Αναρωτιέται κανείς ποιος εγκέφαλος το σκέφτηκε. Τα εστιατόρια λοιπόν και τα μπαρ όπου θα υπάρχουν όρθιοι πελάτες ή παραπάνω από έξι άτομα στα τραπέζια, θα τιμωρούνται παραδειγματικά από την κυβέρνηση: θα τους κόβει τη μουσική!
 
Θα μπορούν να συνεχίζουν τη λειτουργία τους, αλλά στο σιωπηλό. Θα ελέγχει η αστυνομία δέκα χιλιάδες μπαρ αν έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση μουσικής; Και αν ναι, ποιο θα είναι το επόμενο μέτρο για τους διπλούς παραβάτες;  Θα τους κόβουν και το βήχα;  Θα τραγουδάνε άραγε μόνοι τους οι θαμώνες; (συνιστώ το «πότε θα κάνει ξαστεριά»). Και στα σοβαρά τώρα: τι υγειονομικό αποτέλεσμα θα έχει η απαγόρευση της μουσικής;
 
Ας σημειωθεί δε ότι αυτά τα δρακόντεια μέτρα θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, οπότε η εστίαση θα κλείνει στις 12. Μέχρι τότε προφανώς δεν κολλάει.  Το ίδιο θα συμβεί και στον άλλο τομέα όπου η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την τιμωρητική της κουλτούρα: τα γήπεδα, όπου θα παίζεται το ματς χωρίς φιλάθλους, αν ο αριθμός τους ξεπεράσει σε έναν αγώνα το  10%, «με πλαφόν 1.000 άτομα». Αν έχουμε 10% όριο (υποθέτει κανείς επί της χωρητικότητας του γηπέδου) τι νόημα έχει το «πλαφόν»;
 
Διαβάστε επίσης: Πανδημία: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου
 
Μαζί με την τηλεργασία που ήδη εφαρμόζεται, την επίσκεψη σε γηροκομεία και δομές υγείας που θα γίνεται μόνο με μοριακό τεστ καθώς και τις προδιαγραφές για τις μάσκες, αυτά είναι όλα τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την επόμενη εβδομάδα, Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων απογειώνεται, μια κυβέρνηση σε πανικό, τσαλαβουτάει ανάμεσα στο πολιτικό κόστος και την προπαγάνδα. Δεν θέλει να τα βάλει με την εστίαση, την οποία «έχει βάλει απέναντι» με τις αλλεπάλληλες αντιφατικές ρυθμίσεις της και συγχρόνως αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα.
 
Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καμία ρύθμιση, ούτε καν η αύξηση των δρομολογίων. Ούτε μέτρα, έστω τελευταία στιγμή, για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την βοήθεια στο εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό, που θα μειωθεί κι άλλο, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της Ομικρον.
 
Διαβάστε επίσης: Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα
 
Χθες στη Νέα Υόρκη, απαγορεύτηκε η είσοδος σε εστιατόρια, αθλητικούς-κλειστούς χώρους  και η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες ακόμη και παιδιών 5-11 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Γιατί τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται βασικός παράγοντας διάδοσης της πανδημίας. Το παραδέχθηκε και ο κ. Πλεύρης ανακοινώνοντας χθες τα μέτρα, ότι το 20% των κρουσμάτων αφορούν ηλικίες κάτω των 18.
 
Αλλά στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και θα ισχύουν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα έχει επανεκκινήσει η εκπαίδευση,  δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα για την αραίωση των σχολικών αιθουσών και την έκτακτη πρόσληψη εκπαιδευτικών, ούτε καν για την αλλαγή του σουρεαλιστικού και -μοναδικού διεθνώς- ορίου για 50+1 των μαθητών μιας τάξης, που θα πρέπει να προσβληθούν για να ληφθούν μέτρα.(οπότε θα έχει κολλήσει όλη η τάξη και η διπλανή)
 
 Όλα κι όλα, μπορεί η πανδημία να φεύγει εκτός ελέγχου, αλλά από την προσοχή της κυβέρνησης καθόλου δεν ξεφεύγουν τα συμφέροντα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.(όπου οι γονείς δεν θέλουν να πληρώνουν, αν δεν γίνονται κανονικά μαθήματα).
 
Δυστυχώς η χώρα έχει βρεθεί στον κυκλώνα της πανδημίας, με ποσοστά θανάτων από τα υψηλότερα στην ΕΕ, με μία κυβέρνηση ιδιοτελών προχειρατζήδων. Την ώρα που σε όλες τις χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα τιμωρούν με απαγόρευση μουσικής. H μόνη λογική εξήγηση που βρίσκω, είναι ότι ο υπουργός κ. Πλεύρης δεν έχει καλή σχέση με το είδος και δεν έχει πάει ποτέ σε μπαρ. Και μου φαίνεται και προφανής.