Την Τρίτη η Αυγή, η εφημερίδα της κυβερνητικής Αριστεράς γιόρτασε τα 200 χρόνια του Κάρολου Μαρξ, αφιερώνοντας σε αυτόν το πρωτοσέλιδό της. Μάλιστα, αρκετοί δημοσιογράφοι, όπως ο Δημήτρης Οικονόμου του Σκάι, βγήκαν εκτός εαυτού για την ξεπερασμένη και αποπροσανατολιστική από τα πραγματικά σημερινά προβλήματα του λαού, σύμφωνα με αυτούς, επιλογή της εφημερίδας.

Ads

Την επόμενη μέρα η κυβέρνηση της Αριστεράς υποδέχτηκε έναν άλλον Κάρολο…τον πρίγκιπα, το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, γιορτάζοντας αυτήν τη φορά μαζί με τους προαναφερθέντες δημοσιογράφους, τους στυλοβάτες των λαϊκών αναγκών κι αιτημάτων, τη βασιλική επίσκεψη.

Και έτσι, ζήσαν όλοι καλά και ο λαός χειρότερα…

Χειρότερα, όχι γιατί η «μοίρα» του λαού εξαρτάται από τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά γατί «εκπαιδεύεται» πως μπορεί να σέβεται και τον πρίγκιπα Κάρολο και τον θεμελιωτή της πάλης των τάξεων. Πως μπορεί να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Ads

Αλλά όπως είπε ο ζωντανός Κάρολος «οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτε να χάσουν παρά τις αλυσίδες τους». Γι’ αυτό, «ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη»…και δεν είναι του πρίγκιπα….