε στη ΝΕΡΙΤ. Δεν πολιτευθήκαμε. Τι άλλο μένει πλέον για να μας μεμφθούν.

Ads

Το κυβερνητικό ανάλγητο και κυνικό στόρι της ΕΡΤ το είχα εξιστορήσει από  τις 23 Ιουλίου του 2013, ενώπιον των συναδέλφων μου γραπτώς(scripta manent), στην εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3 στην ΕΣΗΕΜΘ, έγινε και ομόφωνο ψήφισμα, δημοσιεύθηκε και στις εφημερίδες.

Στην γραπτή εισήγησή μου ΤΟΤΕ είχα σημειώσει μεταξύ άλλων, τόσο για την ΕΡΤ όσο και την ΕΡΤ3:

Α. «Η πρόσληψη των 589 εργαζομένων για το λεγόμενο μεταβατικό σχήμα υλοποιεί τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για μία μικρή, καχεκτική, πλήρως ελεγχόμενη και καθοδηγούμενη ΕΡΤ, με ένα μικρό ανταποκριτικό γραφείο Βορείου Ελλάδος μόλις 37 ατόμων. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Η ΕΡΤ3 που ξέραμε, ως φορέας μετάδοσης της ΦΩΝΗΣ της ελληνικής περιφέρειας, του απόδημου ελληνισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού ΔΕΝ υπάρχει στους σχεδιασμούς της σημερινής κυβέρνησης».

Ads

Εξηγούσαμε γιατί δεν καταθέτουμε αίτηση σε Δ.Τ. και ΝΕΡΙΤ:

«ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της αίτησης στην παρούσα προκήρυξη (για τη Δ.Τ.)και διεκδίκησης
εργασίας κάθε δημοσιογράφου μέλους της   ΕΣΗΕΜΘ περνά σε αυτή τη φάση και

δεδομένων των συνθηκών και των συσχετισμών μέσα από το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:

α. Να συνεχίσει να υπάρχει η ΕΡΤ3, ή το διάδοχο σχήμα της, μαζί με τα περιφερειακά ραδιόφωνα, με το ανθρώπινο δυναμικό που είχε, δυναμικό ανοιχτό στη διαδικασία της αξιολόγησης κάθε στιγμή και
ώρα.
β. Συλλογικής και συνολικής εκτίμησης της πορείας του αγώνα και της διεκδίκησης με τους συναδέλφους μας στην Αθήνα».

Υποκλίθηκαν οι μισοί, οι άλλοι μισοί, ΕΜΕΙΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ, το πληρώσαμε ακριβά και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε, σε μια κοινωνία που ψάχνει για εύκολα συγχωροχάρτια.

Οι εμμονικά εμπαθείς επιλογές των κυβερνώντων μας δικαιώνουν κάθε μέρα. Παρανομίες, απευθείας αναθέσεις, φωτογραφικές επιλογές αθροίζονται στο νέο κυβερνητικό εξάμβλωμα, την ΝΕΡΙΤ, το πρώτο τηλεοπτικό κυβερνητικό γραφείο τύπου στην πολυφωνική ευρωπαϊκή κοινωνία των media.

ΙΔΟΥ η μικρά, καχεκτική, full control, Απολιτίκ, ΝΕΡΙΤ(αυτό με τη λαβή),ένα TRAVEL CHANEL αλά ελληνικά.Καταδεικνύει την ιλαρότητα και την ασχετοσύνη περί τα ραδιοτηλεοπτικά των εμπνευστών της.Θα αποκτήσει σύντομα θέση στη βιβλιογραφία ως το συνώνυμο του κυβερνητικού αυτόματου πιλότου άνευ διδασκάλου.

Οι εκβιασμοί, 21 μέρες πριν τις εκλογές, το πάγωμα των υποτιθέμενων διαγωνισμών πρόσληψης στη «λογική»:  ψηφίστε πρώτα και μετά σας διορίζουμε, η αναμενόμενη εκπαραθύρωση του διαχειριστή-τροχονόμου του Μαύρου Προκοπάκη συγκροτούν τις τελευταίες πράξεις μιας ιλαροτραγωδίας, την οποία ΜΟΝΟ ως ΝΕΜΕΣΗ, η ψήφος του ελληνικού λαού μπορεί ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ.

25 ΜΑΪΟΥ,
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ,
Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ.