Στην πρώτη εικόνα βλέπετε ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με την οποία όχι μόνο στοχοποίησε συμβασιούχο καθηγήτρια του ΕΚΠΑ (δεν αναπαράγω τη φωτογραφία της που την είχε βάλει σε κύκλο, αλλά υπήρχε και αυτή!), όχι μόνο κάλεσε σε απόλυσή της, και μάλιστα χωρίς κανένα στοιχείο, αλλά επιπλέον εξαιτίας του οι στόκοι ταλιμπάν που τον ακολουθούν άρχισαν να απειλούν την συγκεκριμένη και άλλες γυναίκες (όποια θεώρησαν ότι “αναγνώρισαν” ακόμη κι αν δεν ήταν καν εκεί!), λέγοντας ότι θα τις σκοτώσουν και πολλά άλλα (για τα οποία θα κληθεί ο Μπογδάνος να λογοδοτήσει στα δικαστήρια, ευελπιστώ σύντομα). Υπήρξε μια ολόκληρη κίνηση στο facebook να γίνουν αναφορές για να κατέβει η ανάρτηση που ΕΥΘΕΩΣ στοχοποιεί ανθρώπους, με αποτέλεσμα να δέχονται απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τι απάντησε το facebook; Απάντησε στους χρήστες ότι “η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν παραβιάζει τους όρους της κοινότητας”.

Ads

image

Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπετε μία από τις 5 τελευταίες αναρτήσεις της Elena Akrita και την ειδοποίηση του facebook ότι “παραβίασε τους όρους της κοινότητας! Η Έλενα Ακρίτα σήμερα έφαγε μπαν από το facebook για ένα μήνα, γιατί τσακώθηκε στα σχόλια με τον φασίστα το προφίλ του οποίου βλέπετε στην τελευταία φωτογραφία. Προφανώς ο εν λόγω έβαλε τους φίλους του να της κάνουν αναφορά για “παραβίαση των όρων της κοινότητας”.

image

Ads

Το θέμα δεν είναι τι έκανε αυτός ο τύπος, το θέμα είναι τι κάνει το facebook! 

Το θέμα είναι τι ακριβώς είναι αυτοί οι “όροι της κοινότητας”, πώς ακριβώς ερμηνεύονται από τους διαχειριστές του facebook με τρόπο ώστε να μπανάρονται οι αναρτήσεις φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφων ή όποιου άλλου και άλλης καταγγέλλει τον ρατσισμό και τον φασισμό, ενώ δεν παραβιάζουν τους “όρους της κοινότητας” οι φασίστες, οι ομάδες τύπου “Έξω οι λάθρο”, οι Μπογδάνοι και οι ακόλουθοί τους που στοχοποιούν και απειλούν ανθρώπους στην πραγματική ζωή!

Κι αυτό δεν είναι “αλγόριθμος”. Είναι υπάλληλοι κάποιας εν Ελλάδι εταιρείας που έχουν αυτές τις εντολές, να δρουν έτσι. Χρειάζεται να τους σταματήσουμε, με την κατακραυγή μας οι ίδιοι οι χρήστες.

Πηγή: Facebook