Την ημέρα που άνδρες πρόσφυγες στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, έκαναν τριπλή αλυσίδα για να προστατεύσουν τα γυναικόπαιδα από το μένος 250 ακροδεξιών και χούλιγκαν, οι οποίοι έκαναν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον τους, τα κανάλια μας βομβάρδιζαν με την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Γαλλική Πρεσβεία. Το θύμα στην προκειμένη περίπτωση ήταν το ντουβάρι που βάφτηκε με κόκκινη μπογιά. Κουβέντα για τα κεφάλια που άνοιγαν στη Μυτιλήνη. 

Σιώπησαν δημοσιογράφοι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φυσικά. Και η στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα όμως, ευθυγραμμίζεται πλήρως  με τους παραπάνω αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα.

Οι αστυνομικοί είδαν προφανώς τις πέτρες και τις  κροτίδες. Όταν δε οι ακροδεξιοί ενώθηκαν με χούλιγκανς από τοπικούς συνδέσμους οπαδών, στο «οπλοστάσιο» των επιτιθέμενων προστέθηκαν ακόμα και ναυτικές φωτοβολίδες!

Περιμέναμε μάταια όπως αποδείχτηκε προσαγωγές έστω, των θυτών. Αντ’ αυτού, οι αστυνομικές δυνάμεις μάζεψαν τους πρόσφυγες και δύο αλληλέγγυους. Προσαγωγές που έγιναν συλλήψεις, όσων φαντάζομαι δεν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ποιοι ήταν αυτοί; 27 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, φέροντας στην πλειοψηφία τους  θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και κάποιοι  με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι δέχθηκαν επιθέσεις ακόμα και οχήματα του ΕΚΑΒ προκειμένου να μην παραλάβουν τους άτυχους πρόσφυγες.

Η στάση του υπουργείου δεν στιγματίζει μόνο το ίδιο και ιδιαίτερα τον υπουργό του αλλά ολόκληρη την κυβέρνηση. Μπορεί στελέχη της όπως ο υπουργός Δ. Βίτσας να διαχωρίζουν τη θέση τους με δημόσιες  δηλώσεις, τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν και επιμένουν εκκωφαντικά. Γιατί η κυβέρνηση κάνει πλάτη στις εγκληματικές αυτές ενέργειες; Γιατί το υπουργείο παρά τις αντιδράσεις σιωπά; Γιατί δεν έγιναν προσαγωγές και εκτέθηκαν σε κίνδυνο τόσοι άνθρωποι οι οποίοι κουβαλούν ήδη τον σταυρό του μαρτύριου και είναι άγνωστο πότε θα τους δώσει η «πολιτισμένη» μας δύση το δικαίωμα να ζήσουν σαν άνθρωποι;

Αν δεν δοθούν έμπρακτα απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα έχουμε δίκιο να θεωρούμε κύριε υπουργέ ότι όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας,  είμαστε εν δυνάμει θύματα πογκρόμ ακροδεξιών από τα οποία εσείς δεν θα  θελήσετε να μας προστατεύσετε.