Οι φίλοι του λένε πως μια μάγισσα από τα Σφακιά προκάλεσε θόλωση διανοίας του Υπουργού Υγείας και δήλωσε πως ο κορωνοιός δεν μεταδίδεται στους κλειστούς χώρους, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί προς στιγμήν «αρνητής».

Ads

Ως εκ τούτου εξετάστηκε η περίπτωση της άμεσης αναστολής της ιδιότητας του στο κτίριο της Αριστοτέλους αλλά τελικώς η αναστολή του έλαβε αναστολή με βάση το ενδικοφανές επιχείρημα ότι τυγχάνει μεν υπουργός Υγείας αλλά όχι και υγειονομικός!

Θρυλείται ότι πρόκειται για την ίδια μάγισσα που προκάλεσε τον Δεκέμβριο την πρωθυπουργική κοτσάνα ότι δεν υπάρχει διαφορά στους διασωληνωμένους εντός, εκτός κι επί τα αυτά… Αν αληθεύει, τότε μάλλον πρόκειται για υβριδικό πόλεμο των -ζαίων έτσι ώστε να φαίνονται οι κυβερνήτες μωροί!

Ο ανασχηματισμός 

Στην πραγματικότητα δεν φταίει η μάγισσα αλλά ο ανασχηματισμός!

Ads

Ο κ Πλεύρης είναι ο τρίτος αντιπαθέστερος υπουργός, πίσω από τον turkadonis και την Κεραμέως. Επιπλέον η πολιτική συγκυρία με το κέντρο βάρους της αναμέτρησης στα σύνορα με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν φαίνεται να ευνοεί τις ακροδεξιές παρουσίες.

Κυρίως όμως είναι ο ‘λογαριασμός’ των θυμάτων που τον συνοδεύει και τον οποίο σίγουρα κάποιος θα πρέπει να χρεωθεί ενόψει εκλογών. Τον Φλεβάρη του είχανε πει ότι θα περάσει τους 25.000 νεκρούς του εμφυλίου κι έβαλε τις φωνές. Πλησιάζει όμως ήδη τις 31.000 κι αυτό που σκέφτεται πια δεν είναι πια οι πολεμικές απώλειες του Εμφυλίου αλλά εκείνες της Μικρασιατικής καταστροφής που κόστισαν στον ελληνικό στρατό 42.000, τις περισσότερες δηλαδή όλης της ιστορίας του.

Ο μήνας του ανασχηματισμού, ο Αύγουστος, προβλέπεται ότι θα μπει με περισσότερες από 31.000 απώλειες και θα βγει μάλλον με το 32 ή ακόμη και με το 33 μπροστά! Σίγουρα πάντως στις αρχές Αυγούστου οι ημερήσιες απώλειες θα υπερβαίνουν σταθερά τους 50. Η θνητότητα του φετινού θερινού κύματος που θα κορυφωθεί μέσα στον Αύγουστο θα υπερβεί την περυσινή, που ήταν όμως κατά ένα μήνα πιο καθυστερημένη.

Πιθανώς για αυτό φέτος θα προλάβει να αποδράμει τελείως προτού έρθει η ώρα του μεγάλου φθινοπωρινού κύματος. Το απροετοίμαστο ΕΣΥ τότε πρόκειται να συντριβεί και πάλι γιατί τώρα που είναι η ώρα της προετοιμασίας εμείς τα φορτώνουμε όλα στο γνωστό κόκορα, στο νέο εμβόλιο.

Το νέο εμβόλιο ετοιμάζεται μεν αλλά μέχρι να αναμετρηθεί στο πεδίο με την πανδημία μάλλον θα έχουμε υποστεί και το μεγάλο φθινοπωρινό κύμα, που κατά τις δύο τελευταίες χρονιές κορύφωσε τις νοσηλείες κατά την 47η εβδομάδα και τους θανάτους περίπου δύο εβδομάδες αργότερα.

Οπότε αποχαιρέτα την, την Αριστοτέλους που χάνεις …

image

Ψηλός vs. Κοντός

Είναι ειρωνεία ότι ο κ Πλεύρης παίζει σκληρή άμυνα στην Υγεία υπέρ του τουρισμού, τον οποίο διαχειρίζεται πλέον ο δύστροπος προκάτοχος του. Κάθε προτεραιότητα που δεν δεχόταν εκείνος να εκχωρήσει στην οικονομία ο κ Πλεύρης την εκχώρησε πρόθυμα, δουλεύοντας έτσι διπλά για τον προκάτοχο.

Αφενός εξυπηρετώντας την τουριστική μεγέθυνση πάσει θυσία κι αφετέρου με την παταγώδη δική του αποτυχία, που κάνει τον προηγούμενο να φαίνεται επιτυχημένος. Και φανταστείτε ότι πολιτεύονται στην ίδια περιφέρεια!

Ο κ Κικίλιας, χωρίς εμβόλια, από 26/2/2020 έως 31/8/2021, δηλαδή επί 553 ημέρες θητείας, παρέδωσε με 12.622 θύματα ενώ ο κ Πλεύρης έχει ήδη 17. 000 στις 315 ημέρες της δικής του υπουργίας. Είναι δηλαδή τρις χειρότερος …

Αναντικατάστατος;

Ο κ Πλεύρης, δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός τα έχει επενδύσει όλα στον τουρισμό, προσπάθησε να κάνει μια εντυπωσιακή πλειοδοσία υπέρ του τουρισμού και κατά των υγειονομικών περιορισμών, που υποτίθεται ότι παρεμποδίζουν τον μύθο της αμέριμνης τουριστικής Ελλάδας.

Έτσι είπε την φοβερή τελευταία ατάκα με τους εσωτερικούς χώρους κλπ κλείνοντας το μάτι στον κ Πρωθυπουργό ότι έχει Υπουργό Υγείας τελείως αδίστακτο, όπως ακριβώς απαιτεί η πολιτική του! Στην προσπάθεια διάσωσης ο κ Υπουργός το τερματίζει και πιάνεται από τα μαλλιά του.