Μην πυροβολείτε τον Κικίλια για τα δωρεάν τεστ που θα κάνουμε μόνοι μας σπίτι. Μπορεί στα υπόλοιπα να τα έχει κάνει θάλασσα, αλλά την απόφαση της κυβέρνησης για τα ..εκατομμύρια τεστ, την έμαθε κι αυτός από την τηλεόραση, παρακολουθώντας τη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής για την ..πανδημία, στην οποία δεν είχε προσκληθεί. Το επιτελικό κράτος σε πλήρη λειτουργία.

Ads

Καλύτερα ίσως, γιατί όποιος σκαμπάζει ελάχιστα πράγματα από Ιατρική, γνωρίζει ότι πρόκειται για τεράστιο φιάσκο. Τα ιατρικά τεστ και μάλιστα για ενδεχομένως θανατηφόρες παθήσεις, απαιτούν ειδικευμένο προσωπικό και πρέπει να γίνονται σε κατάλληλους υγειονομικούς χώρους, με αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας.
 
Πρακτικά, είναι αδύνατο. «Εδώ φτύνουμε αίμα για να μάθουμε σε διαβητικό να τρυπάει με μια καρφίτσα το δάχτυλό του », λέει ένας ιατρός. «Ποιος και που θα βάζει αυτό το ματσούκι στη μύτη του; Που θα πετάει το χρησιμοποιημένο τεστ; Τι θα κάνει αν βγει θετικό; ».

Διαβάστε επίσης: Τα νέα «έξυπνα μέτρα», τεστ για τους ιθαγενείς
 

Όταν τα 4 τεστ τον μήνα ανά πολίτη ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την κυβέρνηση και τους κολαούζους επιστήμονες, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι διορθωνόταν το τραγικό λάθος των ελάχιστων τεστ τον τελευταίο  χρόνο. Σταδιακά μάθαμε ότι δεν είχε υπάρξει καμία συνεννόηση ούτε με τα φαρμακεία και ότι θα τα κάναμε στο σπίτι. Ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο.
 
Η γνωμάτευση της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας είναι συντριπτική: «δεν είναι απλώς λάθος, είναι επικίνδυνο ». Επικοινώνησα με την Χρυσούλα Νικολάου, πρόεδρο της εταιρείας και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, επειδή η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κάτι ανάλογο γίνεται στη Γερμανία.
 
Με τον συνάδελφό της  Στέλιο Χατζηπαναγιώτου , καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και γενικό γραμματέα της ευρωπαϊκής UEMS (EUROPEAN UNION OF MEDICAL SPECIALITIES) είχαν επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο της Ένωσης στη Γερμανία. «Ο καθηγητής Ματιάς Ορθ είπε ότι πρόκειται για αστείο», λέει η κυρία Νικολάου. «Χρειάστηκε να αλλάξουν νόμοι (για να μπορεί να πωλείται στα σουπερ μάρκετ-ΣΣ) αλλά ο καθηγητής Ορθ πιστεύει ότι το αυτό-τεστ είναι τελείως άχρηστο και επικίνδυνο».
 
Στην Ελλάδα όμως ήταν χρήσιμο στην κυβέρνηση για να στρέψει τη δημόσια συζήτηση από την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, μέχρι να κάνει την επόμενη επικοινωνιακή κίνηση, την επίταξη των 200 γιατρών. Όπως με τα τεστ που δεν είχε τίποτα οργανωθεί, έτσι και με τους γενναίους 206 κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έπρεπε να είναι 106 ή 306, 506 ή όσους άλλους αριθμούς κατεβάζει η κυβερνητική κολοκυθιά.

Διαβάστε επίσης: Ιδιώτες γιατροί  για την επιστράτευση: Τεράστια ομολογία αποτυχίας… αλλά και ειρωνεία
 

Το μόνο αποτέλεσμα είναι ότι θα λείψουν από τη γειτονιά γιατροί που αναπληρώνουν τις σοβαρότατες ελλείψεις της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσλάβει όσους περιμένουν στην ουρά για μια θέση στο ΕΣΥ. Να θυμίσω εδώ ότι, πάλι την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση είχε μετακινήσει ιατρικό προσωπικό από δημόσια νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο και το Λαϊκό, σε ένα από τα δύο συνεργαζόμενα ιδιωτικά!
 
Δεν θέλει δηλαδή που δεν θέλει να προσλάβει στο Δημόσιο αλλά βοηθάει και τους ιδιώτες να μην προσλάβουν προσωπικό και ξοδευτούν, παρότι είναι τα δημόσια ταμεία που πληρώνουν στις ιδιωτικές κλινικές, τα νοσήλια που διπλασίασε πέρυσι η κυβέρνηση! Άβυσσος η ψυχή του νεοφιλελεύθερου.

Ads

Διαβάστε επίσης: Ο Π. Παπανικολάου (ΟΕΝΓΕ) απαντά στους ισχυρισμούς Κικίλια: «Τα ψέμματα του υπουργού για το ΕΣΥ»
 
Την ίδια ώρα που σύγχρονα νοσοκομεία μένουν από οξυγόνο ή και κατεβάζουν ρολά, όπως το Θριάσιο και η χθεσινή «Μαύρη Δευτέρα» προμηνύει ακόμη πιο δραματικές καταστάσεις,  η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία.  «Ασθενείς αναμένουν κρεβάτι για ΜΕΘ, ενώ στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν άδειες κλίνες. Δεν είναι το θέμα η επιστράτευση γιατρών. Γιατί οι γιατροί που περιμένουν διορισμό είναι χιλιάδες. Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα», δήλωνε ο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ευαγγελισμός» και καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας.
 
Είναι δυνατόν, γιατί αυτό κάνει η κυβέρνηση: φροντίζει τα μεγάλα συμφέροντα(για αυτό από την αρχή εξαίρεσε όλες τις ιδιωτικές κλινικές από την θεραπεία covid, που φόρτωσε αποκλειστικά στον δημόσιο τομέα) και κάνει μπίζνες. Όπως η κυρία Κεραμέως, που χρυσοπλήρωσε μια δήθεν δωρεάν εταιρεία,  η οποία με τη σειρά της θα χρυσοπουλήσει τον μαύρο χρυσό της σύγχρονης εποχής: τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.
 
Υποψιάζομαι ότι και πίσω από τα άφθονα δωρεάν rapid αυτό-τεστ καμιά φιλική εταιρεία θα βρίσκεται. Ας παρακαλάμε τουλάχιστον,  η κυβέρνηση να μην έχει ειδικές σχέσεις με τίποτα εταιρείες αναπνευστήρων οξυγόνου. Γιατί είναι ικανoί να μας βάλουν να διασωληνονόμαστε στο σπίτι. Μόνοι μας.
 
ΥΓ Αντιγράφω από αναρτήσεις γιατρών στα social:
 
Λέω να μη γράψω για να μην τρομοκρατώ τον κόσμο . Αλλά η οργή ξεχειλίζει . τις τελευταίες μέρες συντελείται ένα έγκλημα στην Αττική ή μάλλον πολλά εγκλήματα.  Καθηγητής.. είπε ότι πολλοί νεκροί -μπορεί και οι περισσότεροι – να προέρχονται από τους απλούς θαλάμους όχι απο τις ΜΕΘ. Το έγκλημα αυτό συντελείται και δεν υπάρχουν μάρτυρες . Δεν υπάρχουν συγγενείς.
 
 Οι μόνοι μάρτυρες είναι οι γιατροί και οι λοιποί υγειονομικοί οι οποίοι έχουν λιώσει και συνεχίζουν να λιώνουν στη δουλειά και από φόβο δε θα πουν προς τα έξω το έγκλημα που συντελείται, γιατί από μάρτυρες για την εγκατάλειψη που έχει επιβάλει η κυβέρνηση θα βρεθούν κατηγορούμενοι ότι τάχα μου δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους .
 
 Όταν 2 ειδικοί παθολόγοι και 3-4 ειδικευόμενοι  είναι υπεύθυνοι για εκατοντάδες ασθενείς στη βραδινή βάρδια και άλλες τόσες νοσηλεύτριες, το αποτέλεσμα ειναι το πρωί να βρίσκουν ασθενεις νεκρούς στα κρεβάτια τους χωρίς να έχουν προλάβει να το πάρουν χαμπάρι . Μόνοι μάρτυρες επίσης οι υπόλοιποι ασθενείς του θαλάμου που φοβισμένοι και εξαντλημένοι αδυνατούν να υπερασπιστούν το οτιδήποτε . ‘Η δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί . Και ρωτάω λοιπόν ειναι τόσο δύσκολο για τις κλινικες κοβιντ να διοριστούν τώρα , αυτή τη στιγμή 2-3 νοσηλεύτριες ανα θάλαμο (των 6 ή των 8 ) έστω να επιτηρούν τους ασθενείς αντί για 2-3 που εiναι για δέκα θαλάμους;
 
Μια ακόμη μαρτυρία από ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
Για 179 COVID ασθενείς εφημερεύουν 2 επιμελητές και 3 ειδικευόμενοι ιατροί. Αναλογία: 36 ασθενείς για κάθε γιατρό.