Εκατοντάδες sites σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, μικρά και μεγάλα, ωσάν να υπάκουσαν σε κάποιο παράγγελμα, όπως συμβαίνει με το σύνολο της καθημερινής σαρωτικής προπαγάνδας, πρόβαλαν τις ευχές του Μητσοτάκη τζούνιορ προς τον πρωθυπουργό πατέρα του, τον οποίον χαρακτήριζε iron man.

Ads

Το θέμα δεν είναι οι μετεφηβικές φαντασιώσεις των παιδιών. Ο γιός του Αλέξη Κούγια χαρακτήρισε πρόσφατα τον πατέρα του ως τον μεγαλύτερο μάγκα της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι όσους του ασκούν κριτική τους έχει γραμμένους. Τα παιδιά είναι παιδιά και προβάλλουν την εικόνα του πατέρα την οποία έχουν σχηματίσει στο περιβάλλον που αναπτύσσονται ή που τους έχει υποβληθεί. Είναι υπόθεση των τεχνικών της εξουσίας, ειδικότερα αν μιλάμε για πολιτική στις μέρες μας, όπου η οργουελιανή προπαγάνδα μπορεί να επιβάλει στο κόσμο ακόμη και έναν iron man από νάιλον, ως επικοινωνιακό τοτέμ.

Τα παιδιά των καταραμένων, όπως τα αναφέρει ένα τραγούδι των Iron maiden ή, τέλος πάντων, των loosers αυτής της κοινωνίας, πρέπει να προβάλλουν τον εαυτό τους και το πεπρωμένο τους σε εκείνο των πριγκήπων, που είναι προορισμένοι να άρχουν και η αρχομανία τους δεν είναι βίτσιο, αλλά συστατικό του DNA τους.

Μια στρατιά λούστρων πολυτελείας του συστήματος εξουσίας, όσα παιδιά δεν υπάγονται σ’ αυτή την κατηγορία τα κατατάσσει αναγκαστικά στους οπαδούς του Κουφοντίνα και της τρομοκρατίας. Ενός αντιπάλου που τον θεωρεί βολικό σε μία προσπάθεια διχασμού, που θα οδηγούσε σε βίαιη καταστολή και κατατρομοκράτηση των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την διαρκή κρίση, αλλά είναι κλεισμένα στο καβούκι τους λόγω lock down. Πρωτίστως της νεολαίας και ειδικότερα της πιο άτυχης γενηάς, που πλήττεται από μία κρίση ετών, που έχει πάρει τον χαρακτήρα ενός ακήρυχτου πολέμου.

Ads

Τα παιδιά από την αγορά στο Λαύριο, που κάποτε τα γνώριζαν όλα, τώρα καλούνται να τα ξεχάσουν μέσα σε μία επικοινωνιακή λήθη και, είτε να κρατήσουν σημαίες από νάιλον, δοξάζοντας iron men απ΄το ίδιο υλικό, είτε να τσουβαλιαστούν σε αδιέξοδους δρόμους και στην αυταπάτη ότι γεννήθηκαν στις 17 Νοέμβρη. Μεγάλο ντήλ, αλλά μπορεί να χωρέσει μια ολόκληρη κοινωνία; Όσο για τους τροβαδούρους μιάς άλλης εποχής, ανέβηκαν στην καρότσα της εξουσίας και τραγουδούν ανέμελα, όταν τους ανθρώπους της τέχνης δίπλα τους τρώει η αρκούδα της κρίσης και της πανδημίας.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.