Στο Περού, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας εμβολιάστηκε παράτυπα, μαζί με την οικογένεια του. Παραιτήθηκε όπως και η υπουργός Εξωτερικών, που επίσης πήδησε σειρά για να εμβολιαστεί. 

Ads

Ο υπουργός Υγείας του Ισημερινού έστειλε δόσεις από την πρώτη παρτίδα εμβολίων σε πολυτελή ιδιωτικό γηροκομείο όπου ζει η μητέρα του. Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και η Βουλή εξετάζει την καθαίρεση του.

Στη Βραζιλία, οι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη του δημάρχου του Μανάους, με την κατηγορία ότι έδωσε σε τοπικούς συμμάχους προνομιακή πρόσβαση στο εμβόλιο.

Στην Αργεντινή ένας δημοσιογράφος της Αργεντινής αποκάλυψε ότι εμβολιάστηκε, με παρέμβαση  του υπουργού υγείας, με τον οποίο έχει φιλικές σχέσεις. Ο υπουργός παραιτήθηκε. 

Ads

Ο υπουργός υγείας μιας ισπανικής περιφέρειας παραιτήθηκε την Τρίτη. Οκτώ συνολικά αξιωματούχοι, δήμαρχοι , δύο τοπικοί υπουργοί υγείας, διοικητές νοσοκομείων,  παραιτήθηκαν για παρόμοιους λόγους. Ανάμεσα τους, ο στρατηγός  Μιγκέλ Άγχελ Βιγιαρόγια επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισπανίας. 

Ακόμη και στις Φιλιππίνες του δικτάτορα Ντουτέρτε, ερευνάται ο παράτυπος εμβολιασμός του σωματοφύλακα του.

Στο Περού, ο υπουργός Υγείας που παραιτήθηκε δήλωσε ότι επρόκειτο για το « μεγαλύτερο λάθος της ζωής του» και ζήτησε συγνώμη. Στην Αργεντινή το σκάνδαλο πήρε μεγάλες διαστάσεις και ονομάστηκε «V.I.P. Κλινική ανοσοποίησης». 

Στην Ελλάδα ο περιφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χατζημάρκος βρήκε κάτι αστείες δικαιολογίες και  το κόμμα του, η ΝΔ, δεν έκανε καμία κίνηση ούτε πήρε θέση.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνουν στη Γερμανία με τους αξιωματούχους που παραβιάζουν τη σειρά 

Στη Θεσσαλονίκη, δύο δημοτικοί σύμβουλοι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντα τους από τον δήμαρχο και τέθηκαν εκτός ΝΔ , επειδή εμβολιάστηκαν εκτός σειράς στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος ηλικιωμένων και παιδιών με αναπηρία! Την ημέρα που ακυρώθηκαν οι εμβολιασμοί για τις παραπάνω ευπαθείς ομάδες, εμβολιάστηκαν εκτός σειράς 24 άτομα

Η κυρία Βίκυ Νάκου, η επικεφαλής του παραπάνω Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας(sic). είχε διοριστεί το 2016 αναπληρώτρια γραμματέας Σχέσεων, Κόμματος και Κοινωνίας της ΝΔ καθώς μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

H κυρία Νάκου στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια Ά Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ και υποστηρίζει ότι έχει στενές σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη(φωτογραφία επάνω). Για το περιστατικό δήλωσε ότι «τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα […] Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο». 

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν  στο documentonews ότι «οι εξηγήσεις της κ. Νάκου κρίθηκαν επαρκείς». Στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η κ. Γεννηματά ρώτησε τον πρωθυπουργό  για τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, αλλά απάντηση δεν πήρε. Στο ελληνικό «V.I.P. Κλινική ανοσοποίησης» όλα είναι ήσυχα. Άλλωστε κλινική είναι: χρειάζεται ησυχία. 

Διαβάστε επίσης: Ρουσφετολογικοί εμβολιασμοί με θέα στο Μαξίμου