Να σας πω την αμαρτία μου, τον ΕΟΠΠΕΠ τον άκουγα κατά καιρούς, αλλά ούτε ήξερα τι κρύβουν τα δύστροπα αρχικά του.

Ads

Είδα, όμως, πριν λίγες μέρες, την αποκάλυψη του θρησκευάμενου Θέμου, για τη «συριζαία» Διευθύνουσα Σύμβουλο του εν λόγω οργανισμού, που πετάει εικόνες της Παναγίας στα σκουπίδια, και αποσπά με τα δόντια της σταυρουδάκια από το λαιμό εργαζομένων, και μου μπήκαν κάποιοι ψύλλοι -συριζαίικοι, το ομολογώ- στα αφτιά. Διότι, όταν το Πρώτο Θέμα αμολάει τέτοια μελάνη, κάτι κρύβεται από πίσω. Κάποιοι φούρνοι πάνε να γκρεμίσουν. Έψαξα, λοιπόν, λίγο, και οι ψύλλοι άρχισαν να έχουν φάτσα… Φίλη. 

Τι εστί ΕΟΠΠΕΠ; Οργανισμός που πιστοποιεί δομές εκπαίδευσης –κτίρια ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων, κέντρων διά βίου μάθησης, κλπ. Ωχ, σκέφτηκα –παλαιοκομμουνιστικά, δεν το κρύβω- ,εδώ έχει πολύ χρήμα. Είναι επίσης ο Οργανισμός που πιστοποιεί όλα τα πτυχία επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, ΣΕΚ, κλπ) και διά βίου μάθησης. Δυο φορές ωχ, σκέφτηκα –παλαιοαριστερά, το ομολογώ-, είναι πολλές οι ευκαιρίες για ρουσφέτια. Πήρε το μάτι μου και κάτι στα «ψιλά», ότι μνημόνιο-ξεμνημόνιο, κάποιοι μάγκες εκεί παίρνουν τρία και τέσσερα χιλιάρικα τον μήνα, με αποφάσεις του ΔΣ. Τρία ωχ, νεοελληνικά αυτή τη φορά. Και πάμε παρακάτω.

Παρακάτω, είδα την παρέλαση πασών των τάξεων να φύγει η πήξε και δείξε διευθύνουσα, ονόματι Γιαννακοπούλου, διότι ταράζει τους εργαζόμενους στα καψόνια, για να μην υπολογίσουμε σταυρουδάκια και εικόνες. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, και οι ενδιάμεσες εξεγερμένες δυνάμεις, με ΚΟΙΝΗ επιστολή τους στον Τσίπρα, απαιτούν την έξωσή της. Αλλά και ο Ιερώνυμος στο κατόπι –να παρέμβει ο Γαβρόγλου κατά της εικονομάχου. Βρε, σκέφτηκα, για να είναι όλοι αυτοί μαζί –ο πάπας της ενημέρωσης, ο αρχιεπίσκοπος της καθ’ ημάς Εκκλησίας, και οι ιερουργούντες όλες τις κοινωνικές τάξεις, κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. 

Ads

Απευθύνομαι, λοιπόν, ταπεινά, στους αρμοδίους, τους οποίους εκβιάζουν οι Αριστογείτονες της δολοφονίας χαρακτήρων. Αν ευσταθεί και το ένα εκατοστό όσων της καταλογίζουν, διώξτε τη την Γιαννακοπούλου. Αλλά αιτιολογημένα, να καταλάβουμε κι εμείς το γιατί και το διότι. Αν όχι όμως, και ΟΧΙ λένε όλες οι αποχρώσες ενδείξεις, στηρίξτε τη να κάνει τη δουλειά για την οποία σας στείλαμε εκεί. Ωραία, σοβαρά, υπεύθυνα, και αταλάντευτα. Αλλιώς, η Παναγία των Σκουπιδιών να βάλει το χέρι της…

* Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Θανάση Καρτερού στην Αυγή