Στις αρχές Οκτώβρη, μετά τον ορισμό του νοσοκομείου Αγρινίου ως αναφοράς Covid19, έθεσα, με ομιλία μου στη Βουλή και κατόπιν με ερώτηση, το θέμα της εξασφάλισης των προϋποθέσεων που είναι απαραίτητες για μια τέτοια λειτουργία, με επίμονη επισήμανση της απουσίας μοριακού αναλυτή για τα αναγκαία τεστ. Έκανα μάλιστα πρόταση για κεντρική διαχείριση της αγοράς αντιδραστηρίων, προκειμένου να στοιχίζουν λιγότερο.

Ads

Ο αρμόδιος υπουργός δεν απάντησε ποτέ. Απαξίωση; Έλλειψη χρόνου; Αδιαφορία; Ενασχόληση με το εμβόλιο; Άγνωστο. Αυτό δυστυχώς που έγινε γνωστό με τον πιο άσχημο τρόπο, είναι τα κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή.

Το χειρότερο είναι ότι τα κρούσματα στο προσωπικό εντοπίσθηκαν με καθυστέρηση (μετά από 5 ημέρες αντί για 1 ή 2), με την προφορική εξήγηση από το Νοσοκομείο του Ρίου προς γιατρούς του Αγρινίου ότι ξέμειναν-άκουσον, άκουσον!-  από αντιδραστήρια.

Αντί να υπάρχουν στο Αγρίνιο, ξέμειναν και στην Πάτρα; Το πιο ανησυχητικό είναι να μην ξέρουμε τελικά πόσα είναι τα κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Εγώ βέβαια είμαι υποχρεωμένος να μετατρέψω την ερώτηση προς την αυτού εξοχότητα τον κ. υπουργό σε Επίκαιρη. Για να διορθωθεί εκ των υστέρων η κατάσταση; Για να απολογηθεί; Όχι, αλλά κυρίως με την ελπίδα μήπως συνειδητοποιήσουν σε ποια ακριβώς κατάσταση αριθμητικά και από άποψη ηθικού βρίσκεται το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο πρέπει πάση θυσία να μείνει όρθιο σε μια οριακή στιγμή για την πορεία της πανδημίας.

Ads

Οι εθελόντριες από την Κρήτη και αλλού, είναι άξιες των θερμότερων επαίνων. Όχι όμως επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Έλεος πιά με την επικοινωνία. Έχει καταντήσει απίστευτη κοροϊδία μέσα σε τραγωδία.
Δεν φοβούνται την Νέμεση. Αν ο κ. Κικίλιας είχε ακούσει εδώ και ενάμιση μήνα όσα του προτείναμε, κάτι μπορεί να προλάβαινε. Αντ’ αυτού, προανήγγελλε το εμβόλιο για τον Δεκέμβριο. Εμπόριο ελπίδας, αντί για άμεση δράση (πολιτική εννοώ, όχι να φωνάξει τον Χρυσοχοίδη…)

Από πάνω έχεις και τον Άδ. Γεωργιάδη να πανηγυρίζει εν μέσω μιάς τραγωδίας. Το επιτελικό κράτος εκτός των άλλων παραλόησε. Και μετά, άντε ψάξε για φιλότιμο, μέσα σ’ αυτή την τρέλλα των ημερών.

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.