Δυστυχώς το μήνυμα από τη συντριπτική ήττα δεν φαίνεται να ελήφθη και τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται. Το βράδυ και των εκλογών και τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι η απάντηση θα δινόταν από τα «όργανα » του κόμματος. Τα τελευταία δεν είχαν παίξει κανένα ρόλο στην εκπόνηση της προεκλογικής τακτικής. Άραγε ξεκινούσε μια νέα περίοδος συλλογικής λήψης των αποφάσεων;
 
Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Προχθές Πέμπτη, πράγματι συγκάλεσε η ηγεσία την Κεντρική Επιτροπή. Ήρθαμε σύντροφοι από όλες τις πλευρές της Ελλάδας, μίλησε ο πρόεδρος αλλά μετά ψηφίστηκε να μη μιλήσει κανείς άλλος. Αντί να πάρει τις αποφάσεις, η Κεντρική Επιτροπή καταργήθηκε ανεπίσημα. Τουλάχιστον γιατί δεν οργάνωναν μια διαδικτυακή σύσκεψη να μην τρέχουμε;
 
Ίδια προχειρότητα, ίδια κομματικά ήθη και πρακτικές. Χθες ανακοινώθηκε η Νέα Εκλογική Επιτροπή, που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της 25ης Ιουνίου. Κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει με ποια κριτήρια συγκροτήθηκε. Τη στιγμή που χρειαζόμαστε όλες τις δυνάμεις του κόμματος ενωμένες, ο μοναδικός κοινός παρανομαστής φαίνεται να είναι ο αποκλεισμός στελεχών που δεν ανήκουν στην «Ομπρέλα». Α ξέχασα:  και η πλήρης προσήλωση στον πρόεδρο.
 
Διαβάστε: Η νέα επικοινωνιακή ομάδα «κρούσης» του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ
 
Σημειώνω ότι με τους εκπροσώπους της «Ομπρέλας», ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τις προηγούμενες μέρες και  ζήτησε ομοψυχία. Και αφού την εξασφάλισε για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την παραβίασε στη συνέχεια.
 
Κατά τα άλλα σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε πώς επελέγησαν τα μέλη της Νέας εκλογικής και επικοινωνιακής Επιτροπής. Απουσιάζουν στελέχη, υποψήφιοι(ες) και βουλευτές, που κατ΄εξαίρεση πήγαν καλά στη σταυροδοσία παρά τη γενική πτώση. Ορισμένα δεν ανήκουν σε τάσεις, αλλά δεν κρίθηκαν φαίνεται «προεδρικώς αξιόπιστα».
 
Φιγουράρουν άλλα που έχασαν τους μισούς σταυρούς που είχαν πάρει στις εκλογές του 2019. Καλό είναι να ελέγχεται το μήνυμα και να μη λέει ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι. Αλλά πολλά από τα μέλη είναι άπειρα για να δώσουν τηλεοπτικές μάχες ή/και τελείως άγνωστα.
 
Όπως μου έγραψε ένας πιστός οπαδός μας: «ρε Αρη, τι είναι όλοι αυτοί στην επικοινωνιακή ομάδα; Οι μισοί άμα χαθούν δεν θα τους βρίσκει ούτε ο Ερυθρός Σταυρός!».
 

Ads