Αλλος ύψωνε κι άλλος κάρφωνε τις τελευταίες μέρες στα έγκυρα ΜΜΕ για τους δράστες του εμπρησμού της «Μαρφίν» και τον τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων.

Ads

Χωρίς καμία νύξη για τη δικογραφία που τοποθετούσε τον έναν από δύο φερόμενους ως δράστες σε άλλη ενέργεια και συγκεκριμένα στην απόπειρα εμπρησμού του «Ιανού», όλοι έσπευσαν να «αναγνωρίσουν» τους ενόχους στα πρόσωπα δύο ανθρώπων που δεν είχαν καν συλληφθεί.

Ούτε η Δικαιοσύνη αλλά ούτε καν η Αστυνομία δεν είχαν φτάσει στο σημείο ενός τεκμηριωμένου κατηγορητηρίου, όμως κάποιοι βιάστηκαν. Δεν ήταν οι οικογένειες των νεκρών αυτοί που βιάστηκαν και που θα είχαν κάθε λόγο.

Οι βιαστικοί ήταν και πάλι οι κυνηγοί της συγκυρίας. Μιας συγκυρίας που θέλει πάση θυσία ένα ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ακόμα κι αν ουδείς γνωρίζει στ’ αλήθεια πώς αναγνωρίστηκαν δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι, όταν οι δράστες είχαν καλυμμένα πρόσωπα και δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο που να τους συνδέει με την πράξη.

Ads

Αλλη μια φορά η δημοσιογραφία και οι σκοτεινές διασυνδέσεις της αποφασίζουν για τον τρόπο που θα απονεμηθεί η δικαιοσύνη στην έρημη αυτή χώρα. Το αν είναι δε ένας άνθρωπος αθώος ή ένοχος παραμένει μια ενοχλητική λεπτομέρεια. 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών