<<Όχι, δηλαδή, τι να σου πω. Μπορεί να υπάρχουν φίλοι και μέλη εβραϊκής καταγωγής, αλλά πάντως λίγοι θα είναι…>>, απάντησα στην ερώτηση φίλου, αμήχανα, αναρωτώμενος για την καλή του πρόθεση και διάθεση για μια ειλικρινή συζήτηση.

Ads

<< Το λέω >> συνέχισε εκείνος << γιατί η όλη κατάσταση και οι βιτριολικές επιθέσεις που δέχεται το κόμμα σας, θυμίζουν εκείνη τη μανία, την άρρωστη εμμονή κυβερνήσεων και ισχυρών του κόσμου διαχρονικά, πως για κάθε κακό, κάθε καταστροφή, κάθε κοινωνική πληγή, έφταιγε η εβραϊκή συνομωσία, έφταιγαν οι εβραίοι και γι αυτό η εξολόθρευση τους ήταν αναγκαία για το λυτρωμό από τα δεινά.

Το ίδιο και σήμερα με την κυβέρνηση του Κυριάκου. Για όλα τα δεινά του τόπου τωρινά και αυτά τα από συστάσεως του ελληνικού κράτους, φταίει ο Τσίπρας και ο Σύριζα…>>.

Είπε και άλλα ο φίλος, αγανακτισμένος, απορημένος, για την πολιτική κατάντια της χώρας, για την έλλειψη εσκεμμένα αντικειμενικής πληροφόρησης από τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ για τον προπαγανδιστικό ζόφο, που σκεπάζει ασφυκτικά την κοινωνία και μετατρέπει το άσπρο σε μαύρο, που φορτώνει αμαρτίες και πολιτικά κακουργήματα σε πρόσωπα και πολιτικές συλλογικότητες , για τις οποίες δεκαετίες τώρα μόνο σαν όνειρο θερινής νυκτός έπαιζε το σενάριο να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο.

Ads

<< Με τρομάζουν ρε…με τρομάζουν για το απίστευτο θράσος, την άνεση να ψευδολογούν και να καμώνονται τους αγανακτισμένους, να καταγγέλλουν με Γκεμπελίστικο τρόπο και πάθος τους πολιτικούς τους αντιπάλους, για αυτά που οι ίδιοι κάνουν, μεθοδεύουν και υλοποιούν και να παριστάνουν και τους σοβαρούς, οι άθλιοι.  Τα  λέω εγώ και τα φωνάζω, που στο κάτω της γραφής καμία μέχρι πρότινος δεν είχα σχέση με την Αριστερά. >>, κατέληξε συγχυσμένος ο φίλος.

Σύγχυση όμως που τον βοήθησε και τον βοηθά, να ξεδιαλύνει κάποια πράγματα, να εξορίσει αυταπάτες και προσδοκίες για μια συντηρητική μεν, αλλά δημοκρατική και πλουραλιστική, σοβαρή κυβέρνηση, βάζοντας πλάτη και αυτός όπως παραδέχτηκε στη συνέχεια της συζήτησης, στο χτίσιμο του αντισύριζα μετώπου. Ενός μετώπου, βοηθούμενου από το εγχώριο μεταπρατικό κεφάλαιο, τους πρόθυμους και με το αζημίωτο διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τους λεγόμενους ακροκεντρώους πολιτικούς…ακραιφνείς δημοκράτες, τους Σημιτικούς …εκσυγχρονιστές και όλο το ακροδεξιό σκυλολόι.

Και δεν έχει εντελώς άδικο ο παραπάνω φίλος, όταν σημειώνει πως όλη αυτή η κακόπαικτη και κωμικοτραγική προπαγανδιστική φάρσα, που στήνει καθημερινά η κυβερνητική συμμορία, ρίχνοντας τις ευθύνες για ότι αποτρόπαιο συμβαίνει στον τόπο από γεννησιμιού του, στον Σύριζα, ενώ οι ίδιοι για τίποτα και για κανένα αρνητικό συμβάν δεν φέρνουν την παραμικρή ευθύνη.

Πράγματι μήτε εκτός τόπου και χρόνου, είναι και η σύγκριση μέχρι ενός βαθμού, της συμπεριφοράς και στάσης διαχρονικά όλων εκείνων που δαιμονοποίησαν, κατέτρεξαν και φόρτωσαν όλα τα αίτια και τις ευθύνες για τις ανθρώπινες κακουχίες κατά καιρούς στο εβραϊκό έθνος καταδιώκοντας το, μέχρις εσχάτων, με την στάση και συμπεριφορά του Μητσοτακικού καθεστώτος απέναντι στον Σύριζα-ΠΣ.

Φυσικά όλοι τους, ξεχνούν την μεγάλη αλήθεια, αυτή που σύντομα θα τους στείλει στα αζήτητα της ιστορίας, ότι το βαθύ σκοτάδι προηγείται λίγο πριν από το φωτεινό ξημέρωμα. Ξημέρωμα που όπου να ναι σκάει μύτη.