Από εχθές το βράδυ [ΣΣ. Τρίτη βράδυ] ο καλός φίλος και blogger @menacius (έτσι είναι το ψευδώνυμο του στο internet) κρατείται από την θεσμική συμμορία της ΕΛ.ΑΣ . Τον πιάσανε ύστερα από επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων. Ενώ όπως όλα δείχνουν οι συλλήψεις έγιναν στο σωρό κατηγορείται από το πουθενά με το νόμο για την χρήση όπλων(δηλαδή ότι ήταν σε μια ομάδα που πετούσε πέτρες και μολότοφ). Ο @menacius είναι ακτιβιστής και μέλος της πρωτοβουλίας “Ενα Καράβι Για τη Γάζα” ενώ είναι και συνδιαχειριστής του διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης Οmnia tv .

Ads

Δεν θα κάτσω να απολογηθώ-επί της ουσίας- για το αν ο @menacius είναι ή όχι ικανός να πειράξει ποτέ οποιονδήποτε στη ζωή του. Όσοι τον έχουμε γνωρίσει ξέρουμε. Εγώ τον θεωρώ όμως “επικίνδυνο” για πολύ διαφορετικούς λόγους από αυτούς που του φορτώνουν τα λοβοτομημένα ρομπότ των ΜΑΤ και οι ακριβοδίκαιοι δικαστές του Εφραίμ, του Ψωμιάδη και του Χριστοφοράκου.

Λόγω της προσωπικής του στάσης, απόψεων και επιλογών,  τον @menacius, ναι, τον θεωρώ “επικίνδυνο” για το σύστημα και τη νεοχούντα που προσπαθεί να το περισώσει. Είναι “επικίνδυνος” ακριβώς για τους ίδιους λόγους για τους οποίους είναι “επικίνδυνοι” οι bloggers που διώκονται από τα απολυταρχικά καθεστώτα παντού στο κόσμο. Το ίδιο επικίνδυνος σαν τους blogger της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Συρίας, της Ρωσίας, του Μεξικό και οπουδήποτε αλλού. Είναι επικίνδυνος γιατί επιλέγει με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας να βρίσκεται “πίσω από τη κοινωνία και όχι πίσω από τα ΜΑΤ.”

Είναι “επικίνδυνος” γιατί αρνείται με τη στάση του να “ενσωματωθεί” (embed) όπως “ενσωματώθηκαν”( η νέα ανακάλυψη του Αμερικάνικου Πενταγώνου για λόγους προπαγάνδας) οι διάφοροι αλήτες των πολυεθνικών μέσων ενημέρωσης στον Αμερικάνικο στρατό, για να κάνουν το δήθεν αμερόληπτο “ρεπορτάζ” τους μέσα από τα τανκ που έριχναν σε άμαχους. Είναι το ίδιο “επικίνδυνος” με τονΡόμπερτ Φίσκ που αρνήθηκε να ενσωματωθεί και το “πλήρωσε” επαγγελματικά αλλά το κέρδισε σε αξιοπρέπεια….

Ads

Είναι “επικίνδυνος” γιατί βρίσκεται εκεί που δεν βρίσκονται ποτέ τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. παρά μόνο αν δώσουν ραντεβού εκ των προτέρων με τους στρατηγούς της αστυνομίας και τους υπουργούς.

Είναι “επικίνδυνος” για τους “επαγγελματίες” δημοσιογράφους επειδή επιλέγει να εξασκήσει το δικαίωμά του στην μετάδοση της πληροφορίας σε όποιον θέλει, όποτε θέλει και όπως θέλει και με ανοιχτό πάντα το ενδεχόμενο της κριτικής, της διόρθωσης(ακόμα και της επαναδιατύπωσης αν χρειαστεί) αν κάποιος-α διαφωνεί μαζί του. Γιατί ακριβώς αυτό είναι τα social media και η χρησιμοποίηση τους από όλους μας.

Η τηλεόραση και το τάισμα της πληροφορίας χωρίς κριτική με το κουτάλι από εταιρίες, μας τελείωσε. Για αυτό ακριβώς  ο @menacius, και όλοι μας, είμαστε πλέον “επικίνδυνοι” για τη σαπίλα που νέμεται το 1% του πλούτου στον πλανήτη.

Και αν πιστεύει κάποιος ότι o @menacius,εγω ,εσύ, ο δίπλα μας, είμαστε υποδεέστεροι από τους δημοσιογράφους για να “κολλάμε” στο ίδιο θέμα περί “ελευθερίας του Τύπου”, ας ρωτήσει να μάθει για τους blogger  των αραβικών χωρών και πως ενημερώνονταν από αυτούς οι μεγάλες εταιρίες ¨ενημέρωσης¨.

Η πληροφορία και η μετάδοσή της στα χέρια μας. Δεν παρακαλάμε. Απαιτούμε να αφεθεί ελεύθερος @menacius

risinggalaxy