Η χώρα έχει πιο σοβαρό πρόβλημα από την αποτυχημένη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Δεν έχει Κυβέρνηση.

Ads

Τη συνταγματική και πολιτική υπόσταση της Ελλάδας, την υποκαθιστά ένα σύστημα από παλιούς και νέους βαρόνους με ιεραρχία, με ιδιοκτησία καναλιών, με πλούτο που δεν έχει σχέση με τη παραγωγή, αλλά  τόσο με τα χρηματιστηριακά και εφοπλιστικά λόμπι όσο και με την ιδιοποίηση δημόσιου  πλούτου, κοινοτικών πόρων και κερδοσκοπίας από εκμετάλλευση πρώην και νυν δημόσιων οργανισμών.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζει δεκάδες χώρες. Δίπλα μας στην γειτονική Ιταλία, αποτελεί «πρόοδο» η ανάδειξη του τραπεζίτη Μ. Ντράγκι ως επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας της χώρας με καλπάζουσα την ακροδεξιά  και τη δεξιά.

Τα ανάλογα αφορούν στη Γαλλία όπου ο εκλεκτός των πολυεθνικών – ο Ε. Μακρόν-απειλείται  από ένα νέο κύμα εθνικισμού και μιας ακροδεξιάς και νέο-δεξιάς σε παραλήρημα.

Ads

Η άρχουσα τάξη της Γερμανίας επίσης, βεβαιώνει ότι τα κριτήρια για τη θέση της χώρας στην νέα επιχείρηση επιβολής  της αμερικάνικης ηγεμονίας στην ΕΕ, δεν  θα τα καθορίζει μόνη η πολιτική ηγεσία αλλά και άλλοι, καθότι η Γερμανία είναι η πρώτη εξαγωγική χώρα στη Κίνα   και με υψηλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία κ.ο.κ.

Στην Ελλάδα η  μεγάλη ήττα της Πολιτικής έχει εμπεδωθεί στη χώρα μετα  από το 2010 με την καταστροφή μεγάλου μέρους του εθνικού πλούτου και των εισοδημάτων των πολιτών,  με  τη χειραγώγηση, με την  απαξίωση του δημόσιου βίου, με την ματαίωση των πολιτών και την  περαιτέρω αποχή από τα κοινά.

Σημερινή κατάληξη είναι και η εμφανιζόμενη ως  κυβέρνηση,  όργανο  κάθε φαυλότητας   και διανομής σε ημέτερους των δανείων από τη Φρανκφούρτη με κρατικά ομόλογα, των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ. Πολλά τα δισεκατομμύρια για το παρασιτισμό, την από-επένδυση, τις εργολαβίες και ένα εσμό τυχοδιωκτών,  για την  αρπαγή  ενός πλούτου που δεν παράγεται στη χώρα.

Η αρνητική πορεία της χώρας ήταν σχεδιασμένη και συνεχίζει να είναι γιατί έπρεπε να υποτιμηθεί και να τεθεί υπό  εποπτεία. Είναι αποτέλεσμα της πολυετούς κρίσης που μαστίζει το τόπο.

Η απερχόμενη κυβέρνηση προκάλεσε νέα κυβερνητική κρίση στη χώρα με επίκεντρο τις   πρόσφατες αποτυχημένες επιλογές της για τη πολιτική προστασία με αποτέλεσμα τη πρωτοφανή δοκιμασία πολιτών.

Στη βουλή διεξήχθη η συζήτηση για τη πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η  απερχόμενη ανύπαρκτη κυβέρνηση προκαλεί με την υποκατάσταση της από εταιρίες διαχείρισης οδικών και μεταφορικών  δικτύων καθώς και από τη περιφέρεια Αττικής  που αποτελεί τον εθνικό περίγελο γενικά και ειδικά κατά την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Η απερχόμενη κυβέρνηση  περιορισμένης ευθύνης  απέτυχε. Χωρίς αρχές, χωρίς  επάρκειες. Η  δυσαρμονία της λαϊκής βάσης, της κοινωνίας των πολιτών, η άρση εμπιστοσύνης με την σύνθεση της παρούσας βουλής αποτελεί γεγονός. Είναι κοινά παραδεκτό σε εθνική κλίμακα.

Η κυβερνητική και η κρατική ανικανότητα παρουσιάστηκε και στο κοινοβούλιο. Η καταστρατήγηση και η ανυπαρξία συμβάσεων διευκόλυνε την εύνοια  σε ημετέρους αλλά  και οδήγησε σε εγκατάλειψη ανθρώπους και περιοχές χωρίς υλικά και εκχιονιστικά μέσα, προκαλώντας προβλήματα ασφάλειας.

Και δεν είναι μόνο η ανικανότητα της στην αντιμετώπιση μιας έντονης κακοκαιρίας.

Είναι  αυτή τη περίοδο που η ακρίβεια υπερέβη το 7% με αντίστοιχη μείωση  μισθών.

Που οδήγησαν τη χώρα να είναι η δεύτερη σε ακρίβεια  στην ενέργεια στην ΕΕ.

Που  η άνοδος  των εισαγωγών  προϊόντων  δεν δείχνει μόνο τη πτώση της παραγωγής αλλά και την ακριβή παραγωγή ελληνικών προϊόντων λόγω και του μεγάλου κόστους των ενεργειακών  πόρων.
Και γίνεται ξανά επίκαιρο ένα άλλο σχέδιο παραγωγής, θέσεων εργασίας, αμοιβών και δικαιωμάτων.

Που η υποβάθμιση του ΕΣΥ αποτελεί προπομπό και άλλων ιδιωτικοποιήσεων. Που ήδη άνοιξε η συζήτηση για το δημόσιο έλεγχο  των οδικών δικτύων, όπως και άλλων δημόσιων δομών  στην υπηρεσία των πολιτών.

Μπήκαμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Η Χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η χώρα χρειάζεται προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα που θα αποτελέσει τη βάση της συνεργασίας των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει δώσει στη δημοσιότητα  προγραμματικό σχέδιο  με την ευκαιρία του επερχόμενου Συνεδρίου του.

Η ήττα του κόμματος της δεξιάς στις προσεχείς εκλογές και η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε πρώτο κόμμα αποτελεί προϋπόθεση για μια νέα προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε πραγματικές αλλαγές.

Αυτή η κατεύθυνση αποτελεί θέληση της πλειοψηφίας αλλά το παρασύστημα των «ιδιοκτητών» της χώρας, της οικονομίας και της πολιτικής που πάντα επιδιώκουν «λύσεις-εκτροπές», αντίθετες με το δημοκρατικό πολίτευμα και τα συντάγματα των χωρών, έχουν παρασιτικά συμφέροντα αντίθετα από τα συμφέροντα και τις δίκαιες επιδιώξεις του Ελληνικού λαού που έχει υποστεί βάναυση οικονομική και κοινωνική διάλυση.

Δύο διαφορετικές στρατηγικές θα ξεδιπλωθούν και προεκλογικά και μετεκλογικά  από αύριο. Έχουμε αντοχές.

Δικαιούμαστε μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία, μπορούμε να διεκδικήσουμε την νίκη, για την εναλλακτική λύση στη χώρα.