Όπως επεσήμανα σε σημείωμά μου  (15 Νοεμβρίου 2022) στο tvxs  το λάθος της «Καθημερινής» στην υποσημείωση κάτω από άρθρο του καθηγητή Μαραντζίδη, έτσι τώρα θεωρώ ότι πρέπει να επισημάνω την ευπρέπεια και το θάρρος της εφημερίδας να παραδεχτεί το λάθος της.

Ads

Mία εβδομάδα αργότερα, στη σελίδα 18 και σε ευδιάκριτο σημείο bold τίτλο κειμένου  («Μια λάθος υποσημείωση») και σε ευδιάκριτο φόντο η εφημερίδα σημείωσε:

«Την περασμένη Κυριακή η «Κ» δήλωσε τη διαφωνία της σε ένα άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη, τακτικού συνεργάτη της εφημερίδας εδώ και χρόνια. Ήταν μια υποσημείωση εκ περισσού. Ήταν λάθος. Στις σελίδες των άρθρων φιλοξενείται μεγάλη γκάμα απόψεων και είναι απλώς αυτονόητο ότι συχνά η εφημερίδα δεν συμφωνεί με αυτές..

Διαβάστε επίσης: Περίπτωση Μαραντζίδη και ο διχασμός της «Καθημερινής»

Ads

..Η «Κ» παραμένει πιστή στον πλουραλισμό, επιδιώκει και θα επιδιώκει αυτήν την πολυφωνία. Και αυτό ισχύει πρωτίστως για τους τακτικούς της συνεργάτες που επί  χρόνια εκφράζονται ελεύθερα στις στήλες της».

Σε καιρούς ημιμάθειας, ανεπάρκειας ήθους, γνώσεων και αξιοπρέπειας, μια εφημερίδα 104 ετών θυμίζει τι πρέπει να είναι και να κάνει ένα μέσο ενημέρωσης. Με κόστος. Κι αυτό δεν εύκολο ούτε αυτονόητο.