Όπως συμβαίνει κατά κανόνα με τις περισσότερες επιθέσεις της, η δολοφονική ενέδρα της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα ήταν κι αυτή προσχεδιασμένη. Και μάλιστα η ναζιστική οργάνωση αισθάνεται τόσο ασφαλής, ώστε διατηρεί στον ιστότοπό της ακόμα και σήμερα το βίντεο με το οποίο τεκμηριώνεται η πρόθεσή της να επιτεθεί στο ΚΚΕ στο Πέραμα (https://goo.gl/AsMKNv). Γράφει ο Ιός

Ads

 
Πρόκειται για αποσπάσματα από την οργανωμένη επίσκεψη ομάδας της Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο στις 8 Αυγούστου σε καφενείο της περιοχής. Στη συζήτηση που περιλαμβάνεται στο βίντεο όχι μόνο προαναγγέλλεται η επίθεση, αλλά επιβεβαιώνεται και η ταύτιση της οργάνωσης με τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
 
Ο Λαγός εμφανίζεται εξαρχής κατηγορηματικός, απευθυνόμενος σε οπαδούς της οργάνωσής του: «Τα πράγματα υπέρ σας για μένα δεν πρόκειται να αλλάξουν μέσα από τη Βουλή. Αυτό είναι παραμύθι. Από μας δεν θα το δείτε». Κάποιος οπαδός αποκαλύπτει τη σχέση με την εργοδοσία: «Θέλουμε να φάμε ψωμί, αξιοπρεπέστατα. Μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Από κοντά και κάποιος τρίτος που καταγγέλλει τις εργατικές κινητοποιήσεις: «Τα πλοία έχουν φύγει γιατί κάνανε απεργίες».
 
Ένας άλλος αναφέρεται στους τρόπους δράσης κατά των συνδικάτων και της Αριστεράς: «Με το σεις και με το σας δεν βγαίνει τίποτα. Υπάρχει το κατεστημένο εδώ πέρα, υπάρχει ο σταλινισμός, υπάρχει το ΚΚΕ μου λου ξου του, οι οποίοι αποφασίζουν και διατάζουν χρόνια. Θα πρέπει να χαλάσουμε την καρδιά μας με το κατεστημένο, με τη χούντα την κόκκινη».
 
Ο Λαγός δεν χάνει την ευκαιρία: «Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το ΠΑΜΕ, να έρθουμε εδώ μαζί σας και να είμαστε απέναντί τους». Το σκηνικό της επίθεσης έχει στηθεί. Κάποιος αναλαμβάνει να απευθύνει το κάλεσμα: «Εάν καλέσουμε το κόμμα, τη Χρυσή Αυγή, να έρθει στο συνδικάτο μετάλλου στον Πειραιά, θα πάμε στη φωλιά του Κου Κου. Να τους ξεριζώσουμε εκεί μέσα. Να τους ξεριζώσουμε».
 
Ο Λαγός δίνει την υπόσχεση: «Εμείς σαν Χρυσή Αυγή θα είμαστε. Εσείς θα είσαστε;». Το ίδιο μήνυμα δίνει κι ο Παναγιώταρος: «Βρείτε τη σωστή λύση, τον τρόπο με τον οποίο θα έχετε δουλειά». Και στο τέλος υπάρχει η εξαγγελία της επίθεσης: «Θα δώσουμε μια υπόσχεση. Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούνε από δω πέρα» (Λαγός). «Να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα, το απόστημα που υπάρχει εδώ και δημιουργεί τα προβλήματα και έχει και όνομα, είναι το ΠΑΜΕ, θα τελειώσει. Και όλα αυτά με την αρωγή της Χρυσής Αυγής» (Παναγιώταρος). 

Εφημέριδα των Συντακτών