Όχι μόνο αυτούς που θα δουν σε μερικές εβδομάδες να μειώνεται κυρίως προς όφελός τους και όχι τόσο για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες ο ΕΝΦΙΑ. Αλλά και για όλους όσοι αισθάνονται μεγαλοϊδιοκτήτες της εξουσίας. Η συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα που εκπνέει ήταν δηλωτική τού πώς η νέα διακυβέρνηση αντιλαμβάνεται την άσκησή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ επί τετραημέρου φώναξε δυνατά εντός της Ολομέλειας πως επειδή πήρε τη λαϊκή εντολή θα κάνει γενικώς ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό.

Ads

Κάπως έτσι πρώτα κατέθεσε στη Βουλή κορυφαίο νομοσχέδιο και έπειτα το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση (εξαιρώντας 34 άρθρα), προσπερνώντας με ευκολία θεσμικές της υποχρεώσεις. Τα επιχειρήματα γι’ αυτή την αμέλεια ήταν του τύπου «µα, ο κόσμος ήξερε, αφού ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ». Μάλιστα ενέταξε στο διυπουργικό νομοσχέδιο τη ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια με τη μορφή του επείγοντος, χωρίς ουδείς να μπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί αυγουστιάτικα το άσυλο (;) με επισπεύδουσες διαδικασίες. Η απάντηση σαφώς και συνδέεται με τον Αύγουστο, όχι όμως γιατί δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά γιατί δεν υπάρχουν φοιτητές.

Με τον ίδιο τρόπο η «γαλάζια» παράταξη αγνόησε επιδεικτικά τη γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την αντικανονικότητα που φέρει το ξήλωμα των μελών της, όπως επίσης και τα ευρωπαϊκά «καμπανάκια» πως η απομάκρυνση Θάνου συνιστά παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Με αδιάφορα σφυρίγματα και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η νέα διακυβέρνηση αρνήθηκε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα προσόντα του νέου διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος, εντάξει, αφού είναι «σεκιουριτάς», όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Το πτυχίο που επιβάλλει ο νόμος να κατέχει δεν έχει παρουσιαστεί όμως, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της. Όπως επίσης και την ύπουλη ρύθμιση για τις αναιτιολόγητες απολύσεις κατά παραγγελία ΣΕΒ. Ακολουθώντας τη λογική «σιγά και τι έγινε», η κυβέρνηση διατηρεί το Πρωθυπουργικό Γραφείο της Θεσσαλονίκης που τόσο πολύ λοιδόρησε ως κέντρο ρουσφετιών και ανταλλαγμάτων όταν συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για επιλογές που εύκολα σερβίρονται, δύσκολα χωνεύονται. Η Ν∆ τον Ιούλιο πήρε την ψήφο του λαού, όχι όμως και «λευκή επιταγή».

Ads

Πηγή: Έθνος