Ήταν μια δύσκολη μάχη. Δώσαμε την ψυχή μας, μοιραστήκαμε τα όνειρά μας, περπατήσαμε χιλιόμετρα.

Ads

Ήταν μια μεγάλη ήττα για όλους μας, στο διαρκή πόλεμο κατά των πολιτικών της λιτότητας, της ισχυρής παρασιτικής ελίτ, των μεγάλων συμφερόντων. Για το καλό αγώνα των πολλών. Οι πολλοί όμως στην συγκεκριμένη στιγμή μας είπαν κάτι ηχηρό.

Και δε γίνεται, όταν ο λαός σου δίνει μεγάλες νίκες να είναι περήφανος και σωστός και όταν σε καταψηφίζει να είναι λάθος.

Η Αριστερά πρέπει να ακούει. Η Αριστερά είναι καταδικασμένη από τον ιστορικό ρόλο της, από τις βιβλιοθήκες της και τους αιματοβαμμένους αγώνες των ανθρώπων της, να συνεχίζει. Και θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες παντού, όπου τα λαϊκά συμφέροντα την καλούν.

Ads

Η Αριστερά πρέπει να βγάζει ψύχραιμα πολιτικά συμπεράσματα για να μην χάνει το στόχο. Που είναι οι πολιτικές για την ευτυχία και το μέλλον των πολλών. Για τη δίκαιη ανακατανομή του πλούτου που τον παράγουν οι πολλοί και τον γεύονται, στο υπάρχον κυρίαρχο σύστημα, οι λίγοι.
Το μήνυμα των ευρωεκλογών πρέπει να γίνει κορυφαίο θέμα ζυμώσεων στο Κόμμα, στα μέλη, στους φίλους, στις γειτονιές. Να απελευθερωθεί η υγεία και να χτυπηθεί η εσωστρέφεια. Να χαμηλώσουμε κι άλλο για να ακούσουμε πιο καθαρά τους ανθρώπους. Χωρίς παραγοντισμούς. Χωρίς θυμό. Χωρίς αποπροσανατολιστική έπαρση.

Αλλά με την νηφαλιότητα της πολιτικής ευθύνης. Με την τιμιότητα, την καθαρότητα αλλά και την αυτοκριτική της μαχόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο στόχος είναι μπροστά μας. Πάντα θα είναι μπροστά μας.

Να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να χαίρονται το δώρο της ζωής.

Θα ήθελα, τόσο εγώ όσο και οι φίλοι και σύντροφοί και συντρόφισσες που δώσαμε ώρες ατελείωτες αυτή τη μάχη, να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μου κάνατε, να εκπροσωπήσω τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δε θα σας προδώσουμε.

Ο Αγώνας συνεχίζεται από αυτή την στιγμή. Ναι θα το φωναξω πάλι πιο δυνατά, με ένα δάκρυ μόνο.

Θα νικήσουμε σύντροφοι. Γιατί είμαστε με τους πολλούς. Είμαστε με το δίκιο. Γιατί είμαστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Τα αγάλματα όταν πέφτουν σπάνε. Οι άνθρωποι σηκώνονται και συνεχίζουν.

VENCEREMOS. Να το πω άλλη μια φορά. VENCEREMOS.