«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε/ η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες/ κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι/ και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες»

Ads

(Μ. Αναγνωστάκης)

Η πρωτοφανής δημόσια, δια του γραφείου τύπου του ΥΠΠΟΑ, τοποθέτηση – απάντηση των 14 διορισμένων μελών του ΚΑΣ, με επικεφαλής το πολιτικό πρόσωπο που διευθύνει τις εργασίες του οργάνου, είναι ίσως η χαριστική βολή στο ελάχιστο εναπομείναν κύρος του Συμβουλίου και των ίδιων των μελών του. Ένας κανονικός αυτοχειριασμός.

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και η Αττικό Μετρό ΑΕ, στο θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, μετά τα συντριπτικά επιστημονικά στοιχεία που προσκόμισαν στο δικαστήριο οι φορείς που έχουν ζητήσει από το ΣτΕ να ακυρώσει την Υπουργική απόφαση για την “απόσπαση/επανατοποθέτηση”, επιχειρείται να ξεπεραστεί με την επιστράτευση ανήκουστων μεθόδων και με εκ των υστέρων (αλλά πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης) γνωματεύσεις του ΚΑΣ.

Ads

Για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ η υπόθεση «αρχαία Βενιζέλου» εξελίσσεται σε έναν λυσσαλέο αγώνα (πολιτικής) ζωής και θανάτου. Είναι πασιφανές πως, τώρα πια, δεν θα σταματήσει πουθενά. Σε αυτό το φόντο δεν της αρκούσε η πλήρης υποταγή του ΚΑΣ και των μελών του στα πολιτικά της κελεύσματα. Είχε ανάγκη και τον ευτελισμό τους. Η πλήρης υιοθέτηση από τους 14 των ψευδολογιών της πολιτικής ηγεσίας και της Αττικό Μετρό ΑΕ συνιστά ομολογία συνενοχής σε ένα προμελετημένο έγκλημα.

Πηγή: Facebook