Η ΝΔ, η δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και οι αυτόκλητοι ποικίλοι εξωραϊστές της δεξιάς είχαν αποφασίσει να φτάσουν  στις εκλογές με αιχμή  το παρελθόν. Με την Μάντρα, το Μάτι και πάνω από όλα με την υπόθεση Novartis και τα ειδικά δικαστήρια.

Ads

Λογικό από την πλευρά τους γιατί με το παρόν και το μέλλον ούτε τα ελληνικά ΜΜΕ μπορούν να καλλωπίσουν  μια όζουσα  πραγματικότητα. Από προχτές με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου και την   ουσιαστική  απαλλαγή των διωκομένων για κάθε ευθύνη σχετιζόμενη με την Novartis , πρέπει να αναζητήσουν άλλη χειρολαβή, πράγμα πρακτικά αδύνατο.Η υπόθεση Novartis επιστρέφει αλλά για να καταδιώξει  πλέον αλύπητα τους ίδιους.

Συκοφάντησαν και καταδίωξαν δικαστικά  δημοσιογράφους και δικαστικούς λειτουργούς  και πολιτικά ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που νόμιζαν ότι θα το πάνε « υπόδικο» μέχρι τις εκλογές. Τώρα πια δεν είναι μόνο «χαμένοι στην μετάφραση» όπως πριν ένα μήνα, τώρα  είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για συνειδητή προσπάθεια απόκρυψης του σκανδάλου Novartis και για εργώδη προσπάθεια κατ εξακολούθησιν  εξαπάτησης των πολιτών.

Μετά την συγνώμη της Καθημερινής που οδηγήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην παραπληροφόρηση των  αναγνωστών της , το θέμα ξεπερνά πλέον τον κ. Οικονόμου που θα έπρεπε μόνος του να κρυφτεί κάτω από το τραπέζι και να μείνει εκεί επ αόριστον. Η υπόθεση ακουμπάει ευθέως τον πρωθυπουργό . Δεν είναι εύκολο για τον κ. Μητσοτάκη να μεταβληθεί σε Άδωνι Γεωργιάδη και να φορτώσει την ευθύνη στον « υπάλληλο» του. Η στρατηγική συνεχούς αναμόχλευσης του παρελθόντος και παραπληροφόρησης των πολιτών , εντάσσεται στην λογική ανατροφοδότησης  του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου  Την γραμμή εκφωνεί μεν ο κ. Οικονόμου αλλά έχει την υπογραφή Μητσοτάκη.

Ads

Ο κλοιός  στενεύει γύρω από τον πρωθυπουργό, η πραγματικότητα τον διαψεύδει και τον εκδικείται κατά ριπάς. Αλλά και ο κ. Ανδρουλάκης , που νόμιζε ότι αμέριμνος και σιωπηλός θα εισέπραττε από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι πλέον υποχρεωμένος να κοιτάξει προσεκτικά εντός του κόμματος του και να αντιμετωπίσει την υπόθεση Novartis στις πραγματικές της διαστάσεις.

Σαν σκάνδαλο και όχι σαν σκευωρία όπως ήταν μέχρι προχτές το επικερδές κοινό αφήγημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. . Με τις ψήφους και του τότε ΚΙΝΑΛ έγιναν οι παραπομπές .  Δεν αισθάνεται ο Πρόεδρος του κόμματος την ανάγκη να πει έστω κάτι; Δεν συνειδητοποιεί ότι δεν  μπορεί να συνεχιστεί  η σύμπλευση με την ΝΔ σε μια υπόθεση που με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου απλώς δεν υφίσταται;

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία οδεύει προς τις εκλογές επικεντρώνοντας την προσοχή του στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων, κοινωνικών, οικονομικών και εξωτερικής πολιτικής που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Δεν αρέσκεται στην παρελθοντολογία, σέβεται την αγωνία των πολιτών που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα και αναζητούν ένα εφαλτήριο ελπίδας για το αύριο . Η ΝΔ αντιθέτως θεωρούσε το παρελθόν προνομιακό πεδίο και ήθελε εκλογές με σκηνικό τα ειδικά δικαστήρια. Τώρα το σκηνικό έχει καταρρεύσει , ο βασιλιάς είναι γυμνός και απροστάτευτος, ευάλωτος όχι μόνο για τα μέλλοντα αλλά και για το παρελθόν.

Χωρίς να χάνουμε την στόχευση μας στο παρόν και κυρίως το μέλλον, δεν θα αρνηθούμε και το δώρο που έρχεται από το παρελθόν. Μόνοι σας πέσατε στην παγίδα που στήσατε για άλλους , εσείς  της ΝΔ. Και εσείς του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έχετε ελάχιστο χρόνο να πηδήσετε από τον λάκο που σκάψατε για άλλους. Αφήνοντας βέβαια πίσω σας μέσα στον λάκο κάποιους. Αλλά αυτό φαίνεται πλέον αναπόφευκτο.