Την ώρα που η χώρα περνά τις πιο κρίσιμες στιγμές των τελευταίων ετών και η κυβέρνηση αποτυγχάνει στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων, ο Πρωθυπουργός της χώρας συνεχίζει απτόητος τα μπάνια του, Οκτώβριο μήνα φτάνοντας μέχρι και στις Βάθρες της Σαμοθράκης ενω το επικοινωνιακό επιτελείο διανέμει φωτογραφίες του Happy Traveller. Άλλωστε, η επικών διαστάσεων προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης, συνεχίζει να συγκαλύπτει την αποτυχία και το καταστροφικό έργο της ΝΔ, κατασκευάζοντας μια φανταστική εικόνα και προδιαγράφοντας πως όταν “σκάσει η φούσκα” και η κοινωνία προσγειωθεί, θα υπάρχουν μόνο συντρίμμια. 

Ads

Η χώρα βιώνει τη χειρότερη κρίση και απειλή στα ελληνοτουρκικά επί δεκαετίες, ο πήχης των επιδιώξεων στην Ε.Ε. χαμηλώνει διαρκώς αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να περνά από κάτω ενώ πλέον η ΝΔ απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα σαν βρεγμένη γάτα, έχοντας απομονωθεί διεθνώς. Είχε ξεκινήσει μιλώντας για “κυρώσεις”, μετά για “απειλή κυρώσεων”, μετά για “αναφορά στα συμπεράσματα” έχοντας ηττηθεί σε όλα, σε κάθε Σύνοδο Κορυφής. Το δε “εμπάργκο πώλησης όπλων” μόνο ως ανέκδοτο το συζητούν οι Ευρωπαίοι. Όμως τα ΜΜΕ συνεχίζουν να μιλάνε για “ανάδειξη της επιθετικοτητας της Τουρκίας” ενώ οι σφαλιάρες πέφτουν βροχή.

Η αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην υγεία και την οικονομία της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ενώ οι αρμόδιοι, ακόμη και ο Πρωθυπουργός, συνεχίζουν την παρωδία της στοχοποίησης του τελευταίου πολίτη που δεν φορά μάσκα ενώ οι ίδιοι συστηματικά και επί μήνες παραβιάζουν κάθε μέτρο προφύλαξης, εφαρμοζουν επιλεκτικά  μέτρα, κάνουν ρουσφέτια ακόμη και στην πανδημία αφήνοντας προκλητικά την Εκκλησια να διασπείρει τον κοροναϊό και να δίνει επιχειρήματα σε κάθε λογής ψεκασμένους και συνωμοσιολόγους. Ενώ υποτάσσουν την επιστήμη στις ανάγκες της πολιτικής και αφήνουν ανοχύρωτο το ΕΣΥ, τα ΜΜΕ στοχοποιούν καθημερινά τους νέους, τους μετανάστες, την “κακιά στιγμή” και χειραγωγούν την παρουσίαση των κρουσμάτων, με επιλεκτικές και βολικές συγκρίσεις, αναιρώντας τις προηγούμενες επισημάνσεις και δημιουργώντας συνεχώς αναταραχή.

Η καταστολή και η αστυνομοκρατία έχει φτάσει σε τόσο ακραία επίπεδα ώστε μαθητές 14 ετών να κρατούνται χωρίς επικοινωνία επί μέρες επειδή διαδήλωσαν και σέρνονται σε δίκες-παρωδία με κακουργήματα (!) αλλά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι εκκενώνει καταλήψεις και έλυσε όλα τα προβλήματα.

Ads

Την ώρα που η διαχείριση του προσφυγικού βαδίζει από αποτυχία σε αποτυχία και η χώρα διασύρεται διεθνώς, ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει φράχτες ώς άλλος Τραμπ, ενώ τα σύνορα παραμένουν διάτρητα, κάνοντας τη “μάχη των συνόρων” να μοιάζει με θεατρική παράσταση. Μάχες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ απέναντι σε φτωχοδιαβόλους πρόσφυγες και όχι φυσικά απέναντι στον πραγματικό εξ ανατολών εχθρό. 

Οι διατάξεις στον πτωχευτικό κώδικα, ως αποκορύφωμα κάθε αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που έχει ισοπεδώσει κατακτήσεις που άντεξαν ακόμη και στα μνημόνια, όχι απλώς θα μετατρέψουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε νοικάρηδες στα σπίτια τους αλλά και όταν θα τα χάσουν, θα υποχρεωθούν να ζουν με 610 ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής τους εκχωρόντας τα εισοδήματά τους στις τράπεζες ! Αυτό ούτε στη χειρότερη δικτατορία της Λατινικής Αμερικής δεν φαίνεται να έχει εφαρμοστεί ποτέ.  Την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια στην ολιγαρχία και νομοθετεί στα όρια της συνταγματικότητας για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και να εκχωρήσει τους φυσικούς πόρους και τη δημόσια περιουσία.

Οι εξελίξεις στην οικονομία και η ελεύθερη πτώση, που ξεκίνησε πριν την πανδημία, οδηγούν την ύφεση και την ανεργία σε απίστευτα  επίπεδα, την ώρα που η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί τις επιπτώσεις, συνεχίζει να μην παρουσιάζει κανένα σχέδιο και οι Υπουργοί εργλαλειοποιούν την πανδημία τόσο για να κρύψουν την καταρακύλα της οικονομίας από το 2019 όσο και να δικαιολογηθούν οι τρομακτικές “μεταρρυθμίσεις”, απευθείας από την ατζέντα του ΔΝΤ ενώ τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα διαγράμματα… ανάποδα ή αλοιώνουν τα γραφικά.

Η παλινόρθωση της φαυλοκρατίας και της ευνοιοκρατίας θυμίζουν την παρωχημένη Δεξιά που προσλαμβάνει σωρηδόν…. χωροφύλακες εκτός ΑΣΕΠ με κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία ενώ η αναξιοκρατία επιβάλλεται σε όλη τη δημόσια σφαίρα κάτω από επάλληλες στρώσεις υπερσυντηρητισμού και σκοταδισμού.

Η σπατάλη και οι απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων έχουν φτάσει σε επίπεδα μαμούθ αλλά καθώς μέσα στους αποδέκτες βρίσκονται οι μεγάλοι μιντιάρχες, τα ΜΜΕ παρουσιάζουν συστηματικά το μαύρο ώς άσπρο και την πολιτική με όρους κοσμικής επίδειξης, σε μιε οργουελική δυστοπία. Μπορεί το υπερσυγκεντρωτικό  “επιτελικό κράτος” είναι ανίκανο να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρα και είναι σε διαρκή κατάρρευση, όμως για τα ΜΜΕ όλα πηγαίνουν “τρένο”, ο Πρωθυπουργός είναι trendy και η γυναίκα του υπέρκομψη. 

Ακόμη και τη μεγάλη νίκη ενάντια στους νεοναζί επιχειρεί να καπηλευτεί η κυβέρνηση, διαλύοντας την τεράστια συγκέντρωση που φοβήθηκε και παρουσιάζοντας τους συνομιλητές της Χρυσής Αυγής, ακόμη και χουνταίους που ενδημούν στους κόλπους της, ως καινοφανείς “αντιφασίστες” ενώ στα ΜΜΕ γραφικοί ακροκεντρώοι και ισαποστάκηδες συναγωνίζονται με νεοδεξιούς προβοκάτορες.

Η χώρα βαδίζει σε μια κοινωνική, οικονομική, υγειονομική καταστροφή καθώς και μια απίστευτη πολιτική οπισθοδρόμηση και διχασμό. Όμως ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις βουτιές, μην τον ενοχλείτε. Μια βουτιά ακόμη ρε παιδιά!