Μια διδακτική ιστορία. Ήταν να πάει ο Κυριάκος την Τρίτη το πρωί στο συντονιστικό να ενημερωθεί για τις φωτιές. Ειδοποιήθηκαν οι κάμερες, πήγε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του επιτόπου. Πλην, φευ. Μόλις έφτασε, είδε να την υποδέχονται ο Τόσκας με τον Τζανακόπουλο.

Ads

Τους ρώτησε τι κάνουν εκεί, της απάντησαν ότι εκεί είναι κάθε μέρα και δήλωσαν πρόθυμοι να ενημερώσουν τον πρόεδρό της για όλα όσα ήθελε να ξέρει. Μαζί με το επιτελείο, φυσικά, που καθοδηγούσε από τον θάλαμο τη μάχη της φωτιάς. Κι αυτή, αφού ειδοποίησε τον Μητσοτάκη για το κακό συναπάντημα που τον περίμενε, αποχώρησε. Ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος, που βρισκόταν ήδη καθ’ οδόν, διέταξε υποχώρηση.

Γελάτε, ε; Μη γελάτε. Πρώτα-πρώτα, γιατί, αν πιστέψουμε τις διαρροές, ο Κυριάκος έγινε έξω φρενών με τους επιτελείς του για την «παγίδα» στην οποία τον έριξαν. Δεύτερον, γιατί κινδύνεψε σοβαρά να βρεθεί στον ίδιο χώρο με δύο υπουργούς της κυβέρνησης.

Και τρίτον, ακόμα χειρότερο, να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες με τον Τόσκα, στον οποίο έχει σύρει το κόμμα του τα εξ αμάξης τις τελευταίες μέρες. Θα εμφανιζόταν ο «άφαντος» αρμόδιος υπουργός να ενημερώνει τον εμφανή αρχηγό. Κι έτσι, επειδή κρίθηκε προφανώς ότι η επίσκεψή του υπό τέτοιες συνθήκες θα έβλαπτε τη μάχη κατά της φωτιάς, άφησε τα πουρνάρια που καίγονται για να πάει στον γάμο τού προφίλ του. Στο FB!

Ads

Ας σοβαρευτούμε όμως, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό με τον Κυριάκο. Αν πήγαινε εκεί όντως για να ενημερωθεί, τι τον πείραζε η παρουσία των υπουργών; Και άντε να δεχτούμε ότι τον πείραζε, του έστησαν παγίδα.

Τη στιγμή που λαμπάδιαζε ακόμα η Αττική, έπρεπε να γίνει άφαντος ο ίδιος επειδή εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι ως άφαντοι; Δεν μπορούσε να πάει, να ακούσει, να μιλήσει, να κάνει κριτική, να εμφανιστεί, βρε αδελφέ, στο επιτελείο της μάχης; Επειδή είχε πρόβλημα με τη φάτσα κάποιων επιτελών και τα συνακόλουθα πλάνα, έπρεπε να στρίψει πεισμωμένος; Και να δείξει έτσι σε όλο τον κόσμο ότι δεν τον νοιάζουν οι φωτιές, αλλά οι φωτογραφίες;

Συμπέρασμα. Ένα πλεόνασμα μανίας με την κυβέρνηση ο Μητσοτάκης το έχει. Αλλά έχει κι ένα τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας. Και IQ, ευτυχώς για μας…

* Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Θανάση Καρτερού στην Αυγή