Θλίψη και ντροπή προκαλεί το σημερινό γεγονός του συλλαλητηρίου της πρόφασης («Μακεδονία») και της πραγματικής αιτίας (ξεπλένουμε τις ενοχές μας) μια κι όταν έπρεπε να μαζέψουμε κόσμο για τα πραγματικά δεινά της σύγχρονης πατρίδας μας «κάναμε τη πάπια» διότι υπήρχε ρίσκο….

Ads

Οι απόγονοι του Σαγγάριου που προκάλεσαν το κάψιμο της Σμύρνης και τη προσφυγιά, οι απόγονοι που προκάλεσαν με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου την «νόμιμη» και μόνιμη (;) εγκατυάσταση των Τούρκων στη Κύπρο παρέσυραν κυρίως τους καναπεδόπληκτους σ’ ένα αλλοπρόσαλλο συλλαλητήριο εκτόνωσης της ένοχης σιωπής τους, για τη κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας.

Είναι οι ίδιοι που αν κηρυχθεί επιστράτευση θα ψάξουν τον «κολλητό τους» για να μη πάει στα σύνορα ο γιος τους, Είναι κι αυτοί, που όταν η Ελλάδα βόγγαγε από το οικονομικό βάρος που της προκάλεσαν αυτοί που διοργάνωναν το συλλαλητήριο βγάζαν τα λεφτά τους έξω. Θαυμάστε πατριώτες…..!!

Είναι αυτοί που καταβαραθρώνουν τις αρχές του αρχαίου μας πολιτισμού. «Γνώθι σαυτόν». «Παν μέτρον άριστον», «Μηδεν άγαν». Αυτές οι πανανθρώπινες αξίες που διαμόρφωσαν τον ανθρώπινο πολιτισμό, τι σχέση έχουν με τα αιτήματα των «πατριωτών» του συλλαλητηρίου….

Ads

Και κάτι για τη Φιλελεύθερη Παράταξη. Γνωρίζει, αλλά της το υπενθυμίζουμε κιόλας, ότι η Λεπέν στη Γαλλία και οι «Εναλλακτικοί» στη Γερμανία με τα ιδιαίτερα στοιχεία της κάθε χώρας από παρατάξεις τύπου Νέας Δημοκρατίας ξεφύτρωσαν.

Κλείνω επισημαίνοντας ότι ο Μίκης Θεοδωτράκης, ο Μίκης με τον οποίο δακρύζαμε στο Παρίσι του αντιδικτατορικού αγώνα, πρέπει να προστατεύεται ως παγκόσμιος πολιτιστικός θησαυρός απ’ αυτούς που διατείνονται ότι τον αγαπούνε. Γιατί τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Η συμμετοχή του σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν του περιποιεί τιμή.