«Για να εξοντώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να «κατεδαφίσουμε» τον Τσίπρα». Αυτό είναι το μότο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση.  Αυτό είναι  το περίγραμμα της κυβερνητικής  στρατηγικής. Αλλά και  η μεγάλη αγωνία του Μητσοτάκη.  Σε αυτόν τον στόχο επενδύει τα πάντα.  Θυσιάζει θεμελιώδη δημοκρατικά  δικαιώματα και ελευθερίες που σε κάθε καπιταλιστικό  κράτος, ακόμα και στο πιο βαθιά συντηρητικό, η περιστολή τους θεωρείται αδιανόητη.

Ads

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τις κινήσεις Μητσοτάκη θα δούμε εύκολα ότι η τακτική του εστιάζεται σε δύο άξονες.

Ο πρώτος αφορά την αναβίωση του παρακράτους της Δεξιάς και τον συγχρωτισμό του  με την μηχανή προπαγάνδας που έχουν στήσει υπόδικοι εκδότες και επιχειρηματίες που ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης. Μαφιόζικες  υποκλοπές και παρακολουθήσεις  εναλλάσσονται με το μιντιακό κυρίως  λιβάνισμα του Κυριάκου, τους τόνους λάσπης προς τον ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και την εξαιρετική ικανότητα υπάκουων δημοσιογράφων και να κάνουν το άσπρο μαύρο. Στόχος ο Τσίπρας  αλλά και η  κραυγαλέα προσπάθεια να κρύψουν  το μπάχαλο που έχει κάνει  ο Κυριάκος στην οικονομία, στην εστίαση , στον τουρισμό.  Να μην συζητάει η κοινωνία για τα λουκέτα, τις απολύσεις, την φτωχοποίηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εξελίξεις με την NOVARTIS. Η είδηση κόλαφος για την παραδοχή της εταιρείας ότι διέφθειρε κυβερνητικούς αξιωματούχους , όπως αποκαλύπτεται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο, μετατράπηκε σε συμβιβασμό της εταιρείας και σε ανυπαρξία σκανδάλου. Πόσο εύκολα διέγραψαν  τα παπαγαλάκια του Κυριάκου, την διαφθορά και τις μίζες την περίοδο Σαμαρά, μίζες που ανέρχονταν σε 310 εκατομμύρια ευρώ αλλά και την ομολογία της NOVARTIS. Άλλο  παράδειγμα αντιπερισπασμού,  εντελώς φαιδρό, είναι η «ανακάλυψη» του Καλογρίτσα που κόπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αδειοδότηση καναλιών, καταδικάστηκε σε ελβετικό δικαστήριο  και ο οποίος  με προτροπές του διωκόμενου για την NOVARTIS  Λοβέρδου μετατρέπει ένα αστικό θέμα  του σε πολιτικό. Η ηγεσία Μητσοτάκη με τα παπαγαλάκια της σηκώνει θόρυβο εκμεταλλευόμενη την απόλυτη μιντιακή υπεροχή που διαθέτει για να αποφύγει την αντιπαράθεση για την οικονομική της πολιτική.  Βλέπετε η άθλια «λίστα Πέτσα» πιάνει τόπο.

Ads

Ο δεύτερος αφορά την αναθέρμανση  του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Εκτός από τους Μαρινάκηδες,  Αλαφούζους και λοιπούς,  σε πολιτικό επίπεδο από την μια βλέπουμε τον Μητσοτάκη να επιδιώκει την όξυνση  και την πόλωση προκειμένου να διατηρήσει ενεργό το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ και από την άλλη την ηγεσία Γεννηματά να πρωτοστατεί σε μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο στην προανακριτική όσο και από σε  πρόσφατες δηλώσεις της Φώφης που παραπονιέται στην ΝΔ γιατί στην υπόθεση Μιωνή δεν έβαλε στο κάδρο τον Α.Τσίπρα. Και αυτό από την πρόεδρο ενός κόμματος που καταγγέλλει το « βρόμικο 89». Τελευταίο παράδειγμα η υπερψήφιση από την ηγεσία Γεννηματά του χουντικής κοπής νομοσχέδιο για «γύψο» στις διαδηλώσεις.   Φαίνεται ότι οι δηλώσεις της περί αντίθεσης στον νεοφιλελευθερισμό και «προοδευτικής πορείας»  ήταν οι  προφάσεις για να «κολλήσει» στο πλευρό της Δεξιάς.  Είναι όμως εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρει να παρασύρει όλους όσους ακολουθούν το ΚΙΝ.ΑΛ σε αυτή την δεξιά πορεία. Αλλά στην προσπάθεια Μητσοτάκη να αναθερμάνει το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο φαίνεται να «τσιμπάνε» και κάποιοι «αριστεροί» όπως ο Κωνσταντόπουλος που με τον μένος με το οποίο επιτέθηκε στον Τσίπρα το μόνο που κατάφερε ήταν να επιβεβαιώσει την θλιβερή πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Αλλά και οι Αλαβάνος, Ζωή και λοιποί παίρνουν θέση.

Τι κάνουμε μπροστά σε όλα αυτά που στήνει ο Μητσοτάκης; Η απάντηση είναι μία και μόνο μία. ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ. Να μην το κουράζουμε άλλο. Κάποιες ελάχιστες εφημερίδες, κάποια λιγοστά ραδιόφωνα  και ιστοσελίδες δεν σώζουν την κατάσταση. Εξόρμηση μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας καθημερινά είναι στην κοινωνία. Ας τον ακολουθήσουμε. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε  άλλη μία διακυβέρνηση από τον Μητσοτάκη και να ανοίξουμε τον δρόμο για μία προοδευτική πορεία της χώρας.