Συνθήκες ρυπάνσης προσπαθούν συστημικά μέσα ενημέρωσης , ηλεκτρονικές σελίδες αντιπολίτευση,μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα να επιβάλουν στη κοινή γνώμη το τελευταίο καιρό.

Ads

Σπέρνουν “κατά κύματα”ειδησιογραφική αιθαλομίχλη ,σε πολιτικά πρόσωπα,σε πολίτες,σε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες,χρησιμοποιώντας σαν κακέκτυπο εργαλείο τον επικοινωνιακό αυτοματισμό.

Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι στην εντολή βαράτε στο ψαχνό.

Δηλητηριάζουν τη κοινωνία με ρυπογόνες πληροφορίες στο βωμό της δήθεν έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης της, με ειδικό σκοπό να εγκαθιδρύσουν κλίμα φόβου,αναξιοπιστίας λασπολογίας και κατασυκοφάντησης.

Ads

Αφήνουν σκιές,στα όρια της δυσφήμησης, αναπόδεικτες ώστε η κοινή γνώμη στη γωνία να μη ξέρει τι να πιστέψει τελικά.

Ένας αχταρμάς ειδήσεων όπου εμπλέκεται η σύνδεση της τρομοκρατίας με στελέχη κομμάτων ,η οικονομική διαφθορά με μέλη της κυβέρνησης,η συναλλαγή του οικονομικού κατεστημένου με πολιτικά πρόσωπα,η στοχοποίηση της πολίτικης άποψης υπουργών ,οι δηλώσεις μέσα στο κοινοβούλιο “κομμουνιστοφάγων” βουλευτών και πάει  λέγοντας.

Αυτή τη χρονική περίοδο και με αυτή τη κυβέρνηση  δεν έχουμε να κάνουμε με ένα παρακμιακό φαινόμενο επικοινωνιακής πολιτικής,από το καιρό της μονταζιέρας ή του αυριανισμού,
Ειδικά συμβόλαια εκτελούνται,πέρα από πρόσωπα που δημιουργούν ή δέχονται τέτοιες ατεκμηρίωτες επιθέσεις. Το αποτέλεσμα  δεν πλήττει μόνο την αξιοπιστία των ειδήσεων ή της φαύλης αναπαραγωγής τους.

Στοχεύει στη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών και του πολιτεύματος.

Ποιος αλήθεια  πιστεύει ότι η λάσπη από μιντιακά ή μικροπολιτικά παράκεντρα, σκοπό  έχει μόνο να στήσει διαμαρτυρίες “κατσαρόλας”;

Η φυσική συνεχεία τέτοιων στοχοποιήσεων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις εκστρατείας φόβου και τρομοκράτησης.

Η ρύπανση, το νέφος της παραπληροφόρησης που αναπαράγεται,δημιουργεί εστίες μόλυνσης, στη περίοδο που η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας δίνει μάχη με τους  δανειστές για να κρατήσει ψηλά το πήχη της διαπραγμάτευσης στο πολυδαίδαλο έργο  οικονομικής διάσωσης της χώρας σε ασφυκτικές συνθήκες για τα λαϊκά και μεσαία στρωματά.

Να υποθέσει κάνεις ότι παίρνουν την εκδίκηση τους για την αντιπολιτευτική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ,εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες που διανύει ο τόπος;

Η μικροκομματική σκοπιμότητα της αντιπολίτευσης σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά μέσα δεν έχει σκοπό την απλή δαιμονοποίηση της Αριστεράς με πόθο  να δημιουργήσουν εικόνες αδιεξόδων στη στρατηγική που επέλεξαν,ενώ παράλληλα προτάσσουν υποκριτικά τη δήθεν ανάγκη συναίνεσης με σενάρια οικουμενικής.

Να ξεπλύνουν θέλουν, οι μεν τη περίοδο που οδήγησε τη χώρα και τη κοινωνία στη μνημονιακή κρίση με τις επιλογές τους, οι δε να αλλάξουν τη πολιτική ατζέντα υπό το βάρος του νέου πλαισίου έλεγχου ,διαφάνειας και αδειοδότησης που έφερε η κυβέρνηση με το νόμο για τα κανάλια..

Η προσπάθεια να πλήξουν τη κυβερνητική σταθερότητα θα έχει αντίκτυπο σε όλα όσα κατάφερε αυτή η κυβέρνηση έστω και με τις αναγκαίες υποχωρήσεις κυρίως όμως   εποφθαλμιούν τη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής που κατανοεί πλέον “τι  παίζεται” πίσω από τη πλάτη της.

Στα αντίμετρα που έχει ο πρωθυπουργός στα χέρια του είναι η άμεση αντεπίθεση απέναντι στο διπλό ζόφο της παραπληροφόρησης και της αντιπολιτευτικής τακτικής, με λύσεις που θα ανταποκρίνονται στη ανάγκη ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο Νίκος Παππάς σε δυο φράσεις, έδωσε το στίγμα στη τελευταία του συνέντευξη. ”Η πλειοψηφία είναι καθαρή με ισχυρό κορμό. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα της διαπλοκής τον τρώνε οι κότες των συμφερόντων”. 

Ας προσθέσουμε ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα όταν έχεις να κάνεις με “παίχτες” που  ποτέ δεν έπαιξαν καθαρά και στα ίσια,όπως επίσης ότι ο κοινωνικός ιστός είναι εξαντλημένος χωρίς αντοχές ώστε να επωμισθεί νέα βάρη.