Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαϊου, στην ενότητα “Ξέρω τι να ψηφίσω;” του tvxs.gr, πρόσωπα των γραμμάτων, της διανόησης και της τέχνης, μιλούν στην Κρυσταλία Πατούλη εκφράζοντας τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς όχι μόνο για την δική τους ψήφο αλλά και την ψήφο του Ελληνικού λαού. Σήμερα απαντά ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου, συμμετέχοντας στην ακτιβιστική Έρευνα για την Κρίση που δημοσιεύεται στο tvxs από το 2010.

Ads

       Ο καλλιτέχνης αποστάζει, εφόσον επιτύχει την “συνάντηση” με τον αυθεντικό εαυτό, και προσφέρει μια δόση αλήθειας και ουσιαστικού χρόνου. Φωτίζει την αθέατη πλευρά των πραγμάτων. Γιατί η αλήθεια ως γνωστόν αρέσκεται στο να βρίσκεται κρυμμένη και κατοικεί πάντοτε ανάμεσα στις σιωπές και τα άδηλα. Παραμένει δηλαδή ανέκφραστη ως ολότητα. Επειδή είναι προσωπική και ιδιαίτερη για τον καθένα ξεχωριστά. 

Συγκεκριμένα, σήμερα, μπροστά στην φοβερή κρίση ποιος είναι ο ουσιώδης λόγος και η συνεπής, προς εαυτόν, στάση;

Εκλογικά πιστεύω πως θα πρεπε να καταφανεί η οργή, απορρίπτοντας τα “άνωθεν” διλήμματα, που είναι διλήμματα της εξουσίας και της διαχείρισης της και όχι δικά μας. Δεν σκεφτόμαστε ως σύνολο, με την μικροαστική μιζέρια, εάν θα πληρωθούμε τον επόμενο μήνα. Σκεφτόμαστε ως άτομα που δεν ανέχονται την μετοργουελιανή φρίκη και τρομοκρατία.

Ads

Είναι απύθμενο το θράσος τους να μας ζητούν να εγκρίνουμε την εκπόρνευση μας.

Από εκεί και πέρα, το πώς θα αντισταθεί κανείς, ας παιδευτεί να το ανακαλύψει.

Ανδρέας Μήτσου


Διαβάστε επίσης στο tvxs.gr